USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині через недбалість матері померла піврічна донечка

3 Березня 2016 15:42
Через недбалість 28-річної жінки від холоду померла її дочка. Дівчинці не було й півроку. Вона померла у листопаді, а побачила світ у квітні 2015 року.

29 лютого Луцький міськрайонний суд виніс вирок: позбавити підсудну волі на два роки та шість місяців. Їй інкримінували злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки. А саме — смерть малечі. Обвинувачення у суді представляла прокурор Луцької місцевої прокуратури Наталія Балаш.

Трагедія сталася п’ятого листопада 2015 року у селі Воютин Луцького району. На дворі була осіння пора, очікувалося зниження температури повітря. Сім’я жила у хаті без світла та газу. Прихисток дали небайдужі, бо власна оселя жінки згоріла.

Близько шостої години ранку у холодній необігрітій хаті мати уклала дочку спати. Вона не зважила, що на дотик температура тіла дитинки вже була низькою, хоча й помітила це. Вже о 23 годині того ж дня, дівчинку каретою швидкої допомоги повезли у відділення анестезіології дитячої лікарні. Викликала лікарів місцева фельдшерка, яку мати покликала подивитися дитину.

Температура тіла була низька – усього лиш 32,5 градуса. Реанімація не допомогла і за десять хвилин до опівночі цього дня лікарі констатували смерть.

Експертиза показала, що причиною смерті дитинки стало загальне переохолодження організму внаслідок дії низької температури навколишнього середовища на фоні алкогольної інтоксикації. Внутрішньо у дитини алкоголю не виявили. Ймовірно, мати обтирала її горілкою. Якщо б експерти виявили у крові наявність ще й алкоголю, то обвинувачення могло би бути жорсткіше – вбивство з необережності.

У вироку йдеться, що підсудна витрачала одноразову допомогу при народженні дитини, а також допомогу для одинокої матері і по догляду за дитиною до досягнення трирічного віку для задоволення власних потреб. Йдеться про майже 16,5 тисячі гривень, які мали піти на догляд за донечкою.

Більше того, це не перша дитинка жінки. Первісток, теж дівчинка, також померла, оскільки народилася з вадами розвитку. А щодо другої дівчинки, то підсудну ще у 2014 році щодо неї позбавили батьківських прав.

До слова, готували соціальні служби документи й для позбавлення батьківських прав щодо третьої дочки. Не встигли.

Татка дівчатка теж не мали. Подейкують, що наклав на себе руки.

Нині прокуратура вивчає законність вироку, аби вирішити чи оскаржувати його в апеляційній інстанції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Миколайович Показати IP 3 Березня 2016 18:52
Стерилізувати "матір" !!!!
Василь Показати IP 3 Березня 2016 21:08
Дістали вже подібні статті. А хто буде судити справжнього винуватця - державу? Чому держава не виконує свої функції та обов'язки? От давайте логічно мислити. В людини згоріла хата. Хто їй допоміг? Знайшлися хороші люди, а держава тут ні до чого. Люди змогли дати житло, але чим його обігріти? Треба гроші. Невже тої допомоги вистачить щоб вдягнути, обігріти, накормити дитину і матір, заплатити всі податки, хоча б у вигляді компослуг? Що, мати може ще десь додатково заробити? А дитину куди діти, в дитячий будинок? Які ви добрі! Можливо все й так як в статті, можливо й мати гуляла, а може їй "допомагали" соцслужби? Оббрехати людину зараз можна і безкоштовно, а от щоб доказати зворотнє треба дуже велику суму мати, причому незважаючи правий ти чи ні. З яких пір діти в нас власність держави, вона їх народжує? Якщо хоче щось контролювати, то прнаймні повинна була б заборонити народжувати тим хто не має можливості виховати. Це було б хоч чесно. Але і про народжуваність тоді зась.
лучанка до Василь Показати IP 3 Березня 2016 22:17
Моїм дітям 16 і 13 років.Я не отримувала і приблизно такої суми,як ця "мати",але мої діти живі і здорові.Не треба списувати все на державу,вона ніколи нікому не допомагала.
Задовбали до василя до Василь Показати IP 3 Березня 2016 23:45
Дюмені також держава недопомагає , але живу ф виховую двох дочок. А на рахунок вироку , МАЛО. За хабарництво 5-10 , а за смерть, щей дитини 2,5 , МАРАЗМ , а суддя Ч м о.
А давайте до Василь Показати IP 4 Березня 2016 16:34
розлянемо таку ситуацію-молода сім'я, де народжується дитина. Мама йде в декретну відпустку і отримує 800 грн. місячно допомоги по догляду. Батька мобілізовують (зараз 7 хвиля почалася), а вона лишається з дитиною сама. Чи виживуть вони на 800 грн.? Без сторонньої допомоги? Якщо недайБоже станеться, як у тієї мами зі статті, ХТО буде винен?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus