USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Декілька днів горів ліс у Ківерцівському районі. ФОТО

4 Вересня 2015 10:16
Пожежа виникла 2 вересня у лісі села Липне Ківерцівського району. Дим затягнув усе село, ‒ пише Ківерцівський районний інформаційний портал.

Згідно з інформацією прес-служби ДСНС Волині, за станом на 1 вересня на території області виникло 289 пожеж в екосистемах, з яких 68 – пожежі на торфоугіддях, 79 – лісові, а 142 пожеж зафіксовано на території сільськогосподарських угідь.

Найбільше пожеж в екосистемах та на відкритих територіях зареєстрували у Камінь-Каширському, Любешівському, Ратнівському, Маневицькому та Луцькому районах.

«Як засвідчують факти, понад 99% таких пожеж виникли з необережності мешканців краю, які умисно спалювали на полях суху рослинність, післяжнивні залишки або розкладали багаття на торфʼяних угіддях та у лісосмугах. Характерна для географічного ландшафту Волині суміжність покладів торфу з лісовими насадженнями в умовах підвищеної пожежонебезпеки є украй небезпечною у випадку виникнення пожежі. Адже за спекотної погоди, що утримується в області практично упродовж усього літа, найменша необережність з вогнем здатна спричинити масштабну пожежу, для ліквідації якої знадобиться не один день», ‒ йдеться в повідомленні.

Тож, рятувальники ще раз просять суворо дотримуватися протипожежних правил задля запобігання пожеж в екосистемах.

«Не спалюйте сміття чи суху траву на присадибних ділянках та на відкритих територіях. Якщо ви побачите, що це роблять інші, зупиніть їх. Не розкладайте багаття у сухому лісі, не кидайте непогашені сірники або цигарки. Якщо ви помітили горіння сухої трави – спробуйте ліквідувати самотужки, якщо вам це не вдалося – негайно повідомте оперативно-рятувальну службу за номером 101», ‒ закликають вони.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 4 Вересня 2015 14:47
роздирибанили ліс, а потім підпалили , щоб приховати нестачу - так говорять місцеві
енот Показати IP 6 Вересня 2015 19:12
тушать наше багацтво корчами,а директора Їздять джипами-смішно. Нащо дивиться самооборон,позор вашій сосо праці,хай продають джипи та купують пожарки або гнати жирних на-р.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus