USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

На Волині селяни створять власний загін охорони бурштину

19 Грудня 2014 11:00
Люб’язівська сільрада на Волині попередила виконавчу владу, що через байдужість правоохоронців може створити власну Самооборону для боротьби із копачами бурштину.

Про це йдеться у зверненні сільради, – інформує IA ZIK.

Люб’язівська сільрада із Любешівського району на Волині ухвалила звернення до губернатора Володимира Гунчика, голови облради Валентина Вітра та прокурора області Вадима Максимова. Депутати підкреслюють стурбованість варварськими розкопками земель сільради добувачами бурштину. На їхню думку, викопані ями становлять небезпеку та унеможливлюють використання земельних ділянок за цільовим призначенням.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПРОКУРОРСЬКІ МІЛЬЙОНИ: ЧИ Є ЩО ПРИХОВУВАТИ ПРОКУРОРУ ВОЛИНІ

«Через байдужість працівників правоохоронних органів Любешівського району розкопки земель продовжуються і в даний час», – ідеться в документі.

«Щоб захистити сільськогосподарські землі від розкопок, Люб’язівська сільська рада візьме на себе відповідальність за охорону сільськогосподарських угідь жителів села Люб’язь. Для цього буде створено загін Самооборони і додатково залучено Самооборону Волині і бійців, які брали участь в АТО», – йдеться у зверненні депутатів сільради.

Водночас вони попереджають виконавчу владу: якщо житель села на своїй земельній ділянці/паєві нанесе копачеві ушкодження, несумісні з життям, то він відповідальності нести не буде.

«Вся відповідальність за дерибан земель і бурштину за межами села Люб’язь лежить на органах виконавчої влади і правоохоронних органах», – йдеться в документі.

Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, чому затримати нелегальних копачів бурштину завжди проблематично, та які загрози приховує надання дозволів на розвідку сонячного каменю на Волині приватним фірмам.

Волинські правоохоронці кажуть: про незаконний видобуток бурштину-сирцю на Волині «знають і над цим працюють». Але в розв’язанні цього питання є кілька проблем: відсутність співпраці, недосконалість законодавства та відсутність спецтехніки.

Нагадаємо, днями Правий сектор Волині заявив про те, що вони виявили копанки бурштину в лісах поблизу села Оконськ. Згідно з інформацією, правоохоронці на місці злочину затримали 15 осіб, які безпосередньо видобували бурштин.

Зі слів координатора Самооборони Волині Андрія Хведчака, представники Правого сектора говорять, що думали, що мікроавтобус везе помпу для незаконного видобутку бурштину. Вони розпочали стрілянину по бусу, проте виявилося, що у ньому їхало двоє активістів Самооборони. Дії активістів Правого сектора, на його думку, можна пояснити азартом, емоціями, проте він визнав, що так робити не можна.

Крім того, ІА Волинські Новини повідомляло, хто на Волині видобуватиме бурштин. Так, зі слів голови ОДА Володимира Гунчика, КП «Волиньбурштин» матиме пріоритетне право на проведення розвідки і видобутку цінного мінералу. Водночас, нині є бажання декотрих структур «зареєстрованих в одній з квартир» та таких, що мають негативну фінансову історію, отримати дозволи облради на видобуток бурштину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
месник Показати IP 19 Грудня 2014 11:21
Це те саме що- ти бачиш сусліка? Ні! Но він же э? Тут селяни не зарадять(((( Хведчак з ПС мають зброю та відморозків. Гунчик там теж лапу лиже!!!! Аваковці всі при справі!! Ау придурки!! Ви людям роботу дайте, зарплату гідну! А потім вже набивайте кармани!!!
депутат Показати IP 19 Грудня 2014 11:46
А дех міліція якщо не справляються або не хочуть нехай звільняються. Гунчик зобовязанний заслухати звіт начальника УМВС і про його бездіяльність проінформувати Міністра. Своє ставлення до правоохороного органу зобовязана висловитиі обласна рада. Скільки про це та про інше наприклад валютчиків можна товкти ступу.
Вася до депутат Показати IP 19 Грудня 2014 11:52
Дональд Туск сказал вчера в Брюсселе: "Европа устала от Украины". Просят денег и вместо того, чтобы проводить реформы, банально крадут. Просят усиления санкций …
Виктор Федорович про до депутат Показати IP 19 Грудня 2014 13:48
Яка милиция коли ии начальник призначений за згодою "майдану" а насправди бандитив що очолили цей майдан А "кришу" бурштиновим старателям зробили сами лучани обравши Лапина депутатом хоча я ще перед виборами писав що "бийци" Айдару конкретно зайнялись видобутком цього каменю на Волини Але наши люди не звикли керуватись у вчинках розумом лише емоциями навияними повидомленнями "чесних" ЗМИ а потим шукають винних не помичаючи и своеи провини у цьому
Анонім Показати IP 19 Грудня 2014 22:49
Ще поліщуки вибрали єрємєєва. І що він робить?
Демян Бідний Показати IP 21 Грудня 2014 04:16
Ну я в натуре не в теме.А шо там великі камінці попадаються?Треба з кумом готувати лопати!Ваще якийсь Клондайк рядом під носом,а я останні джинси з гуманітарки пять літ після якогось нігера доношую.Так моя Леська якийсь пенюар на 8 березня просила.Леве нане,як кажуть ромали після занюха клею Момент.
Анонім Показати IP 21 Грудня 2014 14:04
Краще з розумним згубити, як з дурним знайти....
житель Люб'язя Показати IP 29 Грудня 2014 15:05
депутат облради Олексій Приходько - №1 чорний копач бурштину в Любешові.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus