USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88
Освіта

Вчилися писати проєкти та реалізовувати ідеї: у Луцьку – школа проєктного менеджменту для школярів. Фото

Кілька місяців в обласному центрі Волині тривала Школа проєктного менеджменту, під час якої десять команд від закладів загальної середньої освіти області навчалися писати проєкти та дізнавалися, як залучити кошти на їх реалізацію. Тематика проєктів – різноманітна, але переважно вони стосувалися освітніх закладів, у яких навчаються команди. Команда-переможець отримала десять тисяч гривень від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» на реалізацію свого проєкту – створення курсів домедичної підготовки.

Сьогодні 15:15

29 волинян стали призерами Всеукраїнських учнівських олімпіад

Завершився IV етап Всеукраїнських учнівських олімпіад із 18 предметів. Цього року змагання відбувалися очно та дистанційно. Загалом в них взяли участь 1 374 школярі зі всієї України. Юні волиняни гідно представили область на IV етапі (фінальному) Всеукраїнських олімпіад. Зокрема, з 50 учасників 29 учнів вибороли призові місця.

Сьогодні 14:25

У волинському виші – нова наглядова рада. Хто до неї увійшов

Теперішню Наглядову раду ВНУ імені Лесі Українки очолила народна депутатка України Ірина Констанкевич, її заступником став Григорій Недопад.

22 Квітня 2024 20:16

Кожен третій – переможець: у Луцьку підсумували результати творчого конкурсу педагогів

В інституті післядипломної педагогічної освіти підсумували результати другого етапу XXІX обласної виставки дидактичних та методичних матеріалів «Творчі сходинки педагогів Волині».

19 Квітня 2024 23:46

Понад 600 страв з України та світу від Клопотенка: у Києві презентували оновлене меню для шкіл

Тестовий збірник, виданий у 2022 році, нараховував 160 рецептів. Тепер його вдосконалили. Зокрема додали безлактозні й безглютенові страви. Збірник складається з 621 страви і покликаний допомогти кухарям закладів освіти урізноманітнити харчування учнів. У ньому є покрокові рецепти, а також технологічні картки. Вони адаптовані до різних форматів приготування: і на старому обладнанні, й на сучасному. Кожна страва супроводжується прикладами подачі та оформлення.

19 Квітня 2024 21:21

У Луцьку – футзальний турнір серед шкіл: хто переміг. Фото

В обласному центрі Волині вчергове провели турнір з футзалу серед шкіл Луцької міської громади. Цього разу на футзальних полях зійшлися учні восьмих-дев’ятих класів. Перемогу здобула команда ліцею №10.

19 Квітня 2024 16:07

Переселення, депортація та УПА: у Луцьку юні науковці досліджували свій родовід. Фото

Уперше в обласному центрі Волині для учнів 14-18 років провели конкурс «Мій родовід», впродовж якого учасники створювали наукові роботи, досліджуючи історію своїх родин. Окремі конкурсанти дослідили свої сім’ї аж до сьомого коліна.

19 Квітня 2024 10:04

У луцькому університеті нагородили переможців Всеукраїнської студентської олімпіади

У Волинському національному університеті імені Лесі Українки підбили підсумки проведення І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади у 2023/2024 навчальному році й нагородили переможців. За результатами дипломами І ступеня нагородили 51 студента, дипломи ІІ ступеня отримали 53 студенти, а дипломи ІІІ ступеня – 42 здобувачі освіти.

18 Квітня 2024 20:43

Ківерцівські черлідерки – найкращі у Луцькому районі

Чотири шкільні колективи представляли свої громади на районному етапі – Горохівський, Ківерцівський, Підгайцівський і Рудниківський.

18 Квітня 2024 20:06

20 шкільних психологів з Волині навчилися працювати з дітьми, які перебувають у стресі від війни

Упродовж кількох днів на Волині тривав навчальний семінар для шкільних психологів, який організував Благодійний фонд «Сучасна Україна» на кошти, виручені від продажу лімітованої колекції марок «Портрет Лесі Українки» з автографом автора – французького художника-мураліста Крістіана Гемі. Митець відомий своїми артоб’єктами на будівлях в Києві, Бородянці, Ірпені та Гостомелі, які зруйнували окупанти.

18 Квітня 2024 07:14

«НЕЗАБУТНІ»: у луцькому виші віддали шану дисидентові, політв'язню та колишньому викладачеві Валентину Морозу

У Волинському національному університеті імені Лесі Українки відбулося академічне зібрання в межах проєкту «НЕЗАБУТНІ» на пошану світлої пам’яті українського історика, політв’язня, одного із найрадикальніших представників дисидентського руху в УРСР, викладача Луцького педагогічного інституту, уродженця волинського села Холонів, Почесного громадянина Волині Валентина Мороза.

17 Квітня 2024 15:18

ВНУ підписав угоду про співпрацю з департаментом Волинської ОВА

Волинський національний університет імені Лесі Українки співпрацюватиме з департаментом культури, молоді та спорту Волинської ОВА.

16 Квітня 2024 23:38

ВНУ співпрацюватиме з «Центром розвитку туризму» та ПрАТ «Універмаг «Луцьк»

Днями відбулася зустріч ректора Волинського національного університету імені Лесі Українки Анатолія Цьося із директором КП «Центр розвитку туризму» Дмитром Зіньком і директором ПрАТ «Універмаг «Луцьк» Віктором Шокалом, під час якої сторони підписали угоди про співпрацю із ЗВО.

16 Квітня 2024 11:11

Здивували креативом: другокурсники волинського вишу стилізували портрети викладачів

У межах Тижня факультету культури та мистецтв у головному корпусі Волинського національного університету імені Лесі Українки відкрили виставку стилізацій портретів викладачів. Роботи виконали студенти-другокурсники кафедри дизайну в межах дисципліни «Рисунок» під керівництвом викладачів Марії Єфімової та Валентини Крисюк.

15 Квітня 2024 13:07

«Боремося вже четвертий рік»: у селі на Волині – проти закриття єдиної школи

У селі Рокитниця Колодяжненської громади місцеві протестують проти закриття навчального закладу. У місцевій школі нині навчаються 57 учнів. Ще п’ятеро малюків готуються поповнити ряди школярів. Однак навчальний заклад планують оптимізувати. Про це вже повідомили батьків і вчителів.

15 Квітня 2024 12:15

Квартал майбутнього: юні архітектори з Луцька беруть участь у міжнародному конкурсі. Фото

Вихованці секції архітектури Волинської обласної Малої академії наук беруть участь в міжнародному конкурсі архітектурних моделей Oscar. Юні архітектори з Луцька створили макет кварталу майбутнього на тему «Жити між небом і землею». Допоміг у цьому Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», який постійно підтримує гуртки юних науковців у межах проєкту «Дитячий університет».

13 Квітня 2024 11:56

Студент луцького вишу поєднуватиме навчання з роботою у військовому ліцеї

Студент Волинського національного університету імені Лесі Українки в межах упровадження в навчальний процес елементів дуальної форми здобуття освіти працюватиме у Волинському обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні.

12 Квітня 2024 23:51

Луцький університет співпрацюватиме з Товариством Червоного Хреста України

Волинський національний університет імені Лесі Українки співпрацюватиме з Товариством Червоного Хреста України. Договір про спільну діяльність і партнерство підписали ректор Анатолій Цьось і голова Волинської ОО ТЧХУ Валентина Пришко.

12 Квітня 2024 20:04

Система Orphus