USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

60 копачів бурштину влаштували сутичку з рівненською поліцією

1 Липня 2016 10:09
Майже шість десятків людей в балаклавах заблокували дорогу та погрожували побити поліцейських вчора у Сарненському районі на Рівненщині. Про це проінформували у прес-службі управління НП у Рівненській області,

Так, 30 червня, близько 16-ї години під час відпрацювання Сарненського району в урочищі «Азалія», поблизу Клесова, поліцейські з числа приданих сил вилучили у старателів мотопомпу, приладдя для незаконного видобутку бурштину та автомобіль.

Під час вилучення бурштинокопачі чинили правоохоронцям опір. Група невідомих осіб в балаклавах в кількості близько 60-ти осіб із дерев’яними палицями заблокували дорогу та погрожували застосувати фізичну силу. На попередження працівників поліції припинити протиправні дії не реагували, поводили себе агресивно. Однак поліцейські припинили правопорушення й доставили виявлений у старателів автомобіль з мотопомпою та іншим реманентом для видобутку бурштину в Сарненський відділ поліції.

За фактом порушення правил охорони або використання надр відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 240 Кримінального кодексу України, а за фактом опору працівникам поліції – за частиною 2 статті 342 Кримінального кодексу України. Наразі правоохоронці встановлюють особи зловмисників. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, на Волині як один із варіантів вирішення бурштинових проблем створили підприємство «Волиньприродресурс». Так, під час сесії Волинської облради 19 травня депутати проголосували за пропозицію надати 51 тисячу гектарів надр у користування комунальному підприємству «Волиньприродресурс», що працюватиме на умовах спільної діяльності, розподілу прибутку або ресурсів, і, зокрема, контролюватиме видобуток інвесторами. Як свого часу говорив голова Волинської обласної ради Ігор Палиця, з тих коштів, які будуть заходити на комунальне підприємство, 25% має йти на користь села, 25% в районний бюджет і 50% - в обласний.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ммда Показати IP 1 Липня 2016 12:22
В бацькі, напевно б, в такому випадку на дорозі валялося б близько 60 трупів розстріляних. Ой добалуюються властьімущі з тим бурштином, страшно подумати, що може бути якщо не навести порядок в цій сфері.
А Показати IP 1 Липня 2016 13:11
А пару придуркам з числа 60 протестувальників ноги прострелити слабо? Можливо тоді залишки мозгів запрацюють. "Шановні" поліцаї, якщо вже кришуєте тих бурштинокопаців, то хоч таку д**ільну інформацію не кидайте людям як показник своєї роботи. Добре хоч так закінчилась крута операція, а то і по соплях поліціянти могли відхватити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus