USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

За опалення українці платитимуть протягом усього року

4 Березня 2015 21:59
Українці знову платитимуть за опалення протягом усього року. Так вирішив Кабінет міністрів України, – йдеться на сайті Економічна правда.

Так, у відомстві вирішили повернути стару систему, коли вартість опалення у холодний та теплий періоди для населення, обладнання якого підключене до централізованого опалення, є приблизно однаковою.

Про це сказав міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.

Міністр зазначив, що споживачі платитимуть упродовж 12 місяців – саме на такий період розіб'ють плату за теплопостачання.

«На 12 місяців розбивається оплата. Це буде середньоарифметична сума з подальшим коригуванням. Повертаємося до тієї системи, яка існувала раніше», – сказав Демчишин.

Він додав, що період застосування пільгової ціни на опалення збільшили до 1 травня.

Нагадаємо, Демчишин наголосив, що урядовим рішенням «збільшено не опалювальний період, а період застосування пільгової ціни на опалення в розмірі 3600 гривень за тисячу кубометрів».

Водночас він повідомив, що всі малозабезпечені родини, які потребують допомоги в оплаті за комунальні послуги, отримуватимуть субсидії від держави.

Для цього Міністерство соціальної політики розробило новий, значно спрощений, механізм надання субсидій населенню.

«Той мільйон домогосподарств, які сьогодні отримували субсидії, й надалі будуть автоматично їх отримувати. Будуть долучатися нові учасники – система дуже проста. На неплатежі ми не розраховуємо у великому обсязі», – запевнив міністр.

Зауважимо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про ініціативу депутата міськради Олени Голєвої надати можливість лучанам відключатися від централізованого опалення і встановлювати власне, аби зекономити.

ЧИТАТИ ЩЕ: ГАЗ ПОДОРОЖЧАЄ НА 280%
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Ось так Показати IP 4 Березня 2015 22:19
Все краще і дорожче.
123 Показати IP 4 Березня 2015 23:38
Как эти реформаторы заколебали уже!
123 Показати IP 5 Березня 2015 07:35
Цілий рік, так цілий рік. А цікаво а з травня ми також будемо платити меншу частину за опалення? Ми ж цей опалювальний сезон платили суму повністю, тому це повинно бути з жовтня місяця.
Лучанка Показати IP 5 Березня 2015 08:42
Черговий лохотрон! Як ви вже дістали всіх, реформатори задрипані! Коли ви вже понажераєтесь?! Всі реформи у вас зводяться до підвищення цін! С*ки, ви не даєте альтернативи - чому не можна поставити автономне опалення в квартирі( в кількох квартирах підїзду дозволили і люди поставили, а іншим не дозволяють). Не буду платити! Відрізайте мою квартиру від теплопостачання!
Шок до Лучанка Показати IP 5 Березня 2015 13:00
Так автономне дешевше не виходить. Повний завал в середньому використовується 3-х кімнатна квартира 350-400 м3 газу на суму 2520-2880 грн на місяць. Ніхто в ліміт 200 м3 не влізе. Де наш газ? Сволочі! Вони штучно створюють голодомор 30-ті роки повертаються
Бабка до Шок Показати IP 5 Березня 2015 13:31
Ой всьопрапала!!! Бежим за гречкой, валенками и ватниками! АААААААААААА!
Анонім Показати IP 5 Березня 2015 08:52
А те, що платили у цьому році врахують ? Адже у Луцьку із серпня місяця здається, ввели систему оплати лише по опалювальному сезону. Виходить із жовтня платили і платимо повний тариф, бо із закінченням опалення мала діяти нульова ставка. А тепер як ? Наперед заплатили ?
Анонім Показати IP 5 Березня 2015 09:40
15% пенсії забрали, ціни на все підвищуються, за опалення платити не буду, нехай відрізають! В квартирі жара,все відкрито, інакше не заснеш.
Анонім до Анонім Показати IP 5 Березня 2015 09:48
коментар було видалено
ШОК до Анонім Показати IP 5 Березня 2015 13:03
У Вас жара, а нас останні 3 роки батареї як ж-па (вибачте). Коли телефонуємо в Луцьктепло Приходить дядька і батареї гарячі проходить 1 день і все те саме. тільки рахунки приносять. Як вони всі задовбали
Valun Показати IP 5 Березня 2015 10:04
Нікчемні наші владці, аби отримати чергову заморську подачку та провернути свої оборудки готові влаштувати нам голодомор. Нехай тільки хлопці звідти повернуться, то й з ними розберуться.
анонім Показати IP 5 Березня 2015 11:53
коментар було видалено
смерть депутатам Показати IP 5 Березня 2015 17:28
коментар було видалено
Вандузлер Показати IP 6 Березня 2015 08:48
А мізки промили міцно, якісно. Ця програма досі працює на виправдовування дій влади. Тільки незрозуміло яким чином можна прожити у цій країні, якщо грошей не буде вистачати навіть на оплату компослуг? Святим духом годуватися?
Людмила. до Вандузлер Показати IP 6 Березня 2015 15:57
Ви думаєте вони думають про народ!. Тішать всіх субсидіями. А хто ії отримає. Якщо майже у кожній родині хтось один із приписаних членів сім'ї працює неофіційно або непрацюючий. Відповідно і субсидії не буде. Наша влада все прорахувала. Цікаво як сім'я навіть з середнім достатком зможе заплатити такі кошти. Третій майдан не за горами. Тримаймося всі і бережім один одного.!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus