USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Батьки – проти крадіжок у дитсадку: встановлять відеокамери. ФОТО

30 Квітня 2013 10:36
У скандально відомому луцькому дитячому дошкільному закладі № 31 батьки дітей повністю взяли під свій контроль роботу працівників садочку. Це сталося після того, коли двоє батьків впіймали «на гарячому» чоловіка поварихи, який виносив харчі призначені для дітей.

Про це стало відомо під час засідання піклувальної ради батьків дітей ДНЗ № 31 Луцька.

Голова піклувальної ради ДНЗ №31 Олександр Кралюк розповів, що підозри про винесення харчів призначених дітям були давно. Але довести, що дітей «об’їдають», ніяк не могли. Утім «точка кипіння» таки настала, коли охоронець гаражу поблизу садочка, вкотре розповів батьку дитини, який там ставить машину, що кожного дня з дошкільного закладу люди в білих фартухах виносять повні пакети.

Своєю чергою, діти приходили додому дуже голодні. Як з’ясувалося, часто дітям замість цілої сосиски давали лише третину, а іноді просто кашу.

Тож, як вже повідомляли «Волинські новини», тиждень тому 25-ого квітня двоє батьків вирішили зробити «облаву» для горе-крадіїв. Олександр Кралюк каже, що в «засідці» їм довелося чекати недовго: «Я не вірив, що таке може бути у цьому садочку. А коли після 20 хвилин чергування ми зафіксували цей факт, я зрозумів, що це системність.

Ми впіймали «на гарячому» літнього чоловіка. Він тікав, але ми його впіймали. Він почав зі мною розмовляти, просив, щоб я його відпустив. Приїхала міліція і виявилося, що це чоловік поварихи, яка знаходиться нині в лікарні і це йому передала інша повариха. Тут уже кругова порука. Всі чітко знають, що робити. Хоча цей чоловік стояв і просив пробачення, але такі речі нічим не можна оправдати».

Як зазначив користувач stork у «Своїх новинах» на «ВН», у пакеті чоловіка було: дві банки сметани, дві пачки масла, молоко, варений буряк, пакет крупи, два качана свіжої капусти, два пакети сметани, рис, півлітрова банка томатної пасти, ціла курка, пакет куриних крил, пакет дитячого печива. Загалом вартість винесеного становить приблизно 200 гривень.

Батьки дітей переконані, що керівництво садочку знало про ці речі, але нічого не робило, щоб припинити. На їх думку, це була змова, якщо були заздалегідь готові пакети з їжею. Мама дитини Світлана Мартинюк каже: «Це сором для освітян. Я пропрацювала вихователем 15 років у школі. Мені соромно, що таке клеймо впало на освітян. Чому за таких вихователів, інші, які ні в чому не винні, повинні зараз ховати очі».

На піклувальній раді серед працівників садочку була лише старша медсестра. На свою адресу вона теж почула звинувачення:
«Що потрапляє нашим діткам в шлунки?! Вони мають діареї! Ми лікуємо наших дітей, мами одинокі, незабезпечені самі недоїдають, а дітям віддають! А ви що робите, скажіть? Кожен день співпадають норми, які необхідні дітям»?, - висловилася лучанка Ірина Янчук.
Відповіді від старшої медсестри батьки так і не отримали. Як і не отримали від інших працівників ДНЗ.
За словами батьків, це - проблема системна. І таке відбувалося уже протягом тривалого часу, навіть не один місяць, а можливо й рік. Нині є ініціатива, щоб зібрати піклувальні ради батьків усіх садочків міста.

І вирішити цю проблему раз і назавжди. Своєю чергою, піклувальна рада ДНЗ №31 вирішила запровадити ведення журналу видачі харчів по групах з попереднім зважуванням контрольними вагами. Окрім того, планують по периметру приміщення садочка встановити системи відеоспостереження.

Щодо затриманого «на гарячому» чоловіка та завідувачки ДНЗ №31, яка уже звільнена з посади, нині триває слідство.















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
лучани Показати IP 30 Квітня 2013 11:17
Що це за морда?
ViNaPa Показати IP 30 Квітня 2013 12:07
Молодці батьки. В нашій группі батьківський комітет тільки те й робить, що відлизують одне місце вихователям і попробуй щось скажи, З"їдять і неподавляться. Система і вседозволеність в садках вражає.
Мама Показати IP 30 Квітня 2013 12:12
Це коїться в кожному садочку ми це кажемо з впевненістю.Камера потрібно встановити у кожному садочку у групах, тоді буде видно, як вони виховують наших діток. Якщо кожного місяця здаємо в групи гроші, скільки кому заманеться, і то безконтрольно, ніхто ні перед ким не звітується куди і кому пішли гроші.Так не повинно бути- цекорупція і твориться не тільки в садоячках, то можна і на камери здати.
Жалість до Мама Показати IP 1 Травня 2013 01:46
Спробуйте ви виховати 30-35 дітей, якщо норма в групі по списку 25, ви з одним вдома не можете впоратись скоріш за все, ви думаєте легко? Знаю що це таке, бо сама в освіті працюю,і переважно саме отих найголосистіших батьків, діти самі невиховані!!!А те що у цій статті половина неправда то факт,тут не показані і ті батьки які вже не першу дитину віддають у цей садок і задоволені, бо треба показати лише одну сторону медалі, Питання:"Для чого?"
Батьківський комітет до Мама Показати IP 1 Травня 2013 20:58
А ви частіше приходьте на батькіські збори, візьміть номер телефону, зателефонуйте і поцікавтеся. Звітують, ще й як.
Братуха Показати IP 30 Квітня 2013 16:59
ПИКАЛЮК, що за чувило? шоб ти вже наївся на "перший" пока раз!!!!!
справедливість Показати IP 20 Травня 2013 00:56
так , ми розуміємо що крадуть усюди , але ніхто з нас не розшевелив це кодло . Молодці! так тримати, йдіть далі. і ми приєднаємось. Батьки да встаньте і не просто заведіть дитину в сад а зверніть увагу що діється!" Ваше маля проводить там більше часу чим з вами!Ё
валентин Показати IP 20 Травня 2013 01:04
це точно. всі вміють обмовляти ситуацію або між соболю тихенько або за монітором. Треба діяти
Колега Показати IP 20 Травня 2013 07:15
Те, що сталося в 31 садочку -інспірація чистої води.
Колега Показати IP 20 Травня 2013 07:24
Усі знають Сак як порядну людину. А от репутація пана Кралюка досить сумнівна. Цей нездоровий шизоїдний блиск в очах лякає. Без Лесі Аполінарівни не буде того садочка який був. Ганьба Гдирі, ганьба Гребенюку, ганьба управлінню , що не змогли захистити кращу завідуючу. Історія дуже нагадує ту , яка колись сталася з Ганною Лукашівною Столярук та й з Калушем також. Нема у дошкільників корпоративної солідарності. А жаль...
справедливість Показати IP 20 Травня 2013 09:14
Про що ви говорите? Чи знаєте ви що в осени вилучено факт крадіжки батькывських коштів у великих сумах, підробка підписів та документів? Дякуйте що ці батьки неоприлюднили про це в прокуратурі, могло б бути ще гірше. А якщо такі люди як ви будете так безсоромно захищати крадійку то мені здається що батьків обурить і вони піднімуть цю справу і таким як ви докажуть хто вона є насправді. І вся Україна дізнається хто вона а закон поставить її на своє місце . Можливо у Кралюка є шизоїдний блиск який появляється при ситуаціях з такими "людьми" але молодець і голова на плечах і в голові теж є. Гребенюк - молодець, накінець- то справедливо все зробив!Так тримати!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus