USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Бойовики обстріляли спостерігачів ОБСЄ та відібрали безпілотник

24 Лютого 2017 23:49
Голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан засудив напад на її членів і захоплення міні-безпілотника бойовиками "ДНР", повідомляє Укрінформ.

"Обстріл беззбройних цивільних спостерігачів являє собою не тільки безпосередню загрозу життю відважних чоловіків і жінок, які роблять все можливе, щоби принести мир в Україну, це ще й прямий виклик колективної волі 57 держав-учасників ОБСЄ, а також Мінським угодам", - заявив Апакан.

Він наполягає на тому, щоб учасники нападу були притягнуті до відповідальності і не було безкарності. "Погрози спостерігачам СММ та інші способи перешкоджання їхній роботі лише відстрочують врегулювання конфлікту", - сказав посол.

Інцидент стався приблизно о 14:30 24 лютого в підконтрольній "ДНР" Ясинуватій, на північ від міста Донецька. Патруль СММ намагався запустити безпілотник для того, щоб проконтролювати ймовірний артобстріл Донецької фільтрувальної станції, коли з'явилися озброєні люди, направили на спостерігачів зброю і захопили безпілотник, після чого один із чоловіків відкрив вогонь, кулі пролетіли зовсім близько від членів СММ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus