USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Будинок у центрі Луцька - без каналізації та водопостачання

17 Травня 2013 15:39
Централізована каналізація та водопостачання відсутні у будинку, який розташований у центрі Луцька. Його мешканці вимушені користуватися напіврозваленою вбиральнею, що знаходиться на вулиці.

Про це пише «Медіа Аверс».

Так, справляти природні потреби мешканці трьохповерхівки, що на проспекті Волі, 70, вимушені у напіврозваленій вбиральні на вулиці. У будинку немає ні централізованої каналізації, ні водопостачання.

Сморід від цього громадського туалету відчувають усі мешканці навколишніх будинків, а також вихованці сусіднього дитячого садочку. Біля цього будинку також знаходяться обласна санепідемстанція та облдержадміністрація.

Один із мешканців дому, Олександр Коберник, поділився негараздами: «Це наш туалет. Ви бачите, наш будинок трьохповерховий, і тут живе не одна сім’я...».

Ще одна мешканка Наталя Кутас розповідає детальніше: «Сюди й ходимо. В нас вдома є резервний туалет - це відро на воду, відро на туалет, це все потім виносимо».

Вулична вбиральня - напіврозвалена, нечистоти з неї розтікаються ледь не по всій дорозі. За кілька кроків від нужника розташований ігровий майданчик дитячого садочка, а за кілька метрів - приміщення дошкільного закладу. Щодня діти дихають цими випарами. Як розповідають місцеві мешканці, чиї малюки відвідують дитсадок біля туалету, фекалії витікають прямісінько на дорогу, влітку рої мух, а на балкон вийти неможливо, настільки сильний запах.

До слова, нужник перебуває в аварійному стані. Між тим, ніхто проблему не вирішує. У ЖЕКу людям сказали, що все нормально і дошки не гнилі.

Щоб не заходити у споруду, мешканці будинку запасаються відрами. Ті, хто має знайомих або рідню в сусідньому будинку, в туалет ходять туди. Окрім цього, в будинку немає і водопостачання. Воду можна набрати тільки у дворі - із колонки.

Варто зазначити, що історія будинку почалася ще у 1938 році. За радянських часів мешканці писали до всіх інстанцій, щоб їм забезпечили нормальні умови поживання. За словами мешканців трьохповерхівки, справа навіть дійшла до Москви, проте звідти її повернули до Луцька. З тих пір - нічого так і не вирішили.

Ситуацію журналістам ТРК «Аверс» керівництво ЖЕКу №7 не прояснило:

«Дєвочка, ми обслуговуємо в межах коштів, які сплачує будинок. І не задавайте мені дурні питання… Я обслуговую територію 6-го ЖЕКу. Обслуговую за кошти які сплачує населення», - саме так розмовляв з представниками ЗМІ керівник установи.

Щоправда, майже відразу чоловік оговтався, та погодився розповісти про проблеми будинку: «В 2004 році санстанція заборонила використовувати цю вбиральню, і написала припис в міську раду, щоб зробити внутрішньобудинкові роботи, але не так сталося. Цього не зробили».

Каналізацію в будинку не змогли провести по двох причинах. По-перше, у цій споруді дерев’яні перегородки. По-друге, щоб облаштувати туалет у приміщенні, деякі мешканці квартир повинні поступитись квадратними метрами заради свого комфорту та комфорту сусідів.

Щодо побудови нового приміщення вбиральні - на це знову ж таки може не дати дозвіл санстанція. Вбиральня повинна знаходитись за 50 метрів від колонки водопостачання та не менш як за 20 метрів від будинку. А це, за словами директора сьомого ЖЕКу, зробити неможливо. Тому людям доведеться ходити і далі в туалет на двір, або чекати, хто із сусідів поділиться територією квартири заради блага усіх.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus