USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Боєць 51 ОМБ, поранений під Волновахою, помер з вини лікарів, - батько

21 Жовтня 2014 10:01
Військовий 51 бригади Михайло Рибак, який ще у травні отримав важке поранення під Волновахою, помер у лікарні, так і не вийшовши з коми. Про це інформують Надзвичайні Новини.

Нагадаємо, 22 травня під Волновахою терористи напали й обстріляли блокпост 51-ої механізованої бригади Збройних сил України з Володимира-Волинського. На місці загинуло 9 чоловіків. Згодом стало відомо, що військові помирають в лікарнях від отриманих поранень. Відповідальність за це взяли на себе бійці самопроголошеної ДНР.

Тоді, мінометник 51 бригади, родом з Житомирщини, отримав важке поранення в голову, але вижив. Хлопець був переконаний, що одужає і повернеться в АТО.

Але під час операції щось пішло не так і військовий впав у кому, в якій пробув майже 5 місяців.

Рідні хотіли відвести хлопця на лікування за кордон, але трапилося непоправне. Гроші, які небайдужі збирали на лікування всім світом, хтось викрав з батьківської картки батька.

"До нас приходили бабусі, які копійки клали, частину пенсії. А тут знайшлися люди, які не погребували", - каже волонтер Людмила.

Міліція шукала злодіїв, а волонтери тим часом поновили збір коштів на лікування бійця. Коли ж закордонні лікарі таки зголосилися прийняти військового, перепони з'явилися в самому госпіталі.

"Як нам треба були знімки, сказали - немає, закрита інформація", - каже родичка Марія.

Зі слів батька бійця Володимира, у госпіталі не давали ніяких документацій, заключень.

14 жовтня хлопець помер, так і не прийшовши до тями. Бійцю було всього 20 років. Він був старшою дитиною в сім'ї, з 10 років ріс без матері. У смерті сина батько звинувачує лікарів, мовляв, вони переборщили з анестезією і не зробили алергічної проби.

Чи мала місце лікарська помилка, наразі з'ясовує прокуратура.

"Була незалежна експертна комісія, будуть їхати в Донецьк, піднімати документи", - каже батько.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанка Показати IP 21 Жовтня 2014 10:35
Співчуваю батькові і рідним, а про те що лікарі відносяться дуже неуважно і несправедливо до цих що пройшли пекло Іловайська, Савур-Могили та інше незвертають уваги сказав щось не так так і вигнали з лікарні, а може йому потрібно було психолога і увагу лікарів, ось так в нас відносяться до контужених і ріного роду травмованих, але які залишились з руками і ногами бо вони ходять і їх можна виганяти на вулицю з лікарні, а що далі буде з людиною яка пройшла це пекло за наше благнополуччя нікого не цікавить, навіть командирів частин, а вони починають розказувати докажи що ти не сам при їхав, а теюбе привезли в госпіталь, де брати докази, хто може про це сказати,чи командир частини повинен робити запит про своїх підлеглих сам, а не футболити як мяч людей, які потім говорять напевно ми винні в тому що вижили, бо повинні були померти, а коли забирали то теж не проходили медичної комісії от вам і справедливість.
НІНА ЛОГІКА Показати IP 21 Жовтня 2014 12:37
МОЇ СПІВЧУТТЯ РІДНИМ. ДУЖЕ ШКОДА. ТАКИЙ МОЛОДИЙ! Щодо ситуації - а в нас в Україні вже давно є мода не давати на руки документи (лікарняні картки). Ще понад 3 роки із-за лікарської халатності мала дуже великі клопоти. Ані в 1-й лікарні, ані в онкодиспансері картку свою так і не змогла отримати на руки. Таким чином не можливо притягнути до відповідальності горе-лікарів. ПОРАДА УСІМ - МАТИ СВОЮ ПЕРСОНАЛЬНУ КАРТКУ І ЗОБОВЯЗУВАТИ ШАНОВНИХ КЛЯТВЕННИКІВ ГІПОКРАТА РОБИТИ СВОЇ ЗАПИСИ В НІЙ, А НЕ В ЇХ АМБУЛАТОРНІЙ, ЯКІ В НИХ ТАМ ЗБЕРІГАЮТЬСЯ, ЩОБ ПОТІМ БУЛИ ДОКАЗИ ХАЛАТНОСТІ.
Лікарів за яйця Показати IP 21 Жовтня 2014 14:28
Давайте люструвати і лікарів
Анонім до Лікарів за яйця Показати IP 21 Жовтня 2014 18:17
це треба було гузю написати, щоб замість УМВС ... хоча одну б поліклініку чи головного лікаря ( медсестру) пролюстрував. вскочив би в один кабінет наприйом..... в нього це гарно виходило на Винниченка

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus