USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Матір з 4 дітьми на Волині ввели в оману і лишили без житла

5 Вересня 2013 14:15
Позичивши гроші матері чотирьох неповнолітніх дітей, нібито під заставу її житла, мешканець Нововолинська насправді уклав із нею договір купівлі-продажу житла. Ошукана жінка звернулася до суду, проте її позов не задовольнили.

Лише після прокурорського втручання жінці та її чотирьом малолітнім дітям повернуто належну їм половину приватного будинку, яку незаконно привласнив місцевий спритник. Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

У 2009 році підприємливий нововолинець, позичивши жінці грошей нібито під заставу її квартири, насправді уклав із нею договір купівлі-продажу житла.

При цьому, аби без проблем здійснити оборудку без дозволу органу опіки та піклування, зловмисник увів жінку в оману та власноручно на декілька днів приписав її дітей у своїй квартирі.

Нововолинський міський суду відмовив матері чотирьох дітей у задоволенні позову про визнання договору купівлі-продажу її житла недійсним.

Лише завдяки поданим прокуратурою області доказам вдалося скасувати незаконний договір в апеляційному порядку.

Таким чином за втручання прокуратури було захищено права малолітніх дітей, позбавлених житла внаслідок неправомірного укладення договору купівлі-продажу квартири.

Довідка. Цьогоріч на захист прав дітей органами прокуратури області внесено 223 подання, скасовано 22 незаконних акти, до відповідальності притягнуто 132 посадові особи органів державної влади та місцевого самоврядування, в тому числі 14 - органів контролю.

За прокурорського втручання в інтересах дітей відшкодовано 626 тис. гривень пенсій, стипендій, соціальних виплат, поновлено права понад 1300 неповнолітніх.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
мама Показати IP 5 Вересня 2013 14:26
таких суддів треба судити. якщо матір не дбає про своїх дітей, то їхні інтереси має захищати держава. "Ввели в оману" - а хіба не можна просто прочитати те, що підписуєш? хоча б назву документу? Мати асоціальна, напевно... і її ситуацію та відношення до дітей треба контролювати
Leo Показати IP 6 Вересня 2013 12:05
А гроші спритнику вона віддала ? Чи вирішила ,якщо ввели в оману то грошей можна і не повертати?
Мао до Leo Показати IP 13 Вересня 2013 10:37
За яйця треба було того "спритника" повісити - щоб не спритничав!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus