USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині браконьєри підірвали хату єгерів. ВІДЕО

27 Вересня 2012 15:26
Як повідомляли «ВН» раніше, у селі Котові невідомі намагалися висадити в повітря будинок єгерів. За інструмент мали пляшку із запалювальною сумішшю. Внаслідок вибуху повилітали шибки та сталася пожежа. На думку місцевих, то справа рук браконьєрів.

Про це інформує НТН.

Кіптяву та масні плями, що залишив по собі так званий «коктейль Молотова», подружжя Бандур затирало вапном два дні. Стіни косметичному ремонтові піддалися, а над вікном ще треба попрацювати. Інцидент стався о четвертій ранку.

«Як бабахне і все - тишина мертва. Чоловік надвір, я - у вікно, правда, не виходила, бензин кругом смердить, і в хаті, і на вулиці. Чорне все було. Пляшка і тут фітиль лежав - тряпочка така. Вона не догоріла, хоча мала. Певно, щось їй не дало…», - розповів єгер Звірівського мисливського господарства Орислава Бандура.

Лісівники, на яких вчинили замах, від стресу оговталися. Однак полишати обійстя бояться. У колі підозрюваних - браконьєрські ватаги, що в тутешніх гаях полюють на дичину.

«Ситуації різні бувають: і затримання, і що тільки. Знімаємо так само петлі, зрізаємо по лісі вишки. Я думаю, що з приводу цього таке і сталося. От конфлікт з оленем був, то мого напарника побили. Я був біля підводи, а він відійшов. Напали і побили», - додав він.

На такі факти, кажуть у мисливському господарстві, правоохоронці реагують, але не надто жваво. Лише цьогоріч волинських лісничих кривдили чотири рази. Та притягнути лиходіїв до серйозної відповідальності стражам порядку не вдавалося.

«Є такі випадки, що попадають у правоохоронні органи протоколи і там вони залишаються без розгляду. Доля лісопорушників незрозуміло, де вони пропали. От так само, як з тим оленем. Забрав за місяць свого карабіна і за трохи після того, як побив єгеря, знову був замічений на браконьєрці. Тільки других угідь… », - зауважив директор Звірівського мисливського господарства Андрій Шпорук.

Однак ситуація з підпалом садиби, стверджують у міліції, куди серйозніша. На місці подій кілька годин працювала слідчо-оперативна група. Кажуть, зачіпка - є.

«Було проведено огляд місця події, зібрано рештки цієї речовини. Зараз призначено ряд експертиз. Збираються матеріали, проводиться дослідча перевірка. Зрештою, за результатом експертиз, і буде прийняте рішення про порушення кримінальної справи», - керівник сектору УМВС України у Волинській області Оксана Блищик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанка Показати IP 27 Вересня 2012 16:29
Ну що скажеш про наших людей? Лікуватися треба в першу чергу, в другу чергу висповідатися, в третю чергу в церкву ходити, а в четверте просто бути людиною і знати те,що в житті є така штука як бумеранг і тебе тих 5 тваринок не врятують, а ти ви б краще життя їм давали,а не вистрілювали, цікаво в наших лісах ведмеді, вовки ще є? Мабуть вже скоро і зайців не буде, жах!
Андрію Шпоруку Показати IP 27 Вересня 2012 17:43
Замовити на гулянку дичину не проблема. Для Києва це не дорого.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus