USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Навчання на межі краху. Школи калічать українських дітей. ВІДЕО

4 Вересня 2013 08:40
Майже двісті учнів Раковецької школи на Прикарпатті так і не розпочали навчання. Батьки заборонили своїм дітям навіть наближатися до альма-матер. Бо вважають її небезпечною для життя. Тут провалюється підлога, стіни підперті шафами, і все тріщить по швах. А фундамент, аби не розповзся, притримують стовпчики, - інформує ICTV.

«Ми боїмося своїх дітей пускати в школу, тому що не знаєш, чи дитина прийде додому жива, чи ні. Може стеля обвалитися. Може обвалитися стіна», - каже мати учня Наталя Правдюк.

ЧИТАТИ ЩЕ: У ВОЛИНСЬКІЙ ШКОЛІ - БОЙКОТ НА ПЕРШЕ ВЕРЕСНЯ - БАТЬКИ НЕ ПУСТИЛИ ДІТЕЙ ДО ШКОЛИ. ФОТО. ВІДЕО

«Туалети надворі. Дуже небезпечно. Можна з’їхати і упасти в туалет. Навіть можна просто так стати і провалитись», - говорить учениця Лідія Грос.

Раковецька школа, збудована століття тому, розкидана по всьому селу. Класи розміщені і у сільраді, і в дитсадку. Загалом діти поневірялися в семи непристосованих приміщеннях. Тому нерідко калічились і часто хворіли.

«І звідки діти ті можуть мати здоров’я? Та нізвідки. Це у нас не школа, це конюшня. Інакше не можна назвати», - говорить мати учня Світлана Волочій.

Два роки тому в центрі села частково заклали фундамент нової школи. Та на тому все закінчилося. Чиновники про маленьких бідолах забули. Батьки пообіцяли – дітей не пускатимуть на навчання, поки не розпочнеться будівництво.

Освітянські чиновники просять не гарячкувати, але безпеки учнів не гарантують. На Волині в селі Осівці така сама біда. Там не пішли до школи півтори сотні дітей. Бо приміщення аварійне - потріскані стіни, дірявий дах, і пічне опалення. А от на Харківщині, в селі Коробочкине три сотні школярів святкують новосілля.

«У нас є їдальня, яка вже працює, є туалети в будівлі, не треба виходити на вулицю, щоб йти до туалету. Так дуже було проблемно, особливо взимку, це було не затишно», - зазначає учениця 9-го класу Татяна Добровольська.

Раніше діти тулилися в старих казармах. Спортом займались лише, коли було тепло. А через відсутність їдальні учнів молодших класів водили на обід в сусідній дитячий садок.

«Мої діти змушені були ходити за 500 метрів в дитячий садок і там харчуватися, в дощ і сніг, через проїжджу частину, це 111 молодших дітей і 40 дітей пільгового контингенту. 150 дітей кожен день туди і назад», - каже директор Коробочкинського навчально-виховного комплексу Олена Бочарова.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПРОКУРАТУРА ПЕРЕВІРИТЬ ШКОЛУ В ОСІВЦЯХ

Аби вирішити проблему школярів, тут відновили Будинок культури , що 10-ть років занепадав. Будівництво тривало менше року. На це витратили майже 17 мільйонів гривень. 14 виділили із державного бюджету, а три з місцевого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Читач Показати IP 4 Вересня 2013 09:59
Калічать не школи, а вузи, які випустили таких телепнів-журналюг. Із заголовку можна зрозуміти, що всі школи в незалежній ненці - Українї калічать дітей. Скалічений тільки один журналюга,, який написав цю статтю, і скалічений, видно, неповоротно. Невже це сталося за одну ніч - сенсація для журналістів! Ще в школі того журналюгу не привчили до понять однина і множина. Якщо мова йде про одну конкретну школу, то там є голова сільської ради, голова райадміністрації , начальник відділу освіти, що допустили таку ситуацію. У журналюги кишка тонка назвати їх прізвіща. А заголовок статті - це образа всім вчителям всіх шкіл. І вчителям слід обєднатися і подати на того журналюгу в суд. Нехай кожному вчителю України той журналюга виплатить по кілька тисяч компенсації за моральну образу і кожній школі придбає необхідне.
Корінний лучанин Показати IP 4 Вересня 2013 16:51
ЧИТАЧЕВІ. Та переважно всі "журналісти" люблять робити із мухи СЛОНА,піаритись та робити якісь сенсації. Помилок допускають дуже багато. Я це бачу із репортажів. Але перш ніж запускати на сайт ту чи новину, якусь інформацію то ПОТРІБНО СТО РАЗ ПЕРЕВІРИТИ її достовірність та ще й подати ГРАМОТНО, але вони спішать клацати на клавіатурі. Все наклацав, не перевірив як слід і запустив і відзвітувався ШЕФУ!
Denvernula Показати IP 13 Квітня 2014 08:03
Подтверждаю. Похожее видел здесь интересно почитать

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus