USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.97

СБУ вилучила бурштину на 1,5 мільйона у підпільній майстерні під Луцьком

4 Січня 2016 12:05
Правоохоронці Волині виявили та припинили роботу майстерні з обробки "сонячного каменю" в селі Маяки Луцького району.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Прокурори відділу нагляду за додержанням законів органами СБУ, державної митної служби та державної прикордонної служби України, здійснення процесуального керівництва та підтримання державного обвинувачення прокуратури Волинської області та слідчими слідчого відділу УСБУ в області завдяки вдало спланованим слідчими діям в межах досудового розслідування кримінального провадження за фактом незаконного видобування бурштину – сирцю виявили та припинили роботу майстерні з обробки "сонячного каменю" в селі Маяки Луцького району.

Як повідомили у прес-службі УСБУ у Волинській області, обладнав підприємство у складському приміщенні місцевий мешканець.

Під час обшуку правоохоронці вилучили майже 25 кілограмів сонячного каменю, понад 400 кульок готового до продажу бурштину та чотири станки для обробки. Вартість вилученого каменю на «чорному ринку» перевищує 1,5 мільйона гривень.

Також встановлюються особи причетні до незаконного видобутку та обробки бурштину.

Досудове розслідування, яке здійснюють слідчі УСБУ в області, триває.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Лучанин Показати IP 31 Грудня 2015 11:36
А в нас хіба заборонено обробляти бурштин????
Dexter до Лучанин Показати IP 31 Грудня 2015 20:11
Воно то не заборонено, от тільки тут з його походженням питання.
Знаю до Лучанин Показати IP 4 Січня 2016 12:32
СБУ замість вилову диверсантів і праці в АТо працює в тилу))))Тут же краще і тихо і ти пуп землі і мати годувальниця- Ягодинська митниця час від часу кармани європейськими грошима ноповнює....то сбу знає скільки хто коли і куди привіс таких станочків як на третьму фото зображено....із 48 штук які ввезені через Ягодин один затримали і то віз рівненчанин...а де інші 97 штук ви чиїх майчтернях на кого працюють і хто кришує пора вам сбушніки здавати вже своїх....
а дах на волі Показати IP 31 Грудня 2015 14:46
Вгадайте з трьох раз хто із заступників Шпиги на прізвищеБ... кришував цю майстерню
поліцейський до а дах на волі Показати IP 31 Грудня 2015 17:54
в управління ми його називаємо "бурштиновим полковником"
І вас це влаштовує до поліцейський Показати IP 4 Січня 2016 12:27
зазвичай пани за мовчання дають лакеям гроші..чи всіх полісменів це влаштовує а якщо знаєте і не доносите значить ви в долі !!??? за покриття злочину чи злочинця передбачено відповідальність..396 ст.КК читали!!??чи вам як раніще на неї закон наср..!!??.
Deymon Показати IP 4 Січня 2016 12:48
Вирішення просте - організатору кримінальна стаття. консфіскація бурштину - продаж ювелірам. Виручені кошти до обласного бюджету надбавка.
Руденко М.М Показати IP 4 Січня 2016 14:53
Шановні колеги з СБУ зверніть увагу на Шпигину батьківську хату,туда завезено стільки бабла і бурштину,що Вам і не снилось!Батьки навіть не покидають хату на хвилину щоб не бомбанули.
Балицкий до Руденко М.М Показати IP 4 Січня 2016 17:16
ПРИЄДНУЮСЯ до цієї пропозиції!
Цікавий Показати IP 4 Січня 2016 21:54
Цікаво, хто б це міг бути?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus