USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чорнобильська зона після жахливої пожежі. Фотофакти

2 Травня 2015 09:35
Маленькі осередки вогню вже не несуть жодної загрози. Вже майже не горить - лиш тліє. Осередків вогню на території комплексу лісового господарства "Чорнобильська пуща" та прилеглих селах на цю годину практично не зафіксовано, - повідомляють надзвичайники.

Аби переконати у цьому українців, рятувальники особисто повезли журналістів у місця, звідки все починалося, - йдеться у сюжеті ТСН.

Нагадаємо, 28 квітня о 12 годині 45 хвилин до Служби порятунку Київської області надійшло повідомлення про окремі осередки пожежі на трьох лісових кварталах на території спеціального комбінату "Чорнобильська пуща". До гасіння пожежі залучили 182 рятувальники та 32 одиниці спецтехніки ДСНС та Держлісагентства.

Фактично догоряють залишки рослинності, їх де-не-де рятувальники намагаються позаливати водою, але ось ці маленькі осередки вже не несуть жодної загрози. Польовий штаб рятувальники організували просто в центрі території, навколо якої горить.

Чергують тут цілодобово. Воду для пожежних машин, щоб далеко не їздити, набирають поруч з річки, де вода не потрібна - використовують так звані пожежні мухобійки.

Надзвичайники кажуть, що пожежа на радіаційний фон не вплинула. Ділянка за 20 кілометрів від Чорнобильського реактора - тут випромінення нижче за норму - в середньому 20-25 сотих мікрозіверта на годину.

Проїхавшись цією зоною, ми переконуємося особисто - фон зашкалює лише поблизу самої атомної станції: понад вісім цілих мікрозівертів, але до цієї стратегічної точки вогонь навіть не наблизився. До могильників з радіоактивними відходами полум'я також не дісталося. Але територія, яка постраждала в цілому, вражає навіть самих лісників. Зайнялося 320 гектарів лісу, на них були 15 осередків вогню, розкидані по всій території. Кажуть, на щастя постраждалих тварин майже немає, вони мігрували, проте кілька лисиць довелося рятувати.

Зараз приводів для паніки нема, запевняють рятувальники. Лише в окремих місцях є ділянки з травою, що тліє, подекуди з вогнем заввишки 5 сантиметрів, але загрози вони не становлять. За вигорілим осередком надзвичайники збираються пильно спостерігати від двох до десяти днів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
аяяй Показати IP 2 Травня 2015 09:58
Я не повірю,що попежажа виникла сама,зумисний підпал!
Andrij до аяяй Показати IP 2 Травня 2015 10:34
Treba bylo pruvernytu yvagy evro spilnotu shob ti obisralusja i dalu groshi na sarkofag ))))))
аяяй Показати IP 2 Травня 2015 09:59
Пожежа......
Анонім Показати IP 2 Травня 2015 10:07
Паніки і коли бабахнуло теж не було.
морозюк Показати IP 2 Травня 2015 14:27
тупо украли лес, а концы в пожар спрятали...
дід Пилип до морозюк Показати IP 2 Травня 2015 21:30
і я такої ж думки, накрали лісу для своїх заводів по переробці дерева і тут "випадково" зайнялося))) згадайте схожу історію з складами, де хберігалися боєприпаси і також чогось вибухнули.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus