USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Злочинна група торгувала амфетаміном у трьох областях

27 Листопада 2014 12:20
Неправомірну діяльність організованої злочинної групи викрили оперативники УБОЗ УМВС України у Волинській області. Семеро осіб судитимуть за злочини, пов’язані із незаконним обігом наркотиків.

Про це повідомили у прес-службі волинської міліції.

Організаторами наркобізнесу були двоє чоловіків, котрі відбували покарання у місцях позбавлення волі, а їхніми спільниками – двоє хіміків, що виготовляли амфетамін, і наркокур’єри. Діяли спритники протягом 2013-2014 років на території Волинської, Рівненської та Львівської областей.



Спритники через мешканця міста Стрий організовували придбання та постачання обладнання, прекурсорів та інших засобів, які були необхідні для виготовлення психотропної речовини амфетаміну та їх доставку (перевезення) у місто Луцьк до винайнятих приміщень, обладнаних під нарколабораторії. Згодом двоє спільників виготовляли психотроп і передавали для збуту. За цінами чорного ринку один грам дурману коштував 150 гривень.

Частину грошей розподіляли між собою, а решту, що зберігалася на банківських рахунках, члени кримінального угрупування використовували для розширення бізнесу.



Всього в складі організованої групи задокументовано 22 кримінальні правопорушення. Із незаконного обігу вилучено 820 грамів амфетаміну, за збут якого фігуранти отримали дохід у розмірі більше 217 тисяч гривень.

Найстаршому учаснику угрупування – 40 років, наймолодшому – 25. Всі, крім одного, вже притягувалися до кримінальної відповідальності за вчинення аналогічних злочинів.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНСЬКИХ МІЛІЦІОНЕРІВ СУДИТИМУТЬ ЗА НАРКОТОРГІВЛЮ



Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за частиною 3 статті 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх на лагів) частиною 3 статті 28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), частиною 2 статті 317 (Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), частиною 3 статті 311 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів), частиною 3 статті 313 (Викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем та інші незаконні дії з таким обладнанням), частиною 2 статті 306 (Використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів, прекурсорів, отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючий лікарських засобів) Кримінального кодексу України.

Матеріали провадження з обвинувальним актом направлені на розгляд Луцького міськрайонного суду Волинської області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Стрийко Показати IP 27 Листопада 2014 13:09
СтрИЙ - місто наркоманів. Коли нарешті все це припиниться і львівська міліція візьметься за діло. замість того, щоб бути в ділі?!1

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus