USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

На Волині перекрили міжнародний канал контрабанди наркоти. ОНОВЛЕНО

26 Травня 2009 16:09
Під час спільної спецоперації Служби безпеки України та МВС України ліквідовано канал постачання та збуту в Україні психотропної речовини – амфетаміну. Про це повідомляють «Волинські Новини».
За повідомленням прес-центру СБУ, в ході спецоперації правоохоронці затримали двох наркоділків, які входили до складу міжнародного злочинного угруповання, під час спроби збути понад двох кілограм сильнодіючої психотропної речовини - амфетаміну. Під час огляду легкового автомобіля контрабандний наркотик було виявлено в порожнині задніх дверцят легкового автомобіля.
Встановлено, що іноземний громадянин закуповував наркотик за кордоном та контрабандним шляхом переміщав його до нашої держави. Його спільник, мешканець Волині, підшукував покупців та збував психотропну речовину на території області.
За попередніми оцінками, вартість вилученого у контрабандистів наркотику на «чорному ринку» становить понад 30 тисяч доларів США.
Нагадаємо, що раніше в МВС оцінили вартість контрабандної наркоти майже в 600 тисяч гривень.
За повідомленням сайту МВС України, правоохоронці затримали членів міжнародного злочинного угруповання з ознаками організованості, до складу якого входили громадяни Німеччини та України. Вони упродовж тривалого часу займалися контрабандним постачанням та збутом амфетаміну, переважно – молоді.
Чинне законодавство за вчинення такого злочину передбачає покарання строком від восьми до дванадцяти років позбавлення волі.
Зокрема вироком Шевченківського суду столиці за матеріалами СБУ засуджено до 11 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна 37-річного громадянина України, який перемістив в Україну через Волнь контрабандним шляхом особливо небезпечні психотропні речовини – ектазі та амфетамін в особливо великих розмірах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus