USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині соцпрацівник розпоряджалася пенсійними картками підопічних

25 Червня 2013 13:31
Завідувача стаціонарного відділення для постійного проживання місцевого територіального центру соціального обслуговування виконавчого комітету Нововолинської міської ради притягнули до відповідальності за порушення прав осіб похилого віку та інвалідів.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області.

Прокуратура Нововолинська припинила незаконні дії завідувача стаціонарним відділенням для постійного проживання місцевого територіального центру соціального обслуговування виконавчого комітету Нововолинської міської ради, яка порушувала права своїх підопічних – осіб похилого віку та інвалідів.

Як встановили під час прокурорських перевірок, завідувач відділення з власної ініціативи змінила порядок отримання пенсії окремими підопічними, які проживали у територіальному центрі, та перевела її на банківський рахунок.

Пенсійні ж картки пенсіонерів зберігала в себе, самостійно розпоряджаючись коштами. Лише після втручання прокуратури пенсійні картки повернули їхнім законним власникам.

Окрім того, як встановили прокурорські перевірки, цю завідувача відділенням незаконно призначили на керівну посаду, адже у неї навіть немає для цього відповідної освіти.

Після внесення прокуратурою міста подання міському голові посадових осіб, які незаконно призначили її на посаду, притягнули до дисциплінарної відповідальності.

Нині завідувача стаціонарним відділенням звільнили із займаної посади.

Відомості про вчинення нею незаконних дій щодо підопічних прокуратурою Нововолинська внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Триває досудове розслідування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus