USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Затримані на Волині «айбоксові» грабіжники виявились киянами

27 Липня 2016 17:59
Працівники карного розшуку Головного управління Нацполіції у Волинській області затримали групу киян, які займалися викраденням грошей із платіжних терміналів на Волині. За фактами крадіжок поліція відкрила кримінальне провадження. Зловмисникам оголосили про підозру у скоєнні злочинів та обрали запобіжний захід.

Про це повідомили у прес-службі поліції області.

Поліцейські за скоєння крадіжок грошей із платіжних терміналів затримали трьох мешканців Києва та одного мешканця Житомирської області. Під час затримання вилучили гроші, касети та інструменти, якими вони зламували електронні апарати.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, днями крадії побували на сусідній Рівненщині. А останні два дні зловмисники гастролювали у Ковелі та Луцьку. Це була група молодих людей, вони обступали айбокс і на очах людей відкривали його та забирали гроші.

Схеми у злодіїв були наступними: вони обирали платіжні термінали, які розташовані в супермаркетах чи торгових центрах, зламували в них замки, проникали в сховище платіжного терміналу та викрадали касети із грошима.

«Нами задокументовано 6 фактів скоєння крадіжок із платіжних терміналів на території Волинської області, зокрема у Луцьку та Ковелі. Загальна сума викраденого становить понад 40 тисяч гривень. Нині проводяться оперативні заходи щодо встановлення причетності цієї групи до скоєння аналогічних злочинів на території Рівненської та інших областей України», – зазначив керівник Волинської поліції Петро Шпига.

Слідчі оголосили зловмисникам про підозру у скоєних злочинах. На даний час суд обрав зловмисникам міру запобіжного заходу – тримання під вартою.

За фактами крадіжок слідчі відкрили кримінальні провадження за частиною 3 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання від трьох до шести років позбавлення волі.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus