USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Будинок з тріщинами поблизу ЖК «Егоїст» укріплюють з порушеннями

20 Жовтня 2016 22:41
Багатоповерхівку по проспекту Соборності, стіни якої вкрилися тріщинами через будівництво поруч, укріплюють з порушеннями, - повідомляє Волинь24.

Про це йдеться у документі Управління капітального будівництва Луцької міської ради.

«Ми уклали тристоронню угоду: ОСББ «Соборність», забудовник і Луцька міська рада як гарант. Забудовника зобов’язали провести ряд робіт. Спершу вони ніби взялися укріплювати наш будинок, але до кінця справу не довели. Анкери (спеціальне кріплення, – ред.) мали встановити довжиною 60 сантиметрів, а встановили – 40 сантиметрів. Навіть на такому зекономили. Відмостки не доробили, тому будь-які опади ще більше руйнують фундамент», – розповіла місцева мешканка Інна.
У тристоронньому договорі узгодили, що до 20 липня усі роботи з укріплення мають бути завершені, але навіть станом на кінець жовтня – зроблено далеко не все із переліку.

Управління капітального будівництва міськради констатувало, що «ряд робіт виконується неякісно, з відхиленнями від проектно-кошторисної документації». Зокрема, «не виконується ін’єкція тріщин клеєм-герметиком на всю глибину тріщин», «не витриманий крок накладок у 400 міліметрів на вертикальних тріщинах, кількість накладок не відповідає проекту», «вертикальні тріщини не поштукатурені цементним розчином та не виконане оздоблення з утепленням мінватою», «не виконане вимощення навкруги будівлі шириною 1 метр», «не перекладені інженерні мережі».

Крім того, у проекті укріплення передбачено, що поки не завершать усі необхідні роботи, відновлювати будівництво «Егоїста» – заборонено.
«Це була лише рекомендація», – пояснив причину ігнору такого припису луцький депутат Сергій Була, фірма якого є власником земельної ділянки.

З його слів, у появі тріщин винуваті не забудовники «Егоїста», а будівельники, які свого часу зводили Соборності, 20, адже з таким типом ґрунту треба було робити фундамент на палях, а зробили – стрічковий.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, будинок-сусід ЖК "Егоїст" продовжує руйнуватися: щотижня з'являються нові тріщини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
штефан Показати IP 20 Жовтня 2016 23:45
скочом, або медичним пластирьом треба заліпити, тільки не будинок а булі...енд компані.
Лучанка до штефан Показати IP 21 Жовтня 2016 00:45
Брех* о за все своє нікчемне життя тільки і навчилось що на людей наклепи зводити і більше нічого.
Ваня до Лучанка Показати IP 21 Жовтня 2016 00:46
Да, він гі__ нюк ще той
От такої до штефан Показати IP 21 Жовтня 2016 10:41
Знову та п'янь і гуляка в новинах світиться( Фу, сморід від нього тільки
777 Показати IP 20 Жовтня 2016 23:56
Ця безсоромна ск*тина бреше, не червоніючи. Бог все бачить. Вірю, що колись цей г*д отримає сповна.
житель Показати IP 21 Жовтня 2016 00:30
Справді це безсоромна брехня з боку забудовника.Будинок вкритий тріщинами,мало того через будівництво в будинку часто вимикають воду,навіть вимикали не одноразово газ.Так далі бути не може.
Булкін Показати IP 21 Жовтня 2016 08:17
В будинку біля 300 людей.Що не можете заблокувати цю будову?То потерпайте далі.
Капут до Булкін Показати IP 21 Жовтня 2016 15:15
Г*ндон штопаний.
Петро до Капут Показати IP 21 Жовтня 2016 16:46
Цілком згідний що г_н жаба давить,винуватими роблять. А треба тих що колись будували

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus