USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

«Тактикою малих кроків, але зробити так, щоб студенти отримували стипендії», – Констанкевич

17 Лютого 2017 11:02
У Києві триває семінар голів первинних студентських профспілкових організацій центрального комітету Профспілки працівників освіти і науки України.

16 лютого на запрошення молоді участь у заході взяла народний депутат України від УКРОПу Ірина Констанкевич. Разом обговорювали законодавчу ініціативу депутата – проект №5612. У цьому документі йдеться про те, що академічні стипендії мають нараховуватися не менше, ніж 50% студентів вищих навчальних закладів, незалежно від того, хто оплачує їхнє навчання, – держава, майбутній роботодавець чи батьки. Розмір мінімальної стипендії, що виплачується за успішність, повинна бути не меншою, ніж 75% від прожиткового мінімуму.

Про це повідомили у прес-службі волинського УКРОПу.

Студенти пільгових категорій – сироти, діти, позбавлені батьківського спілкування, чи ті, які на момент навчання з якоїсь причини залишились без батьків, мають право на соціальну стипендію у будь-якому випадку (претендують вони на академічні виплати чи ні).


Попередньо визначили розмір стипендії у 1100 гривень. Відмінникам – 1400, а максимальний розмір соціальної стипендії для студентів-сиріт, позбавлених батьківського піклування, становитиме близько 2000 тисяч гривень.

Народний депутат Ірина Констанкевич запевнила учасників семінару, що і надалі відстоюватиме права тих, хто прагне здобувати вищу освіту, у Верховній Раді. До того ж, сподівається на активну позицію самого студентства, яке вже не може бути осторонь своєї долі.
«Для мене ця зустріч була важлива не лише для того, щоб презентувати законопроект, просити вашої підтримки і допомоги, – звернулася до учасників семінару нардеп. – На жаль, зараз маємо ситуацію, яка не на користь студентам. Тому я закликаю вас до тактики малих кроків – робити те, що в наших силах».

На думку Ірини Констанкевич, цей законопроект матиме великий вплив на суспільне життя, адже він стосується не лише інтересів молоді, а й навчальних закладів, науковців та сімей, у яких навчаються діти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus