USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

У Луцьку обрали президента екопарламенту

19 Січня 2017 18:42
Перший Президент дитячого екопарламенту Анастасія Лящук присягнула на вірність її величності Природі.

Сталося це у Луцьку, де відбувався обласний зліт лідерів дитячих об'єднань еколого-натуралістичного напрямку. У ньому взяло участь близько сорока юннатів. А зініціював цей незвичний форум Волинський обласний еколого-натуралістичний центр, який є першим партнером волинських лісівників у вихованні майбутніх лісівників.

Про це повідомляє прес-служба ВОУЛМГ.

– Волинь завжди була і залишається лідером екологічної освіти, – розповідає директор ВОЕНЦ Валентина Остапчук. – То ж коли зайшла мова про Всеукраїнську дитячу спілку «Дитячий екологічний парламент», ми одразу її підтримали і вирішили створити свій осередок. Це одна із форм юннатівського самоврядування. Кожна дитина може відчути себе господарем навчального закладу, проявити ініціативу і зробити щось важливе для Природи.

У гості до юннатів області завітали головний спеціаліст управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Оксана Малащук, ветеран юннатівського руху Ольга Сміла, завідувач лабораторією біологічного факультету Східноєвропейського університету ім. Лесі Українки Юрій Антонюк, прес-секретар Волинського ОУЛМГ Сергій Цюриць, педагоги Центру, районних і міських будинків дитячої та юнацької творчості. Вони й стали експертним центром юннатівських презентацій та своєрідним незалежним виборчкомом цих перших президентських виборів.

Робота зльоту, що фактично трансформувалась у засідання Дитячого екопарламенту Волині, знайшла і їх підтримку, і схвалення. Водночас присутні дізналися про багатогранну природоохоронну роботу, яку юні екологи проводять у своїх регіонах. У рамках цього унікального заходу відбулися екскурсії до живого куточка та кабінету акваріоністики: і дорослі, і діти оглянули експонати обласної виставки «Новорічний подарунок», взяли участь у психологічній грі-розвазі «Пізнай себе та своїх друзів», поспілкувалися з письменником і журналістом Сергієм Цюрицем.

Фінальним етапом зльоту стали вибори Президента та активу дитячого екологічного парламенту.

Як розповіла завідувач методичним відділом ВОЕНЦ Світлана Сподарик, за посаду президента боролися найкращі юні екологи. Кожен представив свою власну програму дій, бачення завдань і принципів роботи Екопарламенту. Делегати мали з кого вибирати і могли вільно висловити свою підтримку того чи іншого претендента.

Вибори були таємними. Коли ж лічильна комісія підрахувала бюлетені, виявилося, що на виборах першого Президентадитячого екопарламенту Волині перемогу отримала Анастасія Лящук. Вона вихованка гуртків ВОЕНЦ. Її заступниками обрано гуртківців станції юних натуралістів Ковеля, КЗ «Луцький міський центр еколого-натуралістичної творчості» та Ківерцівського районного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Ірину Терещук, Тетяну Собковську та Єву Стемпневську.

До активу першого Дитячого екопарламенту Волині увійшли представники всіх регіональних дитячих об’єднань еколого-натуралістичного напрямку діяльності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus