USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині знищують останніх зубрів: повідомили про вбивство трьох тварин

28 Липня 2016 18:03
Про ймовірне вбивство трьох зубрів протягом цього року повідомили в адміністрації Ківерцівського НПП «Цуманська пуща».

Про це йшлося під час прес-конференції працівників Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща» про стан лісів на території парку 28 липня.

Як зауважив заступник директора парку, головний природознавець Федір Доридор, ще на початку 1990-их років на Волині налічувалося 208 зубрів, а наприкінці минулого року їх налічувалося лише 13.

Водночас, офіційно ці рідкісні тварини не перебувають на обліку жодної структури. За інформацією працівників національного парку, цього року трьох зубрів застрелили. Окрім цього, у вольєрі на території загальнозоологічного заказника «Зубр» раніше загинула самиця зубра від зневоднення. Наразі у вольєрі залишилося двоє зубрів чоловічої статі.

Парадоксальним називають те, що з 10 043,6 гектара загальнозоологічного заказника «Зубр» у територію національного парку увійшло лише 415 гектарів. Решта території перебуває у користуванні приватних структур, зокрема ТзОВ «Майдан Мисливський», пов’язаних з екс-очільником ВОУЛМГ Богданом Колісником.

ЧИТАТИ ЩЕ: ДОБРИЙ ЗНАК ДЛЯ ВОЛИНСЬКОГО ЛІСУ: У ЗУБРІВ – ДВІЙКО МАЛЯТ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Просто цікаво Показати IP 28 Липня 2016 18:31
А що той " природознавець" диридор, (прізвище, будь воно неладне) зробив за своє життя, щоб збільшити популяцію зубра, або інших тварин. Тріпати язиком, не мішки кидати.
ліс Показати IP 28 Липня 2016 19:14
ці хворі на голову люди не можуть бути керівниками ніякого парку їх треба в дурдомі закрити бо вони не варт
до лісу до ліс Показати IP 29 Липня 2016 22:14
Що ти пишеш, не можу зрозуміти. Люди борються за те, щоб були зубри, а одним розчерком пера Сахнюк підписав угоду з хазяїном Колісником про яки там природоохоронний договір де на території вбивають три зубри! Шо це норма?
Неймовірно цікаво Показати IP 28 Липня 2016 19:48
Цікаво, чи візьметься поліція розслідувати справу про "ймовірне вбивство", чи притягне хтось Доридора до відповідальності за подібні заяви? Де елементарні докази?
100 Показати IP 28 Липня 2016 20:54
за такі заяви треба відповідати , що робили квач , жабчук , горілку пили під пеньком , а зарплату отримували????
зубр Показати IP 29 Липня 2016 07:42
А ви що,не знали,що Доридор інструктор райкому компартії?От тільки люстрацію,заховавшись під юлькіну спідницю,так і не пройшов.Це все бувші Грицюкові дуполизи - Доридори,Квачі,Олешки,Касарди, і інші.Такі працювати не вміють - ждуть коли Вона стане президентом і дорватись до годівниці.
Косуля до зубр Показати IP 29 Липня 2016 10:46
Точно підмітив
до косулі та зубра до Косуля Показати IP 29 Липня 2016 22:09
Питання правильно піднято Квачем та Доридором і не звіздіть трольщики. Колісник зацікавлений в тому, а би не було парку, щоб пригребсти і всю територію. Не буде зубрів буде знятий статус нацпарку вот і вся логіка, чули ви уроди!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus