USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Луцьких студентів залякав циган-рекетир

15 Березня 2013 18:52
У Студентській раді Луцького національного технічного університету стверджують, що не дивлячись на їх численні звернення, район поблизу гуртожитку на вулиці Даньшина і далі «тероризує» циганчук Гага, - інформує ВолиньPOST.

Нагадаємо, про побори зі студентів повідомляли самі мешканці гуртожитку під час чат-конференеції начальника УМВС України у Волинській області Олександра Терещука. «Тут ходить малий циганчук на прізвисько Гага і «збиває» гроші у багатьох студентів. Стало небезпечно виходити самому на вулицю», - писали студенти.

Терещук повідомив, що одразу після чат-конференції 4 березня виїхав на місце з працівниками Луцького міськвідділу.

Після цього, 11 березня Терещук на прес-конференції повідомив: «Є десять заяв, які засвідчують факти вимагання поборів у неповнолітніх. А це сільські діти, яких фактично захистити нікому. Порушено кримінальне провадження. Проводять слідчі дії. Думаю, що у найближчому часі я зможу прозвітували, що справу направили до суду», - зазначив тоді Терещук.

«У свою чергу я проводжу службове розслідування з тими працівниками, які і без інтернет-видання, і без конференції повинні розібратися, чому так коїться на території міста, гуртожитку», - додав Терещук.

А 15 березня на скриньку видання надійшов лист, підписаний Студентською Радою ЛНТУ. Студентка, яка зателефонувала в редакцію з проханням оприлюднити цей лист, попросила не називати її імені: мовляв, зловмисник поки не покараний, тож кожен, хто причетний до оприлюднення такої інфомарції, може «мати проблеми».

Текст листа Студентської ради:

«Чому неповнолітній злочинець Гага досі не покараний?..

11 березня цього року на сайтах інтернет-видань «Волинська правда» та «ВолиньPost» була опублікована інформація про факт відкриття кримінального «провадження з приводу вимагання грошей у неповнолітніх» та «поборів» зі студентів у гуртожитку №1 Луцького національного технічного університету.

У «Волинській правді» в ТОП5 новин було надано повідомлення під сенсаційною назвою «У ЛУЦЬКОМУ УНІВЕРСИТЕТІ ЗІ СТУДЕНТІВ «ЗБИВАЛИ» ГРОШІ».

Студентський актив Луцького НТУ гуртожитку №1 провів 13 березня збори, на яких були присутні старости секцій та їхні заступники з усіх факультетів університету.

Присутні були ознайомлені з вказаними публікаціями, після цього кожен з понад 30 учасників мав можливість висловити свою думку з приводу прочитаного.

Зокрема, Д., студент 3 курсу, зауважив, що фактів побору грошей зі студентів у гуртожитку та в самому університеті жодного разу не було.

Однак дев’ятикласник Луцької ЗОШ №2 Володимир Юзепчук, циган на прізвисько Гага, перестрівав його на вулиці Даньшина двічі та вимагав гроші.

З думкою студента Д., про те, що гроші вимагали саме на вулиці Львівській біля супермаркету «Наш Край», біля дитячого садочку, гуртожитку №1, «Хоспісу» на вул. Даньшина погодились студенти, які написали заяви в управління МВС у Волинській області.

Як розповіла завідувач гуртожитком №1 ЛНТУ, 4 березня до неї на прийом прийшла Л., мати першокурсника О. і повідомила про те, що син скаржився на факти вимагання в нього грошей у сумі 150 та 50 гривень відповідно циганом Гагою біля банкомату і супермаркету «Наш Край».

Це був перший сигнал з боку батьків та студентів Луцького НТУ до адміністрації гуртожитку.

На питання, чому жоден з потерпілих, які написали заяви в міліцію, раніше не звертався за допомогою ні до завідуючої гуртожитком, ні до кураторів студентських груп, ні до адміністрації університету, студенти відповіли, що були залякані.

На думку молодих людей, причина полягає у тому, що циганчук Гага тримає в страху увесь район, сам, чи з компанією запросто може перестріти на вулиці і вимагати гроші чи то готівкою, чи з банківської картки, залякуючи і погрожуючи травматичною зброєю.

Виникає питання: якщо мова іде, як пише «Волинь Post», про «сільських дітей, яких фактично захистити нікому», то чим тоді займаються в нас правоохоронні органи? Чи в їх повноваження не входить захист населення від злочинців?

Бо, як повідомляє те ж джерело в інформації «За побори в луцькому гуртожитку порушили кримінальне провадження», «є 10 заяв, які засвідчують факти вимагання поборів у неповнолітніх, які навчаються у наших закладах».

Отже, мова іде не тільки про Луцький НТУ, а й про інші навчальні заклади. Чи там також усі залякані, що у разі оприлюднення подібних фактів «підмочать» свою репутацію?...

Чи декому дуже хочеться, щоб молоді люди для навчання вибирали інші міста, оминаючи Волинь, де худорлявий дев’ятикласник на зріст 150 см, здатний тримати у страсі населення Луцька?...
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Кільчицька Женя Показати IP 15 Березня 2013 19:17
не Терещук керує дотримання законів у місті, а якесь ... "га-га". а може міліція кришує циганського барона?? сором, понаприсилають до луцька, а порядок у місті і дотримання законності вони ... бачили!
паровоз Показати IP 15 Березня 2013 21:07
династiя Юзепчукiв це дрiбна шу..ра. "Бодя циган " "плаксiй " - це шкiльний рекет 90-х. тюрьма - це найкращий санаторiй для таких у...в. а наружка м..ов на зелених октавiях так фабiaх курять.... вже не перший рiк на Львiвськiй бiля " Краю. " мiняючи номера на авто.
патріот Показати IP 15 Березня 2013 21:11
Знають ріст отже знають особу; Де конкректні діі
Справедливий Показати IP 15 Березня 2013 21:49
Та вламайте йому щоб ребра тріщали і синці до травня не зійшли, просте вирішення проблеми
тиць-здиць Показати IP 15 Березня 2013 21:51
А чому б не спробувати зібрати загін так в десять-дванадцять студентів і не наваляти пі...лєй а...шому а..чу?
джипсі корован до тиць-здиць Показати IP 16 Березня 2013 11:21
ти шо?!?!?! Це ж сам Гага!!! Ти його бачив? Мабуть не бачив, а то і думати про таке боявся би!
иван Показати IP 15 Березня 2013 22:02
а я думав що про нього вже забули-казав приймить його на навчання без конкурсу ? а його батьки хай санями возами на нього гроши заробляють
Левчинський до иван Показати IP 15 Березня 2013 22:53
іванко не проспався????
ісса ндойє Показати IP 16 Березня 2013 08:05
Циган класний, а деж казаки ??? Тількі в шароварах гопак на сцені ,,,,
зaгрeб Показати IP 16 Березня 2013 09:02
Студенти лошпети.Ми в Киеве етих гаг так накривали не жалея даже мелких.
Антон до зaгрeб Показати IP 16 Березня 2013 13:31
всі тільки соплі можуть жувати, а самим за себе постояти дзуськи...думають вони комусь потрібні... ні щоб згуртуватися і так "розставити крапки над І", щоб ця кака на ліки клянчила в інвалідному візочку...
андрiй76 Показати IP 16 Березня 2013 19:02
Жесть...Якийсь с*аний циганчук тероризує цілий мікрорайон.А найбільше сумно від того,що нашій бравій міліції на це начхати і проснуться вони лише тоді,коли це циганча і компанія когось прибє чи приріже.Сумно і страшно за таку байдужість компетентних органів.У якій країні ми живемо?..Нема ніякої справедливості,а тільки тотальна байдужість і анархія...
Микола Показати IP 17 Березня 2013 13:31
Та що ж ви за бидло таке? Дбати за ваш добробут повинна влада,охороняти - міліція... Ви хоч випорожнитись самотужки можете? Тому й живемо так - бо скрізь та усюди така безвільна малодуха безхребетна біомаса. "...сільські діти, яких фактично захистити нікому." Та зібрати хоча б з 2 поверхів гуртожитку цих сільських дітей - то можна всіх циганів зі львівської перебити.
Вова до Микола Показати IP 17 Березня 2013 17:25
вони самогон з дому з салом точать і граються у "крутих городських", а будулай їх доїть...
Сергій Показати IP 18 Березня 2013 14:56
У вас завжди тільки щось, значить міліція виновата. Треба самим трошки за себе вміти стояти. Здорові бугаї циганча бояться!!!
Gans Показати IP 23 Березня 2013 08:41
Мешканці гуртожитку ном. 1 - ви рагулі якісь. Щоб то з вас бабло збивали і ви не змогли згуртуватися і прихлорпнути цього малолітнього хачя? Ви наганяєте сміх на людей. Одного батана візьмітьна живця, а самі десь підчікуйте(бажано з чимсь в руках, бо хачі завжди ходять озброєні) і або намніть йому боки, щоб на завжди вас запам'ятав, або фараонам здайте. І всьо - конфлікт рішон.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus