USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині судитимуть податківця, якого упіймали «на гарячому»

3 Червня 2013 15:15
Працівник податкової міліції чинив тиск на суб'єкти господарювання, вимагав та отримував у них хабарі.

За цим фактом прокуратура області завершила досудове розслідування кримінального провадження, - повідомили у прес-службі прокуратури області.

Розслідування встановило, що у минулому та на початку цього року працівник податкової міліції, не маючи на те правових підстав, готував та скеровував суб'єктам господарювання незаконні вимоги щодо надання копій господарських документів та явки до органів податкової міліції для дачі пояснень.

Ці запити направляли з метою залякування підприємців, перешкоджання їхній діяльності, створення в уявлені суб'єктів господарювання реальності передумов для проведення податкових перевірок та, щонайменше, донарахування фінансових санкцій.

У таких умовах остраху працівник податкової міліції пропонував підприємцям вирішити створені ним же проблеми за невелике, на його думку, матеріальне сприяння у розмірі 2000 - 4000 гривень, як у вигляді безготівкових оплат наданих правоохоронцем рахунків, так і шляхом передачі готівкових коштів. Взамін же міліціонер дозволяв залишати його запити без реагування і відповідей або ж допускав надання формальних відписок.

Під час слідства задокументували декілька фактів вимагання та отримання податковим міліціонером у такий спосіб хабарів у суб'єктів господарювання обсягом від 2500 до 4400 гривень.

Працівника податкової міліції затримали «на гарячому». Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді застави.
Наразі кримінальне провадження знаходиться на розгляді у Луцькому міськрайонному суді, який і надасть кінцеву правову оцінку діям горе-правоохоронця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Василь Показати IP 3 Червня 2013 15:56
ото зловили!!!!а там де десятки тисяч не можуть зловити, бо з ними діляться!
волинянин Показати IP 3 Червня 2013 19:38
Призвище дубь-ласка податківця
кіра Показати IP 4 Червня 2013 10:49
де землі продають за міліони то це нормально а тут "зловили"такого" сер"йозного " злочинця що не перестають про це говорити 3 місяці. Нехай прокурори напишуть як вони на свою "зарплату" купують такі машини і Їздять відпочивати.
ВОВА Показати IP 4 Червня 2013 16:40
Нащо це писати бо іншим нема чим похвастатись . а який єкономічний єфект від їхньої роботи ? він пів року вів справу по 4 тис. грн а зарплату отримав 24 тис грн де справедливість . а Матюк ?
міс Показати IP 4 Червня 2013 23:03
о це вова правду пиеш.А хотіли показуу зробити яка прокуратура "ЧЕСНА" І "ПОРЯДНА" .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus