USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

На Волині заготівельник маку втратив урожай

25 Липня 2014 12:11
Наркотичний урожай направили на експертизу. Тепер волинянинові загрожує до трьох років у вигляді позбавлення волі, повідомили у прес-службі волинської міліції.

Під час спецоперації «Мак» дільничні інспектори міліції встановили, що місцевий 35-річнийжитель займався виготовленням та збутом снодійного маку.

Правоохоронці з’ясували, що зловмисник помітив занедбану присадибну ділянку із плантацією маку, а відтак вирішив зайнятися бізнесом: вирізав «урожай» та заніс на горище сусідки. Господарку він відволікав чаркою, як тільки любителька оковитої лягала спати, чоловік пробирався до неї на горище та готував рослину до сушіння. Саме під час чергового візиту до «сховку» зловмисника затримали міліціонери.

– Загалом вилучили 14 мішків снодійного маку та направили їх на дослідження у Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр приУМВС України у Волинській області, – розповів начальник Ківерцівського РВУМВС України у Волинській області Василь Приймачук. – Сам зловмисник раніше неодноразово потрапляв у поле зору працівників міліції, адже має судимість за скоєння крадіжки і злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків.

Ківерцівським РВ УМВС України у Волинській області розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. Тепер «бізнесменові» загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до трьох років.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, цими днями поблизу Луцька знищили 97 гектарів конопляного поля.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Дончанин Показати IP 25 Липня 2014 13:00
"Маковая солома (кокнар, кукнар) — это все части скошенного опийного мака (Papaver), целые или измельченные, высушенные или не высушенные, за исключением семян. Содержит наркотически активные алкалоиды опия, которые извлекаются путем экстракции при помощи воды или органических растворителей. Полученный продукт называется «экстракт маковой соломы» или «экстракционный опий», используется непосредственно, либо как материал для получения ацетилированного опия или героина" - в мешках находятся головки мака. Следовательно, основная часть мака, используемая для приготовления опия отброшена. Всем понятно, что находится в головках мака и для чего это используется. И после этого кто то будет мне впаривать мозги о том, что мужик занимался добычей наркоты. Он, что считает меня дебилоидом?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus