USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Західнікомбанк не віддаватиме грошей Луцькраді

25 Червня 2010 16:58
Депозитні вклади Луцької міської ради, які повинен повернути «Західінкомбанк», місто, ймовірно, не побачить: майже всі ці кошти підуть на погашення кредитів, які свого часу взяли підприємства комунальної галузі міста.
Про це повідомив 25 червня виконуючий обов’язки голови правління ПАБ «Західінкомбанк» Максим Гриценко.
Нині, як зазначив на колегії в ВОДА луцький міський голова Богдан Шиба, депозитний вклад міста становить близько трьох мільйонів гривень.
Хоча Гриценко запевнив «ВН», що сума кредитів наданим комунальним установам та підприємствам трішки менша цієї суми.
«Протягом трьох місяців йдуть перемовини з містом, про те, щоб знайти шляхи вирішення цих питань. Більшість кредитів вже прострочені та не пролонговані… Банк має право нараховувати штрафні санкції та пені за це. Проте, ми намагаємось зрозуміти нагальні проблеми в місті», - прокоментував банкір.
В той же час, збитковість самого банку, за словами голови державної податкової адміністрації в області Миколи Гринюка, складає 126,9 мільйона гривень.
Гриценко пояснив, що ця збитковість виникла ще в попередні роки. За словами банкіра, основною причиною цієї ситуації є небажання клієнтів фінустанови повертати кредити.

Нагадаємо, що Луцька міська рада ось уже більше року не може забрати гроші міського бюджету, покладені на депозит у Західінкомбанку
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Bankiir Показати IP 26 Червня 2010 18:02
Не може місто забрати гроші? А може не хоче? А може хтось отримав "відкат"? Крім цього сума боргу Банку перед містом набагато більша за суму яку місто "винне" Банку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus