USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Маски-шоу» на Кроноспані. Як це було й що буде далі. ДЕТАЛІ

11 Червня 2013 13:57
Директор «Кроноспан УА» Наталія Покінська розповіла детальніше про візит столичних правоохоронців на підприємство «Кроноспан.УА» наприкінці травня, - пише Волинь Нова.

Так, волинські ЗМІ повідомляли, що 28-ого травня, на ТОВ «Кроноспан УА» у Нововолинську здійснили обшук співробітники управлінням з боротьби з економічною злочинністю, на підставі постанови Печерського районного суду Києва.

Директор повідомила, що обшук почався близько 15–ої години 28 травня. Вона також розповіла, що на підприємство прибули працівники головного слідчого управління МВС України, надали копію ухвали Печерського суду міста Києва про проведення обшуку.

«Підставою для цього, як ми зрозуміли, стало кримінальне провадження, про яке нам нічого не відомо, і жодної інформації щодо цієї справи ні від кого не вдалося отримати», - розповіла Покінська.

Працівники адміністрації залишили робочі місця і вийшли у коридор. За словами директора, у цей час силовики без будь-яких пояснень перекидали все догори дном у кабінетах та вилучали все підряд.

Територію заводу представники ГСУ залишили близько 11–ї години наступного дня. Мовляв, протягом цього часу майже 30 працівників адміністрації перебували на робочих місцях, щоб не допустити незаконного вилучення документів.

Що інкримінують «Кроноспану»

«Наскільки нам стало зрозуміло з деяких реплік слідчих, «Кроноспану УА» інкримінують організацію конвертаційного центру, через який деякі клієнти начебто відмивали гроші», - розказала директор. Наталія Покінська вважає, що на підприємство намагаються перекласти відповідальність за недобросовісність деяких покупців після передачі права власності на продукцію (продаж товарів) в частині чинного податкового законодавства України. «Почули звинувачення й щодо ведення якоїсь подвійної бухгалтерії», - додала вона.

На підприємстві наразі чекають пояснень щодо мети здійсненого обшук та уточнень щодо недобросовісних клієнтів. Директор зауважила, що підприємство виконує усі свої зобов’язання, в тому числі й щодо сплати податків, а також щороку проходять податкові перевірки.

Внутрішня політика міжнародної групи «Кроноспан»

Наталія Покінська зауважила, що на підприємстві досить розвинена система внутрішніх перевірок, також щороку відбуваються внутрішні аудити.

Вона наголосила, що для керівництва групи прозоре та законне ведення бізнесу є принциповим, і жодних відхилень від цього правила бути не може.

«Особлива увага завжди приділяється перевірці надійності клієнтів та постачальників. Для цього ми в обов’язковому порядку отримуємо копії їх статутних документів, перевіряємо платоспроможність, внесення до реєстру до ЄДРПОУ – вживаємо всіх заходів, що передбачені законодавством України та внутрішньою політикою групи. Якщо ж котрийсь із клієнтів виявився недобросовісним з точки зору податкового законодавства, то ми за це не можемо нести жодної відповідальності», - сказала директор ТОВ «Кроноспан УА».

Вона також зауважила, що торік у липні на підприємстві органи ОДПІ провли документальну перевірку і жодних порушень чи відхилень не виявили.

Подальші кроки дирекції «Кроноспан УА»
Директор ТОВ «Кроноспан УА» розповіла, що на підприємстві консультуються із юристами та готують оскарження. Мовляв, за необхідності, інвестор готовий захищати свої права і через міжнародний арбітраж. «Хочемо добитись зустрічі з Президентом, аби він почув нашу позицію: або бізнес має розвиватися, або він піде з України», - каже Покінська.

«До речі, того ж дня, коли це трапилося, ми відразу поставили власника до відома. Адже, окрім всього, йшлося й про здоров’я працівників, до деяких із них викликали «швидку допомогу», - додає вона.

Її неприємно вразила поведінка правоохоронців. Оскільки обшук тривав більше 14 годин, то пропонували продовжити його наступного дня, щоб люди на ніч пішли додому. «Адже вони, відповідаючи кожен за певну ділянку роботи, повинні бачити, що саме вилучається. Та до цього ніхто не прислухався. Наші люди фотографували все, що відбувалося, навіть дійшло, на жаль, до відкритих конфліктів. Ми викликали міліцію, щоб зняти побої», – розповіла директор. Вона зауважила, що на підприємстві є побоювання, що не всі документи повернуть назад, та що з ними можуть бути якісь маніпуляції.

Інвестор може закрити завод у Нововолинську
Директор «Кроноспан УА» розповіла, що наразі підприємство працює у звичному режимі. За її словами, ситуація на українському ринку погіршилась, знизилась купівельна спроможність, що призводить до зменшення цін, тому потрібно посилювати свої експортні позиції, щоб компенсувати збитки.

Вона зазначила, що плани щодо монтажу та запуску ще однієї лінії ламінування і також встановлення дитячого майданчика у 15-му мікрорайоні підприємство поки що не відміняє.

«Але що буде у майбутньому, залежить від того, як розвиватиметься ситуація далі. Однак, беручи до уваги той факт, що протягом двох останніх років це вже не перша спроба звинуватити підприємство, інвестор розглядає можливість зупинки заводу у Нововолинську та перенесення виробництва до іншої країни», - додала директор.

Вона наголосила, що останнім часом інвестиційний клімат в Україні значно погіршився, почастішали «наїзди» на компанії із закордонними інвестиціями. Мовляв, це наштовхує на думку, що ведення бізнесу в Україні є справою нелегкою і навіть ризикованою.

Як вплинув візит правоохоронців на роботу заводу
Покінська зауважила, що постраждало виробництво: зупинилися розвантажувально–навантажувальні роботи, а через вилучення жорстких дисків було заблоковано адміністративну роботу. «І зараз нам знову замість того, аби працювати, доводиться боротися й відстоювати свою правоту», - додала вона.

Наталія Покінська зазначила, що у 2012 році ТОВ «Кроноспан УА» сплатило більше 100 мільйонів гривень податків та зборів до бюджетів усіх рівнів, а це означає, що підприємство є одним із бюджетоутворюючих у місті та області. Наразі на заводі працює приблизно 400 чоловік, ще стільки ж надає послуги з перевезення і харчування. За її словами, у разі зупинки виробництва близько 1000 сімей може залишитися без засобів для існування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лучани Показати IP 11 Червня 2013 14:23
100% це Клімчук натравив. Більше нікому в області.
Хвєдя Показати IP 11 Червня 2013 15:33
"Сім'я" шукає прибуткові підприємства.
Факт Показати IP 11 Червня 2013 16:48
Баріска, ну давай, помахай руками, покажи, хто хазяїн в області. А, вибачте, я забув: Клімчук може дибати сільського голову, а що робиться з бюджетоутворюючими підприємствами він ... бо інакше - корупція.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus