USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Один із засуджених за вбивство лучанина відбудеться громадськими роботами

29 Серпня 2016 13:43
Трьом чоловікам, які рік тому серед білого дня перед шестирічним сином убили молодого чоловіка, суд виніс вирок, - повідомляє Район.Луцьк.

Нагадаємо, 31 липня 2015 року на вулиці Дубнівській жорстоко побили 28- річного лучанина Андрія Яворського на очах у його 6-річного сина та дружини. Так і не прийшовши до тями, вже 7-го серпня молодий чоловік помер від отриманих травм. Найбільш дивним у ситуації виявилося те, що убивць одразу ж після побиття відпустили, і лише після розголосу у ЗМІ злочинців таки взяли під варту.

Подальший розвиток подій та розслідування відбувались у кращих традиціях нашого законодавства. З п’яти безпосередніх учасників злочину на лаві підсудних опинилися лише троє. Та й то, одному вже тоді пророкували умовний термін ув’язнення, адже, як виявляється, його удари не були смертельними і кваліфікувалися як умисне легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров’я у покійного.

Убивцям Андрія Яворського інкримінували частину 2 статті 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене способом, що має характер особливого мучення, або вчинене групою осіб, а також з метою залякування потерпілого або інших осіб, або вчинене на замовлення, або спричинило смерть потерпілого) карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років.

Однак, терміни засудженим зменшиличи не удвічі. Також за ґрати, згідно з рішенням суду, сядуть лише двоє обвинувачених. Отож, один підсудний отримав 4 роки ув’язнення, другий - 3 роки та 6 місяців, а третій взагалі відбувся громадськими роботами.

У справі визнали потерпілою дружину Андрія Яворського Ірину Науменку, яка отримала компенсацію за вбивство 100 тисяч гривень.

Водночас, рідний брат Андрія Яворського Олександр Яворський не згідний з рішенням суду та подає апеляційну скаргу, у якій вказує, що Ірина Науменко не є офіційною дружиною його брата, тому потерпілим мали б визнати його та сина загиблого.

Олександр Яворський вважає, що вирок Луцького міськрайонного суду Волинської області від 05 серпня 2016 року №161/15463/15-к (провадження №1-кп/161/57/16) потрібно скасувати, а справу скерувати для продовження розгляду до суду першої інстанції в іншому складі суду.

Брат загиблого просить максимальної міри покарання за статтею обвинувачення, тобто 10 років. Окрім того, вимагає збільшити суму стягнень від 100 до 500 тисяч гривень.

Також Олександр Яворський написав скаргу на прокурора Луцької прокуратури Олександра Шпоту, яку скерував Генеральному прокурору Юрію Луценку. У скарзі він вимагає звільнення Шпоти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Літо Показати IP 29 Серпня 2016 14:53
Довічне таким вирододкам!!!!! Ще є Божий суд. Там буде все по справедливості!
Лучанин... Показати IP 29 Серпня 2016 15:00
А брата видно жабак зачавив, що компенсацію отримала дружина загиблого (хоч і цивільня). Немає значенння, цивільна чи законна...дружина вона і є дружина...штамп нічого не значить. Жила з ним вона....дитину ростили разом....отже і вона заслуговує на компенсацію... Дитину і далі треба на ноги піднімати. Сумніваюсь, що "дядько" сильно вже втручатиметься у подальше виховання дитини. Особисте зацікавлення і все...
911 до Лучанин... Показати IP 21 Вересня 2016 14:53
а дружина Яворського вже за півроку після його смерті вискочила заміж за зека і алкаша,і п"ють не просихають,тож та потерпіла хоч матиме за що побухать з новим благовірним,а дитина там сама по собі....Андрія шкода,міг іще пожити(((
Анонім Показати IP 29 Серпня 2016 15:29
прокурори "напрацювали" собі в карман
до Лучанин.... Показати IP 29 Серпня 2016 17:34
ти довбень! за 4 тис дол можна підняти дитину??? волиняки дійсно....на всю голову
лучанин Показати IP 29 Серпня 2016 17:39
А оскільки в сізо рік за два,то скоро ця бидлота знову з'явиться. Да здравствует Самий гуманний суд в мире!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus