USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині даішники безкарно б’ють людей і пишуть фальшиві протоколи

7 Листопада 2013 12:42
Лучанин Ігор Шабала вже другий рік шукає справедливості: хоче, аби покарали міліціонерів, яких відкрито називає «хабарниками і забіяками», - повідомляє «ВолиньPost».

Зі слів 32-річного чоловіка, 29 квітня 2012 року близько першої ночі на неосвітленій вулиці Конякіна його зупинили інспектори ДАІ. В ту пору, каже чоловік, він їхав на авторинок на роботу. Посвідчення водія забув вдома.

Міліціонери запросили його в машину, попросили документи, запитали хто він і куди їде. Оскільки з собою не було водійських прав, чоловік запропонував повернутися додому і привезти, мовляв, хотів домовитися по-людськи і довести, що посвідчення дійсно випадково лишив вдома.

Даішники замість того, аби скласти протокол про порушення, дали зрозуміти, що ситуацію можна залагодити за допомогою хабара. Але Ігор Шабала не погодився. Тоді інспектори забрали техпаспорт і поїхали геть.

«Працівники ДАІ мали б скласти протокол. Мені довелося б заплатити штраф – 500 гривень. Але вони хотіли хабар. Я принципово не став домовлятися з ними таким чином. А от техпаспорт забирати не мали права. Це, по суті, крадіжка. І мене така їхня поведінка дуже обурила», – розповів чоловік.

Наступного дня техпаспорт знайшов аж у тодішнього заступника начальника міського ДАІ Віктора Бандури. Той, стверджує Ігор Шабала, погодився повернути техпаспорт за винагороду – пляшку коньяку з апельсинами. Обурений чоловік, звісно, на таку угоду не пішов.

Того ж дня Ігоря Шабалу працівники ДАІ турбують знову, коли чоловік перебував на авторинку.
«Знайомий продавав автомобіль, я саме сидів у цьому авто. І тут до мене підходить інспектор, спершу не представляється, вимагає пред’явити документи. Побачивши, що термін транзитів закінчився, інспектор почав поводити себе зухвало: без дозволу проник в машину, забрав ключ, який лежав на панелі приладів. Про це я повідомив на телефони довіри у ДАІ», – розповів Ігор Шабала.

Зрештою інспектори стали складати протокол, нібито машина незареєстрована. На місце події приїздить той же заступник начальника міського ДАІ Віктор Бандура, якому Ігор Шабала відмовився принести хабар.
«Постановили, що машину треба забирати на штрафмайданчик. Зрештою авто забирають, але роблять це незаконно, бо акт затримання складений без свідків. Та й авто не моє. Виходить, що я попав у немилість», – пояснив чоловік.


Після того Ігор Шабала написав заяву в прокуратуру, мовляв, автомобіль викрадено. І саме через те, що звернувся у прокуратуру, переконаний він, невдовзі отримав тілесні ушкодження.

«Через деякий час, 9 травня, ми були в Ківерцях, завезли цей автомобіль на продаж. Авто на той час вже забрали. Очевидно, коли авто везли в Ківерці на лафеті, то даішники це помітили. Хоча вони вже й так на мене полювали, відслідковували цілеспрямовано. Близько півночі машина ДАІ під’їхала до мене. Я на той момент був у автомобілі сам. Витягнули з машини, повалили на землю, почали бити», – пригадує чоловік.
«Це були невідомі мені інспектори. По телефону вони запитувалися у луцьких, що їм робити. Потім фальсифікували протокол про цю ситуацію. Стверджували, що керував у нетверезому стані. Тому нібито зупинили. Вигадали свідків. В результат судмедекспертиза визначила легкі тілесні ушкодження», – стверджує Ігор Шабала.


Після цього шукати справедливості пішов у прокуратуру. Однак, переконує, і там йому не допомогли. Спершу у відкритті криміналу відмовили в ківерцівській прокуратурі, а згодом таку ж відповідь отримав від обласної прокуратури.
«Слідчий з прокуратури спершу нормально зі мною розмовляв, казав, що їм світить від 3 до 5 років. А потім у нього побували даішники, і все змінилося. Потім мене почали звинувачувати у неправдивих свідченнях. Врешті-решт запевнили, що нема складу злочину», – переконує чоловік.

Тепер Ігор Шабала планує звернутися у Генеральну прокуратуру.

«Якщо чесно, я сумніваюся, що при цій владі щось зміниться. Але просто вже набридли ці хабарі, побори, це нахабство міліції. Вони все поставили на потік, це вже цілий бізнес. І не буде кінця-краю, якщо не протидіяти», – міркує чоловік.
Журналісти звернулися з цього приводу до обласного управління ДАІ.

Там повідомили, що скаргу заявника уважно розглянули, однак незаконних дій з боку інспекторів у першому епізоді не виявили. А от щодо побиття працівниками ДАІ чоловіка пишуть лише, що Ківерцівська прокуратура відмовила у порушенні кримінальної справи за фактом перевищення службових повноважень. І жодного слова про те, чи покарані інспектори ДАІ за побиття чоловіка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Знайючий Показати IP 7 Листопада 2013 14:21
Начальник обласного ДАЇ Гайовий - хапуга, неадекват і абсолютно некомпетентний і безгосподарний керівник, притягнутий на Волинь таким же хапугою Щуром.
місцевий до Знайючий Показати IP 7 Листопада 2013 18:28
Ти, "знайючий"))), спочатку грамоти навчись, а потім пробуй щось писати. Пан Гайовий - висококваліфікований працівник, вмілий організатор та просто дуже порядна людина. На відміну від багатьох волинських невігласів, що сидять і думають: от знімуть Гайового, а мене поставлять))) Дзуськи. Карма гів***ів - бути гів***ами. Навіть з великими погонами)))
Виталий Показати IP 7 Листопада 2013 16:48
Складно поет, сказочник, там он забыл, там на него охотились, там и тут он был один. Одним словом Терпило.
місцевий до Виталий Показати IP 7 Листопада 2013 18:33
За фахом "журналіст" (прости Господи) "вже другий рік шукає справедливості" та "планує звернутися у Генеральну прокуратуру"))))) Клоун, та й всього. Реальний Терпіло, щей Лоховське)))
ГАец Показати IP 7 Листопада 2013 17:13
Без лоха - жизнь плоха...
Vlad Показати IP 7 Листопада 2013 17:19
Не потрібно далеко ходити, є таке бидло по прізвищу Пархомчук Р.М. яке складає бездарні протоколи за неіснуючі порушення. Спочатку пропонує "домовитись", а коли бачить що нічого не дають то пише будь-що. Але там напевно тільки таких і тримають, нормальні адекватні люди давно пішли, або на пенсію, або розрахувались.
теперь Показати IP 12 Березня 2017 17:13
123

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus