USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Дерева під Ковелем отруїли токсинами. ФОТО

29 Липня 2016 16:29
Уже два роки, як місцеві жителі, так і приїжджі, звертають увагу на масове всихання тут великих осокорів (чорна тополя) на межі міської та сільської територій біля Колодяжного, вздовж автотраси Ковель – Луцьк.

Журналісти Kowel.com.ua організували власне розслідування, залучивши інженера охорони і захисту лісу, кандидата біологічних наук, автора низки книг з хвороб та шкідників лісу Василя Козака.

Ці дерева на придорожній смузі горіли у 2010 та 2012 роках, але все-таки встояли від багатьох підпалів. Цікаво, що горіли дерева з обох боків автотраси, але всохли і зогнили лише з північної сторони.

Сліди нагару, без сумніву, свідчать, що придорожньою смугою проходило полум’я. Але, якщо придивитися, внизу, на висоті 0.3-0.5 метра, скрізь помічаємо просвердлені діри, діаметром 4 см і завглибшки – 15 см. У багатьох з них збереглися корки.

«Хтось просвердлював дерева, вливав туди якусь токсичну рідину і закупорював», – переконує еколог Василь Козак.

У такий спосіб під Ковелем знищили 72 великих дерева, з середнім діаметром – 48 см. Зі слів Василя Козака, орієнтовна маса по-варварськи знищеної деревини становить 120 кубометрів, сума заподіяної природі шкоди – близько 400 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Отак от Показати IP 29 Липня 2016 17:32
Мабуть на Колодяжне і поїдуть
Волиняка Показати IP 29 Липня 2016 21:08
Власник сільськогосподарських угідь, що межують з дорогою і посверлив. Ці дерева не тільки затіняють, а й висмоктують усі соки з ґрунту в радіусі крони.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus