USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучанка стверджує, що придбала токсичний диван

5 Лютого 2016 14:02
Мешканка Луцька нарікає, що через хімічні речовини, які почали виділятися з дивану, її онука захворіла на алергію. Натомість власник салону меблів запевнює, що у дивані не могли міститися шкідливі речовини і проблема зумовлена неякісною китайською іграшкою.

Захворювання трирічної дитини та нестерпний запах у помешканні – ці проблеми, на думку лучанки, зумовлені диваном, який був придбаний в одному з луцьких салонів меблів. Експертизи, яка могла б підтвердити або спростувати її думку, досі не вдалося здійснити.

Як розповіла Інформаційному агентству Волинські Новини Софія Пасік, диван придбали у салоні меблів «Золотий лев», що у Торговельному центрі «Європа» на вулиці Карпенка-Карого. Диваном користувалися приблизно півтора року – на ньому спали донька та онука лучанки. Оскільки половина дивану почала прогинатися, зателефонували власниці салону меблів. Та відповіла, що диван відремонтують на фабриці «Золотий лев», що на вулиці Трункіна, 5 у Луцьку. Ремонт здійснили за рахунок клієнтів, оскільки закінчився гарантійний термін експлуатації. Софія Пасік сплатила 500 гривень і протягом одного дня диван полагодили.

Це відбулося у червні 2015 року, а у серпні онучка, яка спала на цьому дивані, захворіла на сильну алергію. Викликали швидку і 17 вересня її забрали на лікування у стаціонарне відділення обласної дитячої лікарні. Дитина лікується на суворій дієті та лікувальних препаратах донині. Як розповіла Софія Пасік, вже 12 грудня з дивану почав виділятися ядучий запах. До того стояв тяжкий запах у квартирі, але докладно виявити його походження не могли. Лікарі запитували мешканців квартири про те, чи вони, можливо, придбали якусь річ, що могла містити токсичні речовини.


Відтак, 13 грудня Софія Пасік зателефонувала власниці салону Наталії Островській, запросивши її оглянути диван. Підприємець відмовилася, оскільки був вихідний день. На зустріч з клієнткою прибув її чоловік Віталій Островський. Він стверджував, що провини підприємців у цьому немає. Мовляв, на диван могли розлити ацетон. Зі слів лучанки, чоловік не бажав слухати інших доводів та запевнив, що клієнтка може звертатися до суду.

У міській санепідемстанції, куди звернулася жінка, відповіли, що не можуть здійснити перевірку, адже це заборонено. В інспекції у справах захисту прав споживачів головний спеціаліст Ольга Філімончук повідомила, що не має права перевіряти підприємців. Через шість днів після того, як проблему висвітлили в ефірі одного з телеканалів, працівники санепідемстанції прибули, щоб дослідити диван. З їхніх слів, перевищення граничних норм не встановлено.

Отже, токсичний диван довелося ізолювати – його обмотали поліетиленовою плівкою та винесли з квартири. Викинути довелося і пледи та іграшки, що набули ядучого запаху. Натомість, придбали новий диван вартістю майже 15 тисяч гривень.


Лучанка намагається добитися проведення експертизи, адже впевнена що на стан здоров’я трирічної онуки вплинув саме злощасний диван. Дитина продовжує лікування (лікарі ставлять діагноз «алергічна кропив’янка», але не можуть встановити точну причину хвороби), не відвідує дитячий садочок. Її матір змушена була продовжити на півроку декретну відпустку, не отримуючи заробітної плати. Сама Софія Пасік розповідає, що потрапила з гіпертонічним кризом у лікарню, намагаючись відстояти справедливість.

Оскільки підприємців практично неможливо перевірити, лучанка досі не може довести, що має рацію. На її думку, такий випадок міг бути непоодиноким, інші лучани також могли постраждати від токсичних меблів.

Як зауважив підприємець Віталій Островський, проблема не має стосунку до дивана, а зумовлена, очевидно, неякісною китайською іграшкою. Спочатку, мовляв, він припускав що йдеться про розлиття рідини для зняття лаку для нігтів, але потім з’ясував, що таку проблему можуть викликати неякісні іграшки. До прикладу, м’ячик, наповнений маслянистою рідиною, який міг луснути. Підприємець звернув увагу на те, що протягом півтора року від дивана не було жодних токсичних випарів чи розповсюдження хімічних речовин. Отже, шкідлива речовина могла бути розлитою на диван, після чого розповсюдилася на інші іграшки.

З його слів, варто було якнайшвидше зробити експертизу, що підтвердила б його слова – поява алергії в дитини жодним чином не пов’язана з диваном, адже проблеми виникли надто раптово. Шкідлива речовина, мовляв, розповсюджується квартирою лучанки, тож не може походити з меблів. Відтак, він радив клієнтці знайти китайську іграшку, або ж звернутися в санепідемстанцію, щоб визначити, що це речовина, яка не присутня у меблях жодного українського виробника.

Таким чином, доки не здійснена повноцінна фахова експертиза, пояснити походження проблеми зі здоров’ям дитини складно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
лучани Показати IP 5 Лютого 2016 14:13
примітивний шантаж. Деякі люди хочуть вирішити свої проблеми за рахунок інших.
Лена Показати IP 5 Лютого 2016 14:20
Ужас. Але ж як купити якісний диван і дешево хто скаже
лахматий будун до Лена Показати IP 5 Лютого 2016 16:00
дешево і якісно - нечі несумісні. як би прикро це не звучало... хоча з нашими баригами і дорого - вже теж не якісно
Анонім до Лена Показати IP 5 Лютого 2016 17:59
Найкраще то зробити самому, хоч будеш знати з чого зроблено
Наталiя Показати IP 5 Лютого 2016 14:30
Виробники меблiв, а особливо мiсцевого виробництва, для того щоб здешевити товар використовують дуже дешевi матерiали. Тож, цIлком можливо, що вони можуть стати причиною алергii. Мала подiбнi проблеми, придбавши спальню з жахливим запахом зi слiв продавця iталiйського виробництва, яка виявилась дешевою китайською пiдробкою.
дьодік Показати IP 5 Лютого 2016 15:32
Люди дивні: паркани роблять з натурального дерева, а меблі з тирси...
1111 Показати IP 5 Лютого 2016 15:37
ми теж близько 1,5 року тому придбали диван з дерева 100% деревина через 4-5 міс виявилася дсп плитою. то ж придбати хороші якісні меблі всежтаки проблеми ти ж їх у магазині не будеш роздирати ...
Патріот Показати IP 5 Лютого 2016 16:08
Віддайте мені діван
месник Показати IP 5 Лютого 2016 20:29
Аналогічна ситуація трапилась! Купив диван, вікна відкриті цілодобово! Запах нестерпний! Не повернеш і не викинути((((
Ліля Показати IP 5 Лютого 2016 22:32
А ми купили білоруський диван і ніякого запаху не було. Вже давно користуємося, а стан як у нового. Там просто мабуть держава ще контролює якість. Тому і продукти якісніші, і речі. А в нас навіть захист прав споживача не може перевірити підприємця... Що хто хоче- те і робить.
анонім Показати IP 5 Лютого 2016 23:48
Дуже прикро ,що є такі люди, які вирішують свої проблеми за рахунок інших.Неякісні меблі видно зразу,а не через півроку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus