USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

На Волині через сміттєпереробний завод люди штурмують міськраду

26 Липня 2013 10:03
Скандал довкола будівництва у Ковелі сміттєпереробного заводу через страх людей за безпечне довкілля розгорівся на Волині.

Мешканці переконані, що можливе виробництво – екологічно шкідливе. Тим часом у міськраді переконують, що насправді ця інвестиція нагально потрібна. Про це повідомляє кореспондент IA ZIK у Ковелі.

Ковельська міськрада 25 липня розглядала питання про будівництво сміттєпереробного заводу. Ця ситуація викликала збурення у громаді – на акцію протесту щодо будівництва під стіни мерії вийшли понад 60 чоловік. Таким чином люди висловили обурення тим, що на одній з минулих сесій міськради депутати дозволили ТзОВ «Інвестиційна компанія «Марконі» скласти проект землеустрою. Фірма збирається побудувати завод з переробки відходів у місті.

Депутат міськради Сергій Кошарук у запиті запропонував вислухати в сесійній залі невдоволених людей. Він також озвучив резолюцію громадських зборів. В ній йшлося про те, що в проекті будівництва сміттєпереробного заводу є ряд порушень. Буцімто, даючи ділянку під об’єкт, Ковельська міськрада дала землю не тільки свою, а ще й сусідніх сільрад. У резолюції люди висловлюють занепокоєння, що нове виробництво буде екологічно небезпечним і завдаватиме шкоди здоров’ю громадян.

«Без урахування думки громадськості Ковеля, без виконання екологічних експертиз, порушуючи реальний план забудови міста Ковеля, депутати Ковельської міськради на чолі з мером Олегом Кіндером 27 червня затвердили план забудови сміттєпереробного заводу для ТзОВ «Інвестиційна компанія «Марконі», – Сергій Кошарук зачитав текст резолюції. Після цього в сесійній залі виникла суперечка.

Поки депутати дискутували, до сесійної зали прорвалися десятки городян, які весь цей час мітингували під стінами міськради. Деякі з них влаштувалися на вільних місцях, а решта розгорнула плакати з гаслами «Ковель – чисте місто» та «Ні – сміттєзаводу». Дехто з новоприбулих почав кричати міському голові, що вони не хочуть сміттєзаводу в місті.

Зрештою, Олег Кіндер оголосив перерву в роботі сесії.
Поки тривала перерва, в сесійній залі не припинялись суперечки між громадянами та депутатами. Люди вкотре заявили власним обранцям, що не хочуть, аби Ковель «перетворився на смітник». А саме це, на їхню думку, станеться після побудови сміттєзаводу.

Після перерви Кіндер запропонував створити робочу групу для вивчення резолюції громадських зборів. До групи мають увійти по 5 депутатів та представників громадськості.

А після сесії мер Ковеля заявив, що громадська резолюція є малоправдивою. «Якщо уважно прочитати оце «резюме», то 90% у ньому – чиста спекуляція», – сказав він.

Кіндер переконаний, що такий завод потрібен Ковелю, адже це – інвестиції в місто. Він також наголосив на тому, що відмова від будівництва заводу поглибить проблему зі сміттям у місті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
в Показати IP 26 Липня 2013 10:19
А де ця будівля в Ковелі?
Ковельчанин Показати IP 26 Липня 2013 10:41
Та немає такої будівлі в Ковелі
Ковель - не сміттєва "столиця" Волині! Показати IP 26 Липня 2013 10:47
Про проблему детальніше тут: http://us.ua/1161727/ http://us.ua/1160803/
Сергій Показати IP 26 Липня 2013 10:50
Це Львів.
Нона Показати IP 26 Липня 2013 15:42
Справа в тім, що в порядку денному сесії не було питань повязаних з сміттєпереробним заводом, а ситуацію спровокував Кошарук напевно готується до нових виборів бо хоче бути мером. Сміття треба переробляти, а не закопувати в землю. Як його правельно переробляти тяжко визначити але цю роботу треба розпочинати. Хто першим її розпочне той і виграє.
Нона лукавить. до Нона Показати IP 28 Липня 2013 08:52
Нона - "нє нуна"! Не слід обманювати людей, Нона. Сесія, Нона. складається, як з засідань постійних комісій, так і пленарного (пленарних) засідань. Так от, саме на цю сесію кіндерами ініціювалось внесення питання про затвердження проекту землеустрою стосовно надання 4,9 га землі ТзОВ "Марконі". Лише жорстка позиція місцевого відділу Держземагенства - проект не був погоджений - завадила здійсненню планів місцевих бютівців щодо лобіювання небезпечної ізраїльської сміттєпереробки в самісінькому центрі області. Саме під цю проблему скликалась постійна комісія міськради буквально за пів-години до початку пленарного толковища. Так що люди були праві, коли прийшли під стіни міськради заявити свою позицію.
Психолог Показати IP 29 Липня 2013 11:56
Як завжди, "проблема" в мозку керівника. Існує звязок мозок-вухо. Вона очевидна, якщо подивитись на вухо. Подивіться уважно на вуха і самі легко переконаєтесь...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus