USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

На Волині судили вихователя, який бив дітей

1 Жовтня 2014 10:34
На Волині вихователь інтернату потрапив на лаву підсудних за те, що карав дітей залякуваннями та побоями, - інформує "Під прицілом".

Як йшлося під час судового засідання, працівник Ковельського реабілітаційного центру Олександр Головей за кожну провину закликав школяра до себе в кабінет і бив мокрим ременем по сідницях декілька разів. Інколи таке відбувалось в присутності інших дітей. Деяких навіть примушував знімати штани і спиратись руками на стілець.

Сам підсудний багато чого заперечував. Сказав, що таке було декілька разів і багато інформації неправдивої. Спочатку він нібито проводив виховну бесіду, а потім, коли вихованці усе ж не слухались, міг і вдарити легенько ременем.

Зі слів педагога, це відбувалось тільки тоді, коли учні прогулювали уроки, курили або вживали спиртне, дивились телевізор чи неякісно прибирали. Як зазначали вихованці, кожні їхні порушення каралися певною кількістю ударів приблизно 15-20 разів. Між тим захисник обвинуваченого під час засідання Апеляційного суду Волинської області переконував, що дітей залякали слідчі, а тому вони нібито у своїх свідченнях говорили те, що їм сказали правоохоронці та недоброзичливі колеги підсудного.

Врешті, постраждалі сказали, що претензій до обвинувачуваного не мають і просили суворо не карати. Ковельський міськрайонний суд визнав вихователя винним і призначив покарання у вигляді 1700 гривень штрафу. Вирок був оскаржений і прокурором, і адвокатом до Апеляційного суду Волинської області. Олександр Головей наполягав, що вину його перебільшили.

Зрештою, колегія суддів вирішила не задовольняти жодну зі скарг, а вирок Ковельського міськрайонного суду залишили без змін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
На статтю посилання, Показати IP 1 Жовтня 2014 10:53
http://p-p.com.ua/articles/56173/
123 Показати IP 1 Жовтня 2014 11:03
влупити йому 100 ремнів на площі і без права займати посаду
Варя Показати IP 1 Жовтня 2014 11:19
...зараз такі діти, що заслуговують на таке покарання...і вина перш за все батьків, які не займажться вихованням своїх нащадків...а потім з них виростають моральні "уроди"...вчителя жалко, але він трохи неадекват, якщо скористався такими середньовічними методами і не спрогнозував наслідків...
Анонім до Варя Показати IP 1 Жовтня 2014 12:44
В мене був подібний випадок, коли вихователька дитячого садка м. Луцька мала подібну манеру спілкування зі своїми вихованцями. Батьків поведінка обурювала, але більшість дотримувались політики, що дитині потрібно відвідувати садок.Особисто до моєї дитини застовсовувала силу слів, тому що для неї вона в 3 роки була засильно розумною. бо в 3 роки формувала речення, як стара людина про що підтвержував інший вихователь. Вихователь постійно дитині говорила, що її не любить та її маму. нащо в дитини постійно виникало до мене запитання: А чому Анна Олексіївна її не любить та так ставиться? Одного разу, цей мудрий до болю вихователь клавши діток спати, підійшла до дитини та зі всієї сили скинула з дитини гольфа, пошкодивши при цьому сильно вушко та сказавши: я тебе не люблю. Коли я звернулася з усною скаргою до керівництва та з проханням щоб в групу походив психолог та попрацював з вихователем та дітьми, вихователь стала все заперечувала та сказала, що це проблемна дитина. Дитині вже 8 років, але вона і зараз інколи згадує виходьки цієї пані Анни Олексіївни, колишнього працівника пошти, яка перед пенсією вирішила згадати своє покликання. Добре, що з гумором ці спогади, а не з болем...Тому, я за відеоспостереження в дитячих садках... Сильно тяжко даються нам наші дітки, щоб усі вихователі пенсійного віку, які не змогли себе знайти у цьому світі реалізовували себе таким шляхом в житті....
Варя Показати IP 1 Жовтня 2014 17:47
...кожен випадок індивідуальний...і ваша дитина теж могла дофантазувати невзлюбивши виховательку...я особисто знаю такі випадки...і як скажіть реагувати, коли дитина шкільного віку не реагує на зауваження, грубить і обзиває вчителя?
микола Показати IP 1 Жовтня 2014 19:53
в три роки дитина не вміє ще брехати і фантазувати. це те саме що сказати: пробемна дитина. в мене подібна ситуація була. я також за відеонагяд в дитячих закладах!!!!
Ірина Показати IP 2 Жовтня 2014 09:11
О-о-о-о! Скільки це батьківських проблем і питань могло би вирішити це відеоспостереження! І вихователі трохи тим, чим треба, би займались, а не просто на майданчику дітей виховують студентки молодюні, що бояться навіть підійти до тих діток, а виховательки когортою стоять ляси точать! Коли я одного разу своїй знайомій виховательці про це сказала, то вона усміхнувшись відповіла "Добре, що курити за павільйончик не ходять, або через дорогу по вино, бо й такі є!" Я була просто в шоці! А ми ж то думаємо, що дітки наші погодовані, вмиті, доглянуті, їм читають казочку і вчать букви в садку! А ще ж є інша сторона медалі - не будеш робити своїй виховательці весь час зауваження - бо ж ти не ворог для своєї дитини, воно все потім обернеться поганим ставленням до неї з боку педагога! Вони так і відверто говорять - є діти, до кого за весь день і підходити і лишній раз встати не хочеться через надмірну цікавість, допитливість і принциповість їхніх мамочок! А так були б камери он-лайн, кожна мама знайшла б на роботі хвильку 2-3 рази поглянути, що робить її чадо!
марія Показати IP 2 Жовтня 2014 09:27
відеонагляд 100 % вирішив би проблему двох сторін, як вчителів, вихователів так і батьків. Я за)).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus