USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Рівненщині - сутички між копачами бурштину та силовиками . ФОТО. ВІДЕО

30 Липня 2015 10:33
Між працівниками правоохоронних органів Рівненщини та майже сотнею місцевих жителів-копачів бурштину, вчора, 29 липня, сталися сутички. Це стало наслідком того, що 29 липня міліція припинила роботу низки копалень, де мешканці трьох навколишніх сіл видобували бурштин, як стверджують правоохоронці - нелегально.

Натомість самі місцеві мешканці стверджують, що їм дозволили видобувати бурштин на цій території, тому претензії міліції їм незрозумілі й викликали обурення.

Внаслідок інциденту постраждали двоє міліціонерів. Правоохоронці змушені були відстрілюватися гумовими кулями. Затримано десятеро осіб, - повідомили у прес-службі рівненської міліції.

Згідно з повідомленням правоохоронців, опівдні, 29 липня, під час обстеження місць незаконного видобутку бурштину у Дубровицькому районі, в селі Крупове працівниками міліції, на них напали місцеві жителі, які палками нанесли їм тілесні ушкодження.

Двоє правоохоронців звернулися до місцевої лікарні із множинними саднами голови, тулуба, в одного з них зламана нога.

На допомогу колегам виїхали бійці спецпідрозділів роти міліції громадської безпеки особливого призначення, «Грифону» та Національної гвардії. Втім спецпризначенців оточили майже сотня місцевих. Один із натовпу сів за кермо автомобіля «Тойота Ленд Крузер» та поїхав прямо на правоохоронців. На вимогу міліціонерів зупинитися водій не реагував і намагався здійснити наїзд на одного з них. Міліціонери прийняли рішення застосувати спецпристрій для відстрілу гумовими кулями, після чого водій на позашляховику, рухаючись заднім ходом, на великій швидкості повернувся до натовпу.



На спецлінію «102» о 18.30 вже повідомили, що майже триста агресивно налаштованих осіб заблокували роботу Дубровицького районного військового комісаріату. Слідчо-оперативна група встановила, що ці ж люди перекрили проїзну частину у центрі Дубровиці, поблизу райдержадміністрації. На розмову із населенням вийшли прокурор Микола Федорчук, тимчасово виконувач обов'язків начальника райвідділу міліції Сергій Дворак, а голова райдержадміністрації Сергій Киркевич підтримував натовп у їх протиправних діяннях. Вони вимагали видати тих працівників міліції, які стріляли в позашляховик.



Під час розмови із місцевими чиновниками люди вели себе агресивно, шарпаючи представників влади за одяг і лаючись нецензурною лайкою, частина з яких була у балаклавах. Коли ж натовп пішов на правоохоронців, на підмогу працівникам райвідділу надійшли бійці спецпідрозділів та Національної гвардії. Один із натовпу у балаклаві намагався відібрати відеокамеру у працівника міліції, покликавши із собою ще кілька осіб.



Правоохоронці застосували спецпристрої для відстрілу гумовими кулями. Під час масового заворушення четверо порушників отримали незначні тілесні ушкодження, яким була надана медична допомога.

Під час масових заворушень правоохоронці затримали десятьох осіб, яких доставили до Дубровицького райвідділу міліції. На звільнення затриманих до райвідділу підійшов натовп, організований особами, які займаються незаконним видобутком бурштину. Аби звільнити затриманих, на перемовини з правоохоронцями у райвідділ прийшов голова РДА Сергій Киркевич разом із організатором, який був причетним до побиття міліціонерів поблизу села Крупове, в якому потерпілі правоохоронці впізнали свого кривдника.

На території райвідділу голова РДА вимагав звільнити правопорушників, погрожуючи тим, що обурені місцеві мешканці захоплять приміщення міліції. В подальшому працівники міліції затримали двох найбільш активних учасників та організаторів масових заворушень – 25 та 43-річного жителів Дубровиці та села Крупове. Опівночі натовп розійшовся.







«Відомості за всіма фактами внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 345 (умисне заподіяння працівникам правоохоронного органу легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконання ними службових обов'язків), статтею 294 (масові заворушення) та частиною 3 статті 296 (хуліганство)», - повідомив тимчасово виконувач обов'язків начальника Дубровицького РВ УМВС України в Рівненській області Сергій Дворак.

Як повідомляє «Вісник+К», у зв’язку з подіями на Рівненщині по тривозі піднімали луцьких нацгвардійців. Так, учора проти ночі у Луцьку до воріт військової частини 1141 Національної гвардії підігнали вантажний та пасажирський транспорт.

Військовослужбовці з Луцька мали виїжджати на підмогу своїм рівненським колегам, і вже навіть отримали засоби індивідуального захисту та зброю, однак в останній момент надійшла команда «відбій».

Варто зазначити, що на Волині такі інциденти, на щастя, не траплялись. Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло що, прокурор Волинської області Дмитро Чепіжак упевнений: ситуацію з бурштином на Волині вдалося взяти під контроль.

Він також закликав волинян таки дочекатися прийняття закону та діяти все ж у правовому полі.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 24
читач Показати IP 30 Липня 2015 10:41
Що то за "герої" у балаклавах, заборона не діє? Москаль он на Закарпатті за контрабанду у військомат направляє, так і тут з тими "копачами" треба!!!
Григорій Іванович до читач Показати IP 30 Липня 2015 12:25
Це все результат "страусячої політики", коли влада роками робить вигляд . що проблеми немає. давно слід було узаконити видобуток.
Президенте Показати IP 30 Липня 2015 10:51
Киркевич у долі. Свій у дошку. А ви як хотіли? Чужого там зїдять
454647 Показати IP 30 Липня 2015 10:52
Людей дістало - робіт нема, а тут заробити можна було - і доньці на університет, і сину на весілля. І просто на хліб. А що влада? Або на війну, або бомжуй. Ну, ще можна на заробітки за тридев"ять земель..
Наташа до 454647 Показати IP 10 Травня 2017 16:28
Правильно
Жжжот Показати IP 30 Липня 2015 10:54
їх можна зрозуміти - безробітчан. а що контарбанда розвелася, то це начальство саме винне!
читач до Жжжот Показати IP 30 Липня 2015 12:19
У контрабанді начальство винне?:) Не смішіть людей!!! Контрабанда - це легкий шлях наживи як і копати державні надра і тією ж контрабандою переправляти на Захід! Логіки НУЛЬ у таких дописах! Прикордонних жителів робити ніхто не заставить, бо вигідніше пару "ходок" за бугор зробити, хоч і завод там побудуй - не підуть! Всі це прекрасно знають, але пописати у коментах всі мастаки!:)
Анонім до читач Показати IP 30 Липня 2015 12:30
100%. "...Прикордонних жителів робити ніхто не заставить, бо вигідніше пару "ходок" за бугор зробити, хоч і завод там побудуй - не підуть!..." а ЗАСТАВИТИ треба!
Анонім до Анонім Показати IP 30 Липня 2015 17:54
а де там заводи, колись н-д в Любомлі були заводи до незалежності, більшість мешканців Любомля там і працювали, а тепер все пр*срали, порівняйте Білорусь і нас,там Лукашенко не дав все розграбити і люди мають роботую.Наприклад,льон далі вирощуюють, а де наші славетні житомирський і рівненський льонокомбінат - те,що від них залишилось торгує білоруським льоном, а раніше у нас вирощували і ткали більше льону ніж у Білорусії і Росії
читач не мели х.йні Показати IP 30 Липня 2015 11:02
не мели х.йні
СаСа Показати IP 30 Липня 2015 11:12
Українці по-трішки роблять зі своєї країни руїну... все так само як за бунтівних часів козаччини. всі сильні, всі бойові і хвацькі... зробимо руїну зараз - знову Україну розтягнуть на шматки... коли Бог надоумить нарешті нас?
сон до СаСа Показати IP 30 Липня 2015 13:43
Як Ви праві!!!!!! Щось зміниться лише тоді коли тких постів як Ваш буде більшість. В собі треба причину шукати!!!
Волинянин Показати IP 30 Липня 2015 11:19
Брехлива політика і корупція керманичів України довела до межі протистояння. Причина цих явищ не названа, злочинці корупціонери не покарані. Кому це тепер вигідно? Я проти.
АТО Показати IP 30 Липня 2015 12:18
Господи, що це робиться, придурки, інакше не назвеш, нехай держава срана дасть людям заробіток по 15 тис. в місяць тоді може такого і не буде, всьди безробіття по селам, що залишається робити, як сімю прогодувати!!!!!???? А вони хіба ж про це думаю(( Головне шо собі накрали мільярди, нічим не кращі Яника( Мають яхти, вілли, мажорний автопарк і т.д. Валіть в АТО на Схід і там зброєю розмахуйте, а не мирних людей зачіпаєте, коли з ним багато хто вже повернувся звідти!!!!! Всі новини про те і говорять що на Сході бійцям не вистачає то зброї, то патронів, бронежилетів і всього іншого, то нехай не розгулюють по бідним селам з цим .... а валять гуртом в АТО рятувати свою неньку країну якщо такі патріоти!!!!
гриць до АТО Показати IP 30 Липня 2015 12:54
як це - "нехай держава ср*на дасть людям заробіток по 15 тис. в місяць" ?! А ви не думаєте, що треба заробляти працею, а не клянчити щось в держави? Держава - це ми з вами. А то за вашою логікою виходить - я красти державні надра буду, або нехай мені 15000 грн дадуть!
Отак до АТО Показати IP 30 Липня 2015 13:27
Якщо я маю пенсію 1080гр і мені цього категорично не вистачає то що я можу іти обкрадати дачі чи будинки ? Чи брати пилку і красти дерева в лісі? Подивіться що залишається після тих копачів ? Що ми залишим своїм дітям івнукам ? Пустелю? Подивляться нащадки на цей місячний ландшафт і скажуть - а це нашим дідам і батькам не давали зарплату 15 000 і тому вони перетворили благодатну землю на пустелю. І держава в нас не срана . Держава цн ми наші батьки і діти. І ніхто нікому не зобовязаний щось давати. Зарплату треба заробити і якщо тобі платять 1500 - то більшого ти не заслуговуєш . З повагою.....
Alex Показати IP 30 Липня 2015 12:27
Усіх, хто там був, мобілізувати...
Ага до Alex Показати IP 30 Липня 2015 13:11
І сформувати батальйон потенційних дезертирів. У нас що мобілізація це метод покарання?... Хай дороги метуть... коротше кажучи виправні роботи...
303 до Alex Показати IP 30 Липня 2015 13:14
коментар було видалено
303 до Alex Показати IP 30 Липня 2015 14:01
коментар було видалено
Rus Показати IP 30 Липня 2015 16:45
А раньше на майдані , проти міліції, так с палицями та в балаклавах можна було. А сьогодні ні. Слава Україні!
Павло Показати IP 30 Липня 2015 17:46
Тут посил один! В державі не має порядку ось і займається всяка "наволоч" всім чим вона хоче. І не потрібно, розказувати, що в них не має роботи, тому так. А якщо це все не зупинити то через пару років дані території перетворяться на зону екологічного лиха. І та ж сама "наволоч" буде першою ж кричати, що б їм "нещасним" виділяли кошти, бо в них лихо. І їм держава(це ми всі з вами хто з даного промислу нічого не отримує) має давати їм кошти на подолання екологічної "катастрофи" яку вони ж і зробили.
Анонім Показати IP 1 Серпня 2015 08:17
Кругом одні патріоти...(псевдопатріоти) !!!
Додаток Показати IP 16 Березня 2018 11:49
Полішуки ненагодовані. Їм все життя халяви хочеться. Прийшли безпредєл зробити, а як лякане би*ло розбіглися. Не дарма Притула говорив, шо полішук - це дикий українець. Ганьба таким де*ілам...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus