USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Медики Луцька виправдали кардіолога, який відмовився поставити діагноз по кардіограмі

15 Травня 2010 11:00
Лучанка звинувачує кардіолога в безпідставній відмові оглянути кардіограму та неетичному ставленні до потерпілої.

Скаргу лучанки розглядала 14 травня медична комісія у Луцькій дитячій поліклініці.

Лучанка Леся Бринза розповіла, що в її сина, якому рік і два місяці, з’явилися ознаки кардіологічного захворювання. Бринза звернулася 26 квітня до педіатра філії Луцької дитячої міської поліклініки Вікторії Шевлякової, яка порадила їй зробити аналізи і електрокардіограму.

Зробивши знімок, 28 квітня мати пішла до лікаря-кардіолога Лариси Пашкевич у Луцьку дитячу поліклініку на вулиці Чорновола. На прийом Бринза не взяла дитину, так як у тої була висока температура, ГРЗ та різалися молочні зуби.

Мати хлопчика стверджує, що на прохання подивитися знімок Пашкевич відмовилася це зробити, при тому змусила її по кинути кабінет зі словами «Выйди вон!».

Мати розповіла, що лікар не прокоментувала знімок. Вона не вказала, позитивні результати кардіограми чи ні. За словами Бринзи Пашкевич не сказала, що їй варто для ґрунтовнішого висновку прийти з дитиною. А натомість сказала матері, що у дитини «можливо відірвався тромб».

У своєму поясненні Лариса Пашкевич прокоментувала: «Мати прийшла без дитини на прийом і хотіла, аби я вирішила питання про стан дитини по кардіограмі. Я цю дитину взагалі не бачила, вона не стоїть на обліку. По кардіограмі поставити діагноз неможливо. Не бачачи дитину, коментувати кардіограму не має права жоден лікар. Я поступила, так як мені говорить лікарський закон».

Бринза натомість стверджує, що у лікарській картці були результати усіх необхідних для аналізів.

Так як в родині чоловіка є кардіологічні захворювання, до цього випадку батьки поставилися особливо насторожено і написали заяву на ім’я головного лікаря .

Пашкевич каже, що порадила матері прийти з дитиною на наступний день. Бринза це заперечила. Щодо звинувачень у хамстві, кардіолог зазначила, що цього не робила і взагалі російською мовою не розмовляє: «Я розумію, що мама могла бути збуджена. Але я це терплю».

Кардіолог також заперечила слова про «відірваний тромб»: «говорити дурниць мені не дозволить кваліфікація».

За висновком комісії з професійної точки зору усі дії лікаря були виправданні. Проте, лікарі погодилися з тим, що «людський фактор» і втома могли бути причиною неетичної поведінки кардіолога Лариси Пашкевич.

Головний лікар Оксана Лєщинська та її заступниця з медичної частини вторинного рівня Галина Ворон вибачилися за інцидент та надмірну емоційність колеги.

Лєщинська вказала, що для того, аби подібних конфліктних ситуацій не було, варто встановити у поліклініці камери відеоспостереження. Проте, нині на таку апаратуру немає коштів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Кабан Показати IP 15 Травня 2010 13:33
На жаль це норма нашого життя. Лікарі також зустрічають по одежі. Зі мною чемно поводяться(відповідний імідж), а з людиною менших статків по-хамськи. Це я привів свій приклад.
тато Показати IP 15 Травня 2010 15:25
Там часто таке буває відношення.Я теж одного разу дзвонив до гол.лікаря і сварився за поведінку дільничої,потім вона вибачилася.Треба таких лікарів,які грублять і погано ставляться гнати палкою з поліклініки.(не відноситься до кардіолога з статті)
Тарк до тато Показати IP 8 Квітня 2011 14:38
Не треба гнати. При таких умовах праці, як в них, лікарі скоро звідти самі розбіжаться. Всі - і хороші, і погані. ПОдивіться на кількість вакансій дільничих терапевтів у центрі зайнятості.
Дідусь Показати IP 16 Травня 2010 07:47
Да,"честь мундира"захищена. А ще мені дуже сподобався їх вислі......МЫ КЛЯТВУ ГИППОКРАТА НЕ ДАВАЛИ,МЫ ДАВАЛИ КЛЯТВУ СОВЕТСКОМУ СОЮЗУ,це щось подібне тому вислову .....В СОВЕТСКОМ СОЮЗЕ СЕКСА НЕТ
медпрацівник до Дідусь Показати IP 15 Грудня 2010 12:45
Дідусю ви говорите якусь маячню. Я багато чув про медиків різних дурниць, але таке вперше.
Коля Показати IP 16 Травня 2010 13:50
ті лікарі вже такі наглі як ДАІшники!!!
Михайло Наход Показати IP 16 Травня 2010 18:52
Орієнтовно півтора роки тому нам доводилось приводити нашу піврічну дитину до цього дитячого кардіолога декілька разів. Відношення було цілком нормальне, підхід професійний. Жодних "подяк" робити не доводилось. Люди різні, різні ситуації виникають. Думаю не варто на людину вішати ярлики, не розібравшись повністю у ситуації.
Анонім Показати IP 7 Червня 2017 23:15
Були нещодавно в Пашкевич з дитиною розкричалась чому без узі...Що я маю побачити! Я з нею розсварилась, тому що людина неадекват! Ставлення як ніби ми з порога почали напрягати! Висновок: що з дитиною, що з узі- і так не так! І сяк не так! Вона в будь- якому випадку роздратована! Були з самого ранечку і були пізніше-завжди їде чимось!
Анонім Показати IP 7 Червня 2017 23:17
Зла чимось!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus