USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Обікрали могилу Лесі Українки. ВІДЕО

2 Серпня 2010 12:26
У Києві на Байкововму кладовищі обікрали могилу Лесі Українки, знявши з неї пам'ятника бронзові деталі

Про це 2 серпня пише сайт газети «Сім’я і дім».

«Пару тижнів тому на надгробному камені Лесі Українки ще були чотири бронзові «гірлянди» з боків. Вандали їх вкрали - може, спеціально до дати?», - розповіла киянка Наталія Осьмак, котра перша помітила крадіжку.

1 серпня – дата смерті поетеси. Леся Українка померла 1 серпня 1913 року в грузинському містечку Сурамі.

В адміністрації кладовища про вандалізм дізналися від журналістів. Там порадили звертатися в районне відділення міліції, мовляв, метал з надгробків крадуть, на жаль, часто.

Видання нагадує, що у червні 2009-го пам'ятник Лесі Українці в Луцьку став жертвою вандалів: невідомі розвернули пам'ятник на 180 градусів, а також пошкодили руку. Через кілька днів пам'ятник знову розвернули, однак він не утримав рівноваги і впав. У результаті падіння відкололась голова монумента. Ремонтували його тоді силами працівників комунального підприємства «Луцький спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування».






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus