USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькі муніципали травмували власника кіоску під час нічного демонтажу

28 Жовтня 2016 20:17
Підприємця, чий кіоск сьогодні вночі знесли на луцькій автостанції, під час демонтажу не допускали до споруди, аби забрати товар. В результаті сутички чоловік отримав травми.

Про це пише Район. Луцьк.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що в Луцьку під покровом ночі зносили кіоски. Так, муніципали в ніч з 27 на 28 жовтня розпочали демонтаж кількох кіосків, що розміщенні на території автостанції №1.

Між муніципалами та підприємцем сталася сутичка, під час якої чоловік, з його слів, отримав легкі тілесні ушкодження. Про це власник кіоску Віталій розповів сьогодні, 28 жовтня.

Близько опівночі охоронна фірма повідомила чоловіку, що на автостанції відбувається знесення його кіоску. Він одразу ж прибув на місце, аби розібратися у чому справа.

«Коли я примчав, то на місці стояло близько п’яти нарядів патрульної поліції, муніципальна поліція, чоловік 5-6 з начальником Юлією Сиротинською, а також комунальники. Була і спецтехніка – крани, підйомники. Мене не попередили, що саме цієї ночі приїдуть забирати кіоск. А всередині - дуже багато товару: і холодильники, і кавоварка, і пиво на стелажах стояло, і вода – повністю весь асортимент. Я захотів зайти, щоб повиносити свій товар, а мене муніципальна поліція не пускала. Я просто прорвався всередину», – каже Віталій.

Він одразу подумав про те, що при демонтажі споруди можуть пошкодити і розбити деякі товари, тому попрямував до кіоску, аби забрати дещо і опустити на землю:

«Товар увесь був на стелажах. Автоматично, коли вони його мали піднімати краном, воно б усе попадало. Я просто хотів познімати зі стелажів та поставити на підлогу, аби воно не побилося. Там також були холодильники, надані різними фірмами. Їхня вартість - 10 тисяч кожен. Це не моє особисте, там, крім мого, є ще власність «третіх» осіб. Коли я увійшов в кіоск, туди увірвалися троє муніципалів, схопили мене за руки-ноги. Я намагався втриматися на ногах, тримався за стелаж», - розповідає чоловік.

У результаті такої нерівної боротьби Віталій отримав легкі тілесні ушкодження, які встиг одразу зафіксувати у травмпункті.

«Вони мене гнули-вигинали, боролися зі мною, в результаті чого я порізав палець, в мене є забої на руці, які я зафіксував у травмпункті вночі. Сьогодні буду писати заяву в поліцію на тілесні ушкодження і проводити судмедекспертизу», - запевняє підприємець.

На його прохання дозволити забрати товар ніхто не відреагував. Під час підняття кіоску, зі слів чоловіка, все всередині попадало і побилося, товар понищено.

«Заламали мене, поліція більше туди не пускала. Кіоск почали вантажити, він захитався, все там почало падати, битися, потекла вода з днища, тріснуло вікно і прогнувся дах. Це задокументували і сфотографували. Понищили товарів на велику суму грошей, я буду це все описувати і позиватися в суд».

На питання, чи були у Віталія дозвільні документи на встановлення споруди, чоловік відповідає ствердно. Та додає, що буцімто справно платить податки у міськраду вже більше 12-ти років і має двох продавців, які за рахунок цієї роботи практично забезпечують свої сім’ї.

Підприємець каже, що питання з кіосками – спірне. Він не розуміє, чому законні споруди на автостанції знесли вночі і без відповідного рішення суду.

«Комусь це місце добре сподобалось і вони вирішили таким чином, правдами-неправдами, довести до цього», - вважає чоловік.

Тим паче, не так давно в підприємців була зустріч із заступником міського голови Тарасом Яковлевим та головною муніципалкою міста Юлією Сиротинською.

«Тоді домовлялися, що поки не вирішать питання з тією землею, то до весни, як мінімум, всі кіоски будуть стояти. Це особисто пообіцяв Яковлев, і є люди, які це можуть підтвердити», – розповідає Віталій.

На питання, чи повідомляли йому про демонтаж, чоловік відповідає ствердно. На пошту отримував листа, у якому зазначили, що оскаржити дане рішення можна протягом десяти днів. Проте, наразі цей термін ще не пройшов.

Чоловіку також не повідомили, коли він зможе відкрити свій кіоск і забрати товари. Споруду опломбували і забрали на штрафмайданчик. Варто зауважити, що на даху кіоску під час транспортування утворилася діра, через яку у разі негоди товар попсує ще й волога.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
лучанин Показати IP 28 Жовтня 2016 20:36
сиротинська-с.......ка.
Анонім Показати IP 28 Жовтня 2016 20:57
Такі страшні побої, чуть чоловіка не вбили просто так
56 Показати IP 28 Жовтня 2016 21:08
проклянуть її люди
жах Показати IP 28 Жовтня 2016 21:11
жах які побої у постраждалого, він міг загинути!
Роман Показати IP 28 Жовтня 2016 21:17
А чого палець порізаний несфоткав ?
Мер дві каденції пос Показати IP 28 Жовтня 2016 21:26
Чітко дотримуємось плану очищення МАФів у місті. Звільнені місця будуть надані в аренду "потрібним" людям. Так, після "очищення" території навколо автостанції буде збудовано торгівельний центр. У березні поточного року на вулиці Винниченка була проведена спец.операція по ліквідації кіоска, який продава пресу. Натомість, на місці колишнього кіоска виріс МАФ сина депутата Луцької міської ради Ткачука і тд. Одним словом, благоустрій міста та благоустрій кишень.
Андрій Показати IP 28 Жовтня 2016 21:35
І як після таких травм виживають? Напевно в реанімації відкачували?
Фе Показати IP 28 Жовтня 2016 22:02
Дешева вистава. Краще б сфоткав дозвільні документи та квитанції з сумами які в бюджет міста заплатив
Олег Показати IP 28 Жовтня 2016 22:17
Люди ви що . завтра до вас в хату ці пі*ар. .прийдуть. На що дивиться прокуратура . мало їм вікна трощили . Чи вони вже забули. А патрульна Поліція що прикриває цих бандітів
Ліберал Показати IP 28 Жовтня 2016 22:22
Якщо кіоски там стояли і платили оренду, значить були рентабельні, тобто покупці користувались їх послугами.. навіщо їх зносити? Проїзду автобусів заважають, ні, тим більше це проблеми автостанції, а не міськради. Нехай міськрада надасть в оренду землю автостанції за ринковою ціною, а остання сама буде вирішувати як там зазяйнувати. Чому платники податків мають отримувати цілий департамент дармоїдів, які знищують малий бізнес?
Луцький пацанчик Показати IP 28 Жовтня 2016 22:41
Но то є шакали-муніципали, легальні йов-аки, тітушки від влади, волинські, бляха, ландскнехти. Ку*да, не дали людині лахи забрати, набрали босоту недовчену, форми поодівали - муніципали.
Ок Показати IP 29 Жовтня 2016 00:21
Поза всяким сумнівом рентабельність пивної точки на вокзалі дуже висока, мати такий бізнес - золота мрія багатьох комерсантів. І далеко не кожен зміг там поставити точку. Питання в тому скільки з того бізнесу отримувавала громада та як такий сарай презентує місто в очах гостей. Як на мене то краще б там був охайний супермаркет з робочими місцями, платою за оренду та податками в бюджет. Подивіться та порівняйте який вигляд мають автовокзали найближчих міст Польщі та Білорусії. Порядок повинен бути.
Законопослушний Показати IP 29 Жовтня 2016 00:41
Язики чесати всі гаразд. В тих маніципалів є робота і свої певні функціональні обовязки і вони виявляють порушення. Ти хоть на день став би на їх місце і побачив що реально робиться в тому світі. Піз*ти не мішки носити.
1111 Показати IP 29 Жовтня 2016 01:12
Маф цей така бляшанка, що місто від його знесення тільки виграло!
Юрист Показати IP 29 Жовтня 2016 02:16
Нелегальні - читайте законодавство.
Укроп Показати IP 29 Жовтня 2016 09:37
Добре що травмата не мав, Вони в зграї герої грабувати беззахистного. Поліція стала гівн*м так і не запрацювавши.
школяр Показати IP 29 Жовтня 2016 18:14
Все предельно просто,панове.Пани Сыротынська получила команду "ФАС" и ,как любой другой легавый ,ее исполняет. А вообще то идет зачистка территории для пана Геруна(не зря же он потратил десятки тысяч бакинских на сьем дерслужбовцев типа ,Матвиива и т.п.,сходил,как в супермаркет за нужным решением в Ривненский апеляцийный суд). И еще один вопрос:а чего сносят предпринимателей ,им что предложили договор оренды или поставить новые киоски(сучани)? Нет ,Просто на их вопрос"Чего же нам исправить?" сказали-"Убирайтесь!". Нарушает автостанция а наказывают этих бедолаг.Что же это такое-вместо "злочинной" влады снова "злочинна"?Боюсь что следующие выборы будут с люстрацией огнем. Много мы позволяем владе,господа.Пора продажную ЛМР менять и то кардинально.
Просто Микола Показати IP 30 Жовтня 2016 01:35
Для чого прискорювати процеси гніву? У Вінниці мер "намерив." Для кого, та як "зачищають" територію у Луцьку .розуміють всі. Думаю, що для майбутньої не комсомольської луценка прокуратури роботи буде багато. Пригоди персонажів "Егоїст" ,"Карабас Барабас" вистачить на багато томів у справі лучани VS Микола та його син. Проте, перше місце у нашому хіт - параді "покращень" уже декілька місяців поспіль займає ....... Саме так. Вулиця Лесі Українки. Декілька метрів вулиці коштували лучанам 9 000 000 млн. грн. або 346 000$. Все було "розпиляно " згідно старої схеми. Аж навіть сумно стало. Ну, хоч трохи би додали креативу. Проте, надійна схема, як старий кінь борозди не псує! 9 000 000 млн. грн. було розподілено серед трьох відомих підприємств у місті.. І саме магічна цифра "3" дає спокій місцевій владі у питаннях Тендерної палати та антимонопольного комітету. У наступних серіях пригоди місцевої влади на ниві......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus