USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Перевізники піску зруйнували 30 кілометрів дороги

15 Серпня 2013 16:30
Відрізок у 15 кілометрів від села Сокіл до Рожища називають найгіршою дорогою в районі, бо ця відстань забирає понад 30 хвилин часу руху машиною, громадським транспортом – ще більше. Тут вже декілька років не проводять навіть ямкового ремонту. Очевидно, це не доцільно, адже великогабаритна техніка, що возить пісок із села Сокіл, вщент розбиває дорожнє покриття, - інформує Слово Волині.

Страждають також дороги міста Рожище, адже пісок везуть і через них.

«За останні два роки Рожищенською міськрадою прийнято два рішення сесії, направлено відповідні рішення про заборону перевезення піску по дорогах міста Рожище до обласної державної адміністрації, обласної ради, районної ради, районної державної адміністрації, до обласного УМВС. Ще одне рішення направили до транспортної інспекції України в Київ. Звідти вислали представників, які двічі проводили інспектування перевезення піску і виявили 19 одиниць техніки, що займаються перевезенням піску, порушуючи правила експлуатації доріг. Тож у місті склали 19 протоколів. Також ми неодноразово зустрічалися і на рівні ОДА, і в міській раді з власниками того кар’єру. Води доводять, що оплатили усі ліцензійні умови, транспортний податок, доводять, що платять офіційну заробітну плату своїм працівникам, не порушуючи закону України. Тобто, власники доводять, що мають право на перевезення. А ми з громадою вимагаємо, щоби вони побудували безпосередньо дорогу від сокільського кар’єра до ковельської міжнародної траси, – розповів рожищенський міський голова Афган Алієв.

Зауважимо, пряма відстань від кар`єру до ковельської траси становить всього 7,5 кілометра, і бізнесменам уже давно пропонують прокласти свою персональну дорогу.

«Якщо через поле побудувати дорогу, то протяжність буде дорівнювати 7,5 кілометра. Вартість сьогодні щебеневої дороги такої протяжності дорівнюватиме приблизно 1 мільйону 600 тисяч гривень. Для власників кар’єру, це - невеликі гроші, повірте, якщо там резерв піску ще на 20 років. Ці перевізники руйнують 15 кілометрів дороги від кар’єру до Рожища, дорогу у межах міста і ще 3 кілометри до ковельської траси, тобто 20 з лишком кілометрів дороги руйнується. Давайте елементарно порахуємо на пальцях: 15 кілометрів найдешевшої дорожньої роботи з укладання асфальту обходиться близько 2 мільйонів за один кілометр, тобто вони уже зруйнували доріг на 30 мільйонів гривень. Невже держава має 30 мільйонів доходу з того кар’єру?» – обурюється мер.

Розмір податку, який власники сплачують, обраховується 480 тисячами гривень у рік. Один метр кубічний піску коштує 32 гривні, вантажівки перевозять від 14 до 16 кубів. Бувають дні, що у кар`єр приїжджає більше 30 машин. Тобто за день підприємці збагачуються приблизно на 144 тисячі гривень.

«Я порахував, що вони в рік платять і в державний, і в районний, і в сільський бюджет 480 тисяч. От зайнявся би хтось арифметикою і поставив чітко питання: або зробіть собі дорогу або закривайте кар’єр. Сільській раді Сокола вигідно, бо вони отримують додаткові кошти, бонуси на свій розвиток, а це ‒ близько 240 тисяч в рік. Для нас же остання інстанція ‒ транспортна інспекція. І ми їм дякуємо, бо дуже допомогли. За кожен протокол штраф від 5100 гривень. Якщо вони не хочуть добровільно будувати дорогу, то варто підключати усі інспекції, усі державні установи, щоби оштрафувати і не давати проїзду через Рожище. Мені шкода, що ми за 4 роки залучили для ремонту рожищенських доріг 7,5 мільйона, а вони їх розбивають. Поки що дороги ще тримаються, але якщо так будемо експлуатувати, то це не на довго, – резюмує міський голова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Знаючий Показати IP 15 Серпня 2013 16:46
Подивіться на 5 кілометрів бездоріжжя від Пустомит до Терешківець, яке зробили вантажівки, що возять пісок.
Жителі України Показати IP 15 Серпня 2013 17:09
Дивні Ви Люди, а що пісок має з неба падати на будівнитво, чи держава має зробити закони і податки щоб глядіти УКРАЇНЦІВ, і догори глядіти, чи є велика необхідність красти гроші на меморіалі, бо він не може більше стояти без реконструкції, то краще б дорогі ремонтували людям, а не крали. У всіх державах СВІТУ надра Возять по дорогах, а не понебу!! Хай з Київа приїдуть і поремонтують!!!
LM Показати IP 15 Серпня 2013 18:35
Одна така вантажівка перекинулась на вулиці в Рожищах дякувати богу що ніхто не пострадав.Від їхньої їзди у людей руйнуються хати.
Знаючий Показати IP 15 Серпня 2013 20:16
А ти, шановний Жителю України, походи по коліна в болоті восени та на провесні, а тоді будеш говорити.
волинянка Показати IP 16 Серпня 2013 09:09
та ви подивіться дорогу іванчиці-буків-сирники там тількі и возять песок да ліс через копачівку певно бояться а вищевказану дорогу знищили вщент. ремонтувати нема кому а скоро вже і кіньми не проїдеш.
Толік Показати IP 16 Серпня 2013 11:26
Люди!!! Про що Ви говорите: які Іваничі, яке Рожище - в Луцьку ями по шию і машини з піском, щебнем кожен день літають. Наші владі на ВСЕ НАС..АТИ. Собі дорогу до туалету асфальтом повикладали , а народ якось сам розбереться. З ПОКРІЩЕННЯМ ВАС!
МаТЕ матик Показати IP 24 Серпня 2013 00:55
але Ви пати журналісти Л....И!!!! якби всі так рахували як ВИ рахуєте то ми ЖИЛИ КРАЩЕ ЧИМ ЖИВУТЬ В ДУБАЯХ ЗА СОРОК РОКІВ, НА ПІСКУ І СОНЦІ!! РІЗНИЦЮ,- РОЗУМІЄТЕ- МІЖ "ВКРАСТИ І ВКЛАСТИ"!!
МаТЕ матик Показати IP 24 Серпня 2013 01:21
ВЛАДА "марадери"!!! НАЛЕТИЖТЬ тобі а не політикам!!!! БРЕД!! нам потрібне наше житта, "щоб належило" і наща Країна, ВЛАДА, МИ шо Властеліни КОЛЕЦЬ, ХОХМА, НА БІДОЛАШНИХ ЗАМОРДОВАНИХ ЛЮДЕЙ РОЗРАХОВАНО. Ми як ті таракати Нас травлять а ми не здихаємо, нам податки, ами не здаємось, нам на дикренті гроші податок, а фіг ВАМ, родять і родити будуть, """""життя ремонтуйте!!!! а не находите крайніх, всерівно ті хто возать той пісок платять податки, хоть якісь но платять!!!!!!!!!! а Вони їх собі КРАДУТЬ (.........!)!!! і на те бідолашне Село не повертають! Точно "ВЛАСТЕЛіНи КОЛЕЦ!" ВЛАДА НАЛЕЖИТЬ ТОБІ А Не ПОЛІТИКАМ!!! ХТО ПРИДУМАВ!! написав-би хочаб що "КРАЇНА належить ТОБІ!!!" кому потрібна та ВЛАДА(Власть.(жадним)!!!) треба спокою і збалансованості, стабільності!! (вибачте за помилкі) но нам тоже можна))))))))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus