USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині затримали виробників фальсифікованих пестицидів

25 Липня 2016 15:52
Поліцейські вилучили 2,5 тонни контрафактної продукції та майже 270 тисяч гривень. Організаторам незаконної діяльності може загрожувати до 10 років ув'язнення, - повідомили у прес-службі ГУНП у Волинській області.

Працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) встановили, що прибутковий бізнес організували четверо приватних підприємців. Без жодного дозволу вони займались виробництвом та збутом отруйних речовин. Фальсифіковану продукцію реалізовували у якості засобів захисту рослин. Щоб їх товар не викликав сумнівів у покупців, використовували торгові знаки відомих виробників. Доречі, один із організаторів вже був засуджений за збут отруйних речовин.

Слідчим управлінням ГУНП у Волинській області було відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 229 (Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) та частиною 4 статті 321 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів) Кримінального кодексу України.
Контрафактну отруйну речовину реалізовували на місцевих ринках області, в тому числі і через свої торговельні точки.

Оперативники УЗЕ спільно зі слідчими обласної поліції провели санкціоновані обшуки у помешканнях організаторів незаконної діяльності, на складах та за місцем збуту контрафактних пестицидів.

Поліцейські вилучили понад 2,5 тонн фальсифікованих засобів захисту рослин різних торгових марок, обладнання для їх виробництва, тару для хімікатів, чорнову бухгалтерію, понад 120 тисяч гривень та 6 тисяч доларів США.
Під час проведених обшуків вилучено майна, продукції та коштів на суму більше 2-х мільйонів гривень.

Санкція статті 321 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів) КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років, а статті 229 (Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) КК України у вигляді штрафу від 170 тисяч до 255 тисяч гривень з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років або без такого. Остаточну міру покарання визначить суд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
ну да Показати IP 25 Липня 2016 16:37
відкупляться хлопці і далі будуть торгувати, щоб нові відкупні зібрати, і так по кругу...
аграрій Показати IP 25 Липня 2016 17:33
Володю знову тіпанули? Пів старого базару таким торгує -не видно?
продавець Показати IP 25 Липня 2016 18:14
А як фірма ВІТАГРО зараз себе почуває? Ніхто не дьоргає з перевірками? :-)
аграрій Показати IP 25 Липня 2016 21:33
да,виробляти та фасувати це якось різні речі...
Інфоратор Показати IP 25 Липня 2016 23:18
Мєнтам потрібно бабло на гору щомісяця відсилати, то вони таких роботяг і нагинають вимагаючи хабаря за хороводи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus