USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині вандали оскверняють церкви. ФОТО

5 Вересня 2010 14:03
У православні церкви села Ростань Шацького району та села Панасівка Іваничівського району пробралися невідомі, поскидали ікони і хрести, поперевертали церковне начиння.
Про це пише сайт Володимир-Волинської єпархії Української православної церкви Московського патріархату.

Як повідомив настоятель Георгіївського храму села Ростань Шацького району, священик Олександр Кликоцюк, 2 вересня невідомі виламали двері Георгіївського храму села і вчинили акт вандалізму.
Вони зняли ікони зі стін вівтаря і кинули на землю. Перевернули на престолі хрести, Євангеліє, плати для причастя. Також на жертовнику перевернули дискос.
На центральній частині храму з тетраподу скинули ікону Успіння Пресвятої Богородиці.
Нічого цінного у храмі не зникло, церковний сейф не зламаний, пожертви парафіян залишились на місці.
За фактом злочину відкрита кримінальна справа, ведеться слідство.
3 вересня подібна інформація прийшла з села Панасівка Іваничівського району Там вандали проникли у храм преподобного Симеона Стовпника. В пошуках цінностей нелюди поперевертали усе церковне начиння.

«Ймовірно, грабіжники шукали речі старовини, ікони, книги та інші церковні речі. У храмах сіл Ростань та Панасівка вони для себе нічого цінного не знайшли, але сам факт осквернення святині волає до Неба», - йдеться у повідомленні єпархіального сайту.

З цього приводу єпископ Володимир-Волинський і Ковельський Никодим закликав пастирів та паству Володимир-Волинської єпархії вжити необхідних заходів для безпеки храмів Божих - посилити надійність замків та ґратів, якщо є можливість – встановити охоронну сигналізацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Християнин Показати IP 5 Вересня 2010 15:15
Зрозуміло одне, ті люди, що осквернили церкви, ким би вони не були і які б мотиви ними не рухали, є людьми хворими.
Exaboto Показати IP 5 Вересня 2010 20:29
релігія - опіум для бидла. Якщо вони не керуються лише матеріальним чинником, то я їх підтримую.
Волиняка Показати IP 5 Вересня 2010 23:33
Бог їм суддя.
Дід Кирило Показати IP 6 Вересня 2010 02:54
Чи не є то відголоском совіцького атеїстичного виховання?
Влад Показати IP 6 Вересня 2010 15:54
Exaboto:Тебе твоя мама сказала,что религия-опиум.Ты нам докажы.Покажи справку,что ты настоящая,совсем неопиумная,трезвейшая обезьяна и предки твои он-орангутанг,она-макака,а сам ты то ли гибон,то ли какое-то шимпанзе...ну ты же неверишь в опиумные предрасудки,что имеешь образ Божий.Ну,что дарвинист,гони публике справку,от какой обезьяны ты произошел.
Exaboto Показати IP 7 Вересня 2010 17:54
:) а ти вже пройшов шкільний курс з біології? Там тобі все докажуть, неук. Так дійсно, я не вірю в ці нісенітниці, але взагалі нічого проти ВІРИ не маю. Людина має повне право вірити хоть колобка, хоть в Діда Мороза, хоть в бога. Я казав про бізнес організацію - релігію. Ось з ким треба боротись. Ось тобі для загального розвитку http://nnm.ru/blogs/smprofi/uboynyy_potencial_religii_chast_1/#cut При бажанні можеш ще багато цікавого знайти.
Влад Показати IP 8 Вересня 2010 19:40
Еще раз.Так что такое Церковь Христова? Кем данна людям и для чего? Какой дурак тебе сказал,что видите-ли какие-то там люди имеют право себе в что-то верить...Кто им дал право ?
Exaboto Показати IP 9 Вересня 2010 11:34
"Церква Христова" - всесвітня бізнес організація, що має на своїй меті керування бездумним стадом, для отримання надприбутків. Медоти її діяльності: брехня, вбивства, грабіж... і т.п., і все це ваімя ісуса. "Какой дурак тебе сказал,что видите-ли какие-то там люди имеют право себе в что-то верить...Кто им дал право ?" - Це право написано в конституції України - право на свободу думки, моралі, віросповідання, політичних поглядів і т.п. Але я розумію твій підтекст, зважаючи на кількість релігійного говна в твоїй голові. Не бог нам дав таке право. Його немає не залежно від того віриш ти в нього (аллаха, будду, сатану, ра, кришну, бабу ягу, санта клауса) чи ні. Це факт, поки не буде доведено зворотнє :)). І не буде :)
Влад Показати IP 9 Вересня 2010 18:05
Вопросов больше не имею,предупреждать надо, про головушку...Передавай привет творцам констуционных инкубаторов.Кстати,я видел как в Лавре Почаевской(Это Церковь такая)священник изгонял бесов,вопли и скрежет зубов.Наверное те бедные люди и ДЕТИ тоже думали,что их создали(как и Мирозданье)констуционные члены.
Exaboto Показати IP 9 Вересня 2010 23:17
Люди чують та бачать здебільшого те, що хочуть почути-побачити. А на рахунок священників, так в мене дід був священником, і добре я знаю що таке церква, як батюшки працюють, в кого які "райони" :) Изгонял бесов:)) а прикінь які були воплі та скрежіт коли "відьм" та "єрєтиків" твої тварі священникі катували та спалювали? адіос невежа.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus