USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Затримку будівництва заводу з переробки сміття у Нововолинську «повісили» на інвесторів

17 Лютого 2017 09:59
Чотириста тонн сміття вивозять щодня з Нововолинська на полігон твердих

побутових відходів, що знаходиться на землях Старолішнянської сільської ради Іваничівського району. Будівництво цього сміттєзвалища ще незавершене. Його вартість перевищує 6 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Волинська регіональна дирекція НТКУ.

Як розповів заступник Нововолинського міського голови Володимир Рожелюк, якщо вдасться знайти гроші, то роботи планують закінчити вже цього року:

– Уже більше 10 років ми експлуатуємо новий полігон в районі Старої Лішні, де був кар’єр цегельного заводу. Цей кар’єр ми взяли в оренду на 25 років. Вже відбулося будівництво двох ліній двох черг. Ми разом з УКГ розробили проект, який вже пройшов державну експертизу кінцевої черги будівництва цього полігону. Ми подали документи на співфінансування у різні фонди. У Фонд державного розвитку, в обласний фонд регіонального розвитку.

Є фонд по лінії міністерства екології. Ми надіємося, що по якійсь лінії нам вдасться добитися співфінансування.

Щоб кардинально вирішити проблему, залучили інвесторів, зокрема, з Німеччини, планується будівництво заводу з переробки твердих побутових відходів, але партнери зволікають з реалізацією проекту.

До слова, вартість інвестиційного проекту – 40 мільйонів євро.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus