USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волиняни ініціюють зміни у законодавстві України щодо реалізації лісу

18 Лютого 2017 18:19
Круглий стіл щодо змін у законодавстві України збирають на Волині. Під час цього обговорять новації, які хочуть ухвалити в Кабміні та Верховній Раді, а також напрацювати свої пропозиції.

Зустріч відбудеться 21-го лютого в овальній залі приміщення облради о 15:00.

Зауважимо, що Державне агентство лісових ресурсів України представило на обговорення проект Положення про реалізацію лісоматеріалів необроблених, який потрібний для встановлення чітких та прозорих правил щодо розвитку вітчизняної деревообробної галузі.

ЧИТАТИ ЩЕ: НА ВОЛИНІ КЕРІВНИЦТВО ЛІСГОСПУ ВЛАШТУВАЛО «САНІТАРНІ РУБКИ» В ЗАПОВІДНИКУ

Також на обговорення пропонують Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо удосконалення відповідальності за порушення лісового законодавства та встановлення правових засад обліку та реалізації лісоматеріалів)».

Радник Міністра аграрної політики та продовольства України, керівник відділу протидії корупції Волинського відділення Громадського об'єднання «Об'єднання ветеранів розвідки України» Анатолій Сковера закликає громадських активістів та фахівців лісової галузі не бути байдужими й долучатися до процесу змін.

«Ми проводимо круглий стіл, аби напрацювати пропозиції від Волині, тому важливо, аби до ухвалення змін ми дали свої пропозиції. Закликаю долучатися до цього процесу. З того, що нам пропонують, видно, що значно підвищується відповідальність за порушення. Однак агентство лісових ресурсів не передбачає серйозної відповідальності для лісівників за те, що вони неякісно виконують свою роботу, чи з їхньої вини довкіллю задають збитків. Допрацьовувати є що», - вважає Сковера.

ЧИТАТИ ЩЕ: КАР’ЄРА КВАТИРКА ВІД ХУЛІГАНА ДО НАЧАЛЬНИКА - КРИМІНАЛЬНІ СПРАВИ ТА МІЛЬЙОННІ ЗБИТКИ

Із цього приводу лісівники говорять, що Положення необхідне для встановлення чітких та прозорих правил щодо забезпечення розвитку вітчизняної деревообробної галузі. Воно має забезпечити нормативно-правове врегулювання механізму реалізації усіх лісоматеріалів необроблених. Також у новаціях передбачають реалізацію деревини через електронні торги, зокрема, систему «Прозоро».

Нагадаємо, лише торік на Волині зменшилося площ лісів на 2 тисячі гектарів. А Державна екологічна інспекція зафіксувала різке збільшення кількості порушень працівниками Волинського обласного лісового та мисливського господарства.

Зокрема, у 2016 році за вчинення адміністративних правопорушень у сфері охорони навколишнього природного середовища, недотримання вимог природоохоронного законодавства про охорону, захист, використання та відтворення лісів, до адміністративної відповідальності притягнули 346 посадових осіб державних лісогосподарських підприємств. Насамперед, це стосується заготівлі, охорони лісу, дотримання правил пожежної безпеки та санітарного стану зелених насаджень.

Екологи підрахували суму шкоди, завданої лісовому господарству за порушення вимог природоохоронного законодавства в 2016-му році й вона становить - 14 мільйонів 431 тисячу гривень.

Окрім цього, Управління Західного офісу Держаудитслужби у Волинській області підсумували результати перевірок Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства й виявили порушень на суму 19 мільйонів 10 тисяч гривень.

Також Інфомраційне агентство Волинські Новини повідомляло, що волинські лісівники віддають приватному бізнесу лісопродукцію, не отримавши за неї гроші, потім судяться, а через кілька років «пробачають» борги. Громадські активісти припускають, що таким чином відбувається змова лісівників із покупцями задля власного збагачення. Як наслідок - підприємства «скочуються» до банкрутства.

Зваживши на такий стан справ в лісовій галузі, депутати обласної ради ухвалили рекомендаційне рішення керівництву Держлісагентства та Мінагрополітики розглянути питання щодо невідповідності займаній посаді начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Олександра Кватирка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
правда Показати IP 18 Лютого 2017 18:41
спочатку поміняйте злодюгу квартирка а тоді робіть круглий стіл

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus