USD 39.40 39.73
  • USD 39.40 39.73
  • EUR 39.63 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Луцька вулиця сповзає у Стир. ФОТО

12 Серпня 2013 18:49
Навесні, коли сходив сніг, по вулиці Героїв УПА, зі сторони старого русла річки Стир розпочалися зсуви грунту. Деякі мешканці приватного сектору втратили у проваллі частини подвір’я. Зазнали руйнувань і будівлі. Перші звернення постраждалих до Луцької міської ради поступили у лютому, але роботи розпочались тільки 3 тижні тому. Про це повідомляє «Під прицілом».

Поки що будівельники намагаються зупинити зсувні процеси, натомість грунт продовжує сповзати в річку. Власники одного з будинків, розташованих на вул. Героїв УПА, вже втратили 5 метрів землі. Остання злива забрала ще частину двору разом із деревом та бруківкою. А в їхніх сусідів прорвала стічна труба та вимила у подвір’ї яму діаметром 3 метри та 5 метрів глибиною. Ремонтні служби загородили місце провалу дерев’яними палками та червоно-білою стрічкою. Більше ніяких ремонтних робіт не проводилося. В яму періодично падають гуси, а дістати їх звідти - немає змоги.

Ще задовго до цмх катастрофічних руйнувань мешканці будинків звертались у міську раду. У відповідь постраждалі отримували відписки про те, що погодні умови не дають змоги розпочати ремонтні роботи. З квітня погода поліпшилась, але ремонтні роботи так і не розпочалися. Тож у травні люди знову пішли по кабінетах. Звертались і до губернатора Волині Бориса Клімчука, і до міського голови Миколи Романюка. Листи-звернення довелося писати знову. Грощі на усунення зсувних процесів та будівництво опорної стіни все ж таки знайшлися і були виділені ще в липні. Тож роботи розпочалися лише три тижні тому.

Деякі мешканці постраждалих територій бояться відпускати дітей у двір. Загородження теж не ставлять бо побоюються, що воно опиниться у Стиру. Тож в людей у кінці двору відкривається пейзаж, який вони зі сміхом називають Великий каньйон. Роботи по зведенню опорної бетонної стіни обіцяють завершити до нового року. Однак, дивлячись на те, як кволо тут усе робиться, у місцевих мешканців виникає питання: Який рік мався на увазі?




















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
йован Показати IP 12 Серпня 2013 20:16
не робили - було погано, почали робити- знов погано, що вам журналюгам треба, азнаете що грошей і досі нема.
Оксана Показати IP 12 Серпня 2013 21:26
Я дуже рада, що щось роблять!!! Але зрозумійте - дуже помало!!!!!!! Такий обсяг робіт, і фірма не з останніх, а техніки немає!!!! Робочі лопатами мокру глину кидають, то хіба немає тракторів)))
Я Показати IP 12 Серпня 2013 22:36
А соблюдать строительные и экологические нормы надобно было при строительстве . И скулежа-бы небыло , а то сначала построят на берегу реки , потом по совету умников штраф 51грн. заплатят и вот какие мы умные ... Завидуйте нам!!! А природоохранные и строительные нормы придумали далеко не идиоты. Вот вам и хитрожопость боком вылазит.
загреб Показати IP 13 Серпня 2013 11:04
А самим выйти помочь строителям?Или только мешать можем?
Глядачка до загреб Показати IP 13 Серпня 2013 11:59
А хто заважає? Вони самі собі заважають!! Я знаю, що прості робітники не винні, вони роблять те що їм наказали!!! Їх шкода, начальство жирує на морі, а вони лопатами мокру глину кидають!!!!!!!!!! Нехай більше техніки!!!!! І щоб не вивозили чорнозем до себе на дачі!!!!!! Швидше треба все робити поки дощі не прийшли!!!!! А про хати - моя з 1931 року, прадіда ще, берега було метрів 20, а стільки часу все зруйнувалось, і маємо те що маємо!!! Я говорю лише за себе!!!! І ще, те що в сусідів труба "лівньовка" прорвала,. вони теж винні?????????????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus