USD 39.35 39.68
  • USD 39.35 39.68
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.80 9.95

На Волині під час роботи загинув кочегар

3 Серпня 2016 10:54
Нещасний випадок трапився 12 липня 2016 року на ПАТ «Цумань», - повідомляє управління Держпраці у Волинській області.

Комісія зі спеціального розслідування нещасного випадку з’ясувала обставини та причини смерті кочегара технологічних печей ПАТ «Цумань».

Відтак, вдалося встановити, що потерлілий завантажував паливо в піч нерівномірно. Обрізки струганого шпону не проходили через люк для завантаження печі, тому кочегар виліз на піч та почав пропихати обрізки шпону ногою, внаслідок чого провалився через люк в піч.

Технічні причини настання нещасного випадку відсутні. Організаційними причинами є невиконання вимог Інструкцій з охорони праці. Психофізіологічною причиною є особиста необережність потерпілого.

Зокрема, потерпілий порушив вимоги Інструкції з охорони праці, де йдеться, що розрівнювання палива в топці потрібно проводити штангою, стоячи збоку паливного люка в захисних окулярах та рукавицях, а загрузку топки печі проводити рівномірно.

Розглянувши обставини та причини смерті кочегара, комісія зі спеціального розслідування визнала даний нещасний випадок таким, що пов'язаний з виробництвом.

Довідково:

Станом на 2 серпня 2016 року на підприємствах Волинської області смертельно травмувалося 10 працівників, в той час як за аналогічний період минулого року трапилося 4 нещасних випадки зі смертельним наслідком.

Найбільша кількість нещасних випадків сталася з організаційних причин – 71%, а також з психофізіологічних та технічних – по 14,5% від усієї кількості.

Основними причинами загибелі працівників є невиконання вимог інструкцій з охорони праці, незастосування засобів індивідуального захисту, порушення технологічного процесу, невиконання посадових обов’язків, незадовільний стан виробничого середовища, алкогольне сп’яніння на робочому місці, а також особиста необережність потерпілих.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
сапер Показати IP 3 Серпня 2016 11:55
до чого тут армійська кухня типа КП-130 з термосом ТВН-12
мінер до сапер Показати IP 3 Серпня 2016 12:24
бо безтолкові))))))))
прозектор Показати IP 3 Серпня 2016 12:25
ось така вона, праця кочегара. його коли привезли, вся лікарня збіглася. так-то шкода, звичайно шо то не політик був чи там прокурор якийсь, чи хоча б недавно відлупцьований молодий камунізд канановічь.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus