USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Подробиці загибелі волинян, які підірвали себе у танку

26 Червня 2014 09:34
Іван Ващеня із села Туричани Турійського району та Володимир Крохмаль із села П’ятидні Володимир-Волинського району були в складі екіпажу українського танка Т-64Б. Мужні солдати, потрапивши в оточення, не здалися на милість бойовиків ціною власного життя, інформує «Волинська газета».

Трагічна історія сталася 18 червня біля села Станиця Луганської області. Український танк підбили терористи. Згодом відео, на якому видно, як, опинившись у безпорадній ситуації, екіпаж зсередини підриває танк, оприлюднили в соцмережах. Зняли його місцеві жителі.

Один із очевидців описав це так: «Снайпери порозбивали приціли і перископи, машина опинилася в безпорадному стані. Стріляти можна було тільки навмання. Чому танк виявився без прикриття в повній самоті, ще належить з’ясувати. Перед тим, як були розбиті прилади командира танка, він встиг помітити гранатометників, які йдуть із «зеленки» (тобто, лісопосадки) до будинку, з якого били снайпери. Танк зробив один гарматний постріл у бік будинку, звідки били снайпери, сподіваючись, що зачепить гранатометників. Але, на жаль, безуспішно. Через хвилину по броні вже стукали прикладом… Ще через хвилину пролунав «хлопок», і з дула повалив спершу дим, потім вогонь. Пізніше полум’я почало підніматися вже з люків на башті.

Екіпаж не захотів здаватися в полон і дарувати «ватникам» Т-64БМ. Підірвали себе разом з танком ручними гранатами. Такому героїзму пацанів потрібно ставити пам’ятник. Сподіваюся, що побуваю на місці, де все це сталося і стану на коліна перед бойовою машиною і душами тих хлопців, які не захотіли здаватися в полон, а вирішили підірвати себе разом з танком. «Ватники» кричать, що командир і механік вийшли і здалися. Це не правда! Весь екіпаж віддав перевагу смерті перед ворожим полоном». Володимир Крохмаль із П’ятидень був молодшим сержантом, народився в 1987 р.

Іван Ващеня із Туричан народився 1975 р., був одружений, вдома залишив двох діток: 2000-го і 2003-го років народження. Тіла обох героїв після загибелі місцеве населення занесло в один із будинків.

Як вдалося загиблих волинян евакуювати з підконтрольної бойовикам території, наразі невідомо. Однак літаком військово-транспортної авіації їх доставили з Харкова в Луцьк. Тут траурна колона розділилася: Володимира Крохмаля ввечері 20 червня доставили в П’ятидні, наступного дня відбулося поховання. На траурній церемонії прощання з загиблим героєм були присутні представники обласного та районного військкоматів, військової частини, величезна кількість місцевих жителів…

Туги за непоправною втратою додавали й мелодії духового оркестру… Як повідомила П’ятиднівський сільський голова Алла Куницька, про те, що їхній земляк загинув у танку, не бажаючи здаватися терористам, в селі чули, але про деталі загибелі Володимира Крохмаля з цілком зрозумілих причин нікому не відомо. В загиблого Володимира Крохмаля залишився 4-річний син, який під час перебування тата в зоні проведення АТО жив із його батьками… Івана Ващеню минулої п’ятниці привезли в село Туричани, яке належить до Дулібської сільради Турійського району. Секретар сільради Тетяна Чайка повідомила: бійця поховали на місцевому кладовищі в суботу, 21 червня. Було дуже багато людей. У складі військовослужбовців на церемонію прощання з Іваном Ващенею прибув полковник, який виступив перед присутніми. Потім небо розітнули прощальні постріли зі стрілецької зброї…

Крім загиблого танкіста в складі 51-ої мехбригади продовжують служити ще 3 неодружених солдатів із Дуліб та інших населених пунктів сільради… Вічна пам’ять загиблим Героям та побажання живим захисникам Вітчизни з честю виконати свій обов’язок та повернутися додому цілими та неушкодженими!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 57
ЗМІйка Показати IP 26 Червня 2014 09:37
Вибачайте, але відео де підірвали або підбили танк немає!!! Є тільки як місцеві зняли після, де ходять навколо підбитого і самі припущення говорять!!! Так що "Волинська газета" перебрала!!!
Дончанин до ЗМІйка Показати IP 26 Червня 2014 10:02
Экипаж ЭТОГО танка состоял из четырех человек вместо трех по штатному расписанию. Двое сдалось. Один убит. Один подорвался.
Танкист до Дончанин Показати IP 11 Липня 2014 13:10
И куда в Т-64 запихать четвертого человека? Там троим тесно. Никто не сдавался. Парни вылезли и отстреливались. Механика-водителя захватили в бессознательном состоянии, раненного. Наводчик получил смертельное ранение. Командир взорвал гранатой себя и четверых боевиков.
вассо до Дончанин Показати IP 15 Липня 2014 18:58
ваши расклады анализ пересказа , что на видео , но не фактов! Очень врезалось в память, как местный манкуриат, снимая танк комментировал" Нашли американские презервативы!!!" Вот если бы русские нашли , так все в норме , но АМЕРИКАНСКИЕ!!!! Тако горе!
Волгаз до ЗМІйка Показати IP 26 Червня 2014 11:11
Все правильно. Виправили. Дякуємо)
Ір Показати IP 26 Червня 2014 09:40
Не пишіть про такі випадки,як про випадки десь в Афганістані чи Чечні.Командир танка псіханув і підірвав себе і хлопця.А двоє,що здалося в "полон" вже дома.Не робіть з ДНР і ЛНР варварів.
Анонім до Ір Показати IP 26 Червня 2014 09:49
днр і лнр - Варвари і повинні бути повністью знищенні, ніякого перемиря і загравання з терористами. Мочити їх всіх треба.
історик до Анонім Показати IP 26 Червня 2014 09:51
Бандерівці - варвари і повинні жити у схронах і в повній ізоляції від суспільства!!!
Валерій до історик Показати IP 26 Червня 2014 10:16
Якби Бандера був живий - він в першу чергу повісив би тих хто його імям прикривається. Партія свобода наприклад.
НЕЛУЧАНИН до історик Показати IP 26 Червня 2014 12:16
коментар було видалено
Соля до історик Показати IP 30 Червня 2014 12:56
Бідолаха... Ти бачив бодай одного живого бандерівця? Чи тобі що бандерівець, що бабай?
Анонім до історик Показати IP 6 Липня 2014 10:04
коментар було видалено
Анонім до історик Показати IP 9 Липня 2014 15:03
А ти десь бачив того бандерывця чи тебе бабця ним лякала? ))))) Это ещё одна жертва Пукинского зомбоящика.... Историк - иди уроки учи.
Випадковий абортован до історик Показати IP 12 Липня 2014 13:12
Таке враження, що клоуна абортували з радянського минулого.Яке жалюгідне явище, коли людина себе називає істориком, а суті справи не знає.Шкода, що такі сексоти завжди лепечуть у такт шакалів, які розпалюють міжнаціональну ворожнечу. А той, хто вважає чужих героїв,-своїми завжди залишається обабіч сучасної історії і не тільки України, а й світової.
Анонім до Анонім Показати IP 13 Липня 2014 02:07
Ваша фамилия не гитлер ,случайно?
чувак до Iр до Анонім Показати IP 13 Липня 2014 12:43
Ты - сам варвар !В ДНР и ЛНР живут такие же украинцы как и везде !Если тебе, больному созданию, сильно "хочется мочить" - сходи в туалет.И такие чмошники себя "толерантными еурапейцами" называют !Тьфу !Твое место в Сомали.Дикарь !
вадим до Анонім Показати IP 17 Липня 2014 20:24
аноним-бандерлог
Не варвар до Анонім Показати IP 17 Липня 2014 20:40
Ти тут був? Ти бачив тих людей які воюють за ДНР та ЛНР? Вояка ти кімнатна. Їдь сюди та спробуй цих людей познищуватиЮ но не за клавою, а зі зброєю в руках. Мабудь яйця не залізні, бережеш їх у мамки під юбкою.
Клус до Не варвар Показати IP 30 Серпня 2014 14:53
Був, бачив. Покидьки і сволоти
злий до Ір Показати IP 26 Червня 2014 09:59
Слухай,шм..о,ти на війні була щоб писати? Твое діло вчасно підмах..ти..
Алєкс до Ір Показати IP 26 Червня 2014 12:23
А хто вони ,як не варвари?Лугандоновські найманці!
Федор до Ір Показати IP 5 Липня 2014 10:20
А они не варвары. Это просто больные люди, плюс предатели, отморозки наркоманы, ворье и нанятая сволота.
оксана до Ір Показати IP 14 Липня 2014 12:39
кто такие днр и лнр---если граждани россии -то захвтчики-если украины -то предатели---и всегда за предателей -погибают лучшие-----а завтра вам замуж выходить и бутеде довольствоваться гамном будете ждать с тюрем--свой свояка---и уродов от уродов -без флага и родины---как это уже есть------------этот танк -------вам надо дать предложение------как думаю осознавшей и в назедание харьковчанам ---вместо чучела на площади ----поставить танк этих героев ------к чему приводит беготня с флагами и предательство
вассо до Ір Показати IP 15 Липня 2014 19:01
Я тобі плюну в очі, а ти мені - Божа роса!
Валерій Показати IP 26 Червня 2014 10:03
Воювати можна за Державу та за рідний край! А це, війна за бізнес. А бізнес належить нашим депутатам, в тому числі і президенту! Воювати ідуть барани та вискочки. В даному випадку - генерали спишуть цей танк і будуть мати гроші, а місцеві здадуть його на металолом і також будь мати гроші!!!! А дурень пішов воювати і підірвався. І його жінку місцевий депутатік чи якийсь бізнесменчик буде в барок запрошувати!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Анонім до Валерій Показати IP 26 Червня 2014 12:34
Ти хоч маєщ чим думати,чи поляпати захотілося
нормальный до Анонім Показати IP 8 Липня 2014 13:13
Это не война украинцев, Украине она не нужна,это война между Америкой и Россией, просто ЛНР и ДНР оказались на стороне России
злий до Валерій Показати IP 26 Червня 2014 12:59
я давно говорив що валера це діагноз
Розлач до Валерій Показати IP 27 Червня 2014 11:01
Як вам не соромно, Валерію? Якщо ви не згодні на ніяки високі мислі, якщо ви не в спромозі зрозумити про ще зараз йдеться в Україні, якщо ви цинік, а може й зрадник, то майте хоча б пошану для героїв, помовчить!
Українець Показати IP 26 Червня 2014 10:04
В мене таке врахення, що на сайті ВН дописувачі працюють виключно на царьова, путіна і комуністично регіональну машину, повилазили януковичі задрочені і яд льють, ти вийди на похорон і розкажи рідним і людям , що їх сини загинули бо партія регіонів якій ти лижеш, підтримує росію тобі і танк не допоможе.Засунь собі свою точку зору куди подальше і шукай запасний вихід. Щось не подобається в росію.
Валерій до Українець Показати IP 26 Червня 2014 10:10
Так при владі лишились тіж самі, що були при яникові та комуняках. Те що Клімчука зняли це не показник. Система і начальство лишилось теж саме і працює так само.
знайка до Валерій Показати IP 26 Червня 2014 10:51
А чим Клімчук був поганий у порівнянні з Пустовітом?:) У Пустовіта лише безпідставний і не аргументований піар, щоб лише чули що такий є, а дій для області повний НОЛЬ!!!
НЕЛУЧАНИН до знайка Показати IP 26 Червня 2014 12:18
а що вже такого клімчук наробив для області ? розікрав все, що можна було розікрасти і ж"пу лизав в києві всім підряд
Лучанин до НЕЛУЧАНИН Показати IP 26 Червня 2014 13:02
А ти спочатку знайди в собі бажання знати, що було зроблено, дізнайся, і тоді відписуй, а не пустослов без фактів! З 2000 року не було більше зроблено ніж за період Клімчука. Тут треба тільки захотіти пошукати інформацію (і лікарні, і школи, дитсадки, дороги, с\г, медицина, з\п, пільги, єврокошти). Тільки лінивий не буде знати. А сидіти на дивані і гадити іншим на голову - дуже "добра" справа, що "допомагає" реабілітувати свої власні комплекси.
вадим до Українець Показати IP 26 Червня 2014 10:12
так чомуж ти сидиш та пишеш.. Іди і покатайся на танку!
в до Українець Показати IP 26 Червня 2014 10:15
Воювати треба не территоріі ворога. Зараз не ті часи щоб робити фронт. Наша влада, або тупа, як пробка, або запугує разом з муйлом, щоб відпало бажання майданити.
чувак до Українець Показати IP 13 Липня 2014 12:49
Слышь, умник, "Щось не подобається" - вали в Польшу или еще куда подальше.Чего вдруг луганчане или донетчане должны куда-то валить, если это их земля ?И если ты такой умный и кроме своей точки зрения других не хочешь слышать, то это - клиника.Лечиться тебе надо или ничего не писать и не читать, а то от злости волосы потом выпадать начнут.
Анонім Показати IP 26 Червня 2014 10:12
Kom Rom: Українці дивні люди: моляться на Бандеру, працюють на євреїв, вмирають за американців, а звинувачують в усьому Росію.
Валерій до Анонім Показати IP 26 Червня 2014 10:19
Хоть один щось розуміє!!!!!!!!!!!!!! Але що казати - горілкаі сурогат і дешева.... Всі мозги пропиті! І дітей по пяні роблять!
НЕЛУЧАНИН до Валерій Показати IP 26 Червня 2014 12:19
коментар було видалено
Анонім до Анонім Показати IP 26 Червня 2014 10:37
Ти придурок хто молиться за Бандеру. Він нам не потрібний- це абндит такий,як ви., а воювати сильміць заставляють західняків, а ви втікаєте до нас на Світязь і бізнес крутите.Я ніколи не пустила і не пущу свого сина, краще в тюрму ніж воювати за бізнес наши можновладців і бандитів. Своїх синків хай пруть на мясо ви самі себе кацапи і захищайте, а то приймають їх туту все готове,За що? В расею хочете валіть
Алєкс до Анонім Показати IP 26 Червня 2014 12:25
Знаєш,навіть не смішно.А ти на кого робиш?Шаблони в тебе московські.
Корінний лучанин до Анонім Показати IP 26 Червня 2014 22:16
Шановний АНОНІМЕ, а Ви "любезний" якого роду-племені? Із цих тролів видно, що не українець не дивлячись на те що тролі на українській мові. Мислення не українське і не єврейське. З євреями в українців співпраця. А вмирають за Україну! Шановний твоє місцепроживання доцільніше в Рассєї аніж в Україні, яку Ви люто ненавидите, Ви ж походженням звідтіля звідки надходить плата за тролі проти українців-бандерівців! На сайті оселились багато АНОНІМІВ расєйських, як КОЛОРАДСЬКИХ ЖУКІВ на картоплі, які постійно тролять та ведуть між собою перемовини та "косять" під українців. АЛЕ ВОВКА В ОВЕЧІЙ ШКУРІ ВСЕОДНО ЧУТИ бо ВИ такими є!
Алексей до Анонім Показати IP 4 Липня 2014 00:16
коментар було видалено
Анонім Показати IP 26 Червня 2014 10:44
Очнитесь пока не поздно! С кем воюем? Кого вбиваемо? За кого? Ми за Майдан, за ЕС, НАТО, вони за национализацию, за республику, за дружбу с Россией! Дайте людям спокий!!!
НЕЛУЧАНИН до Анонім Показати IP 26 Червня 2014 12:20
от нехай і валять в парашку
Серж до НЕЛУЧАНИН Показати IP 2 Липня 2014 19:30
Завдяки таким як ти, НЕЛУЧАНИН, Крим і "звалив у Парашку"... І зараз такі як ти, дуже наполегливо штовхають туди ж і Донбас. Тобі що, мозок телебаченням розчинило? Подивись, хто володіє каналами та роби висновки. Відповідай собі, будь чесним: кому вигідно нас зіштовхувати лоб до лоба? Кому потрібно, щоб українець вбивав українця? Хто наказує снарядами ровняти місця та села з землею разом з мешканцями? Чому дають мільйони кредитів але не повертають мільярди вивезених шахраями грошей, а тільки "блокують"?
Алєкс до Анонім Показати IP 26 Червня 2014 12:32
Це таким як ти "поздно".А ми воюєм з терористами,яких оплачує і посилає вбивати наших людей московія .
ми до Алєкс Показати IP 26 Червня 2014 14:48
бо так вам сказав ТСН
Лучанин Показати IP 26 Червня 2014 11:23
Вічна память Героям!
титушко Показати IP 26 Червня 2014 14:16
виходить Ващеня застрелив Крохмаля.у Володимира чоловіки в роду залишилися?
Ось так Показати IP 26 Червня 2014 14:20
"Екіпаж не захотів здаватися в полон і дарувати «ватникам» Т-64БМ. Підірвали себе разом з танком ручними гранатами. Такому героїзму пацанів потрібно ставити пам’ятник. Сподіваюся, що побуваю на місці, де все це сталося і стану на коліна перед бойовою машиною і душами тих хлопців, які не захотіли здаватися в полон, а вирішили підірвати себе разом з танком". Душевно написано. Патріотично навіть. Проте не вдасться автору стати на коліна перед бойовою машиною. Бо на цьому танку вже воюють сепаратисти ЛНР. http://bmpd.livejournal.com/898039.html
ВОЛК до Ось так Показати IP 10 Липня 2014 00:39
Ави подивiтся ,на що \ви!\годнi.Порох понюхайте, а лиш тодi писок вiдкривайте.iнтелегенцiя х.......ва \НЕВСI -ЗВIСНО\
Серж Показати IP 2 Липня 2014 19:12
коментар було видалено
мыкола 61 рик Показати IP 10 Липня 2014 17:54
господа в связи с этой войной я впервые увидел сколько вокруг меня моих друзей предателей
мыкола 61 рик Показати IP 10 Липня 2014 18:25
предателей украины прослуживших здесь более 20лет каждый в пво в нашем родном донецке
игорек Показати IP 13 Липня 2014 02:14
Вот щяс прям расплачусь !Придумать ниче не могли поинтересней кроме этой высосанной из пальца "героичной сказке ?".Если б они (экипаж) сами себя бы подорвали гранатами, то сдетонировал бы б/к и от танка рожки да ножки бы только остались.Раз.Второе.Даже при "побитых" триплексах (а полностью их побить очень сложно, но можно сильно ухудшить видимость) и т.д.., водитель -механик мог бы просто попробовать проехать с приоткрытым люком.Третье.Закрывшихся изнутри танкистов весьма непросто выколупать с танка.В четвертых.У экипажа есть оружие и гранаты (штатно) в достаточном кол-ве, чтобы попробовать прорваться из поврежденной машины.В общем, в написанную лабуду мало верю.Было все как-то по-другому.Да, и определитесь с типом танка: в начале Т-64Б, а потом Т-64ВМ, хотя для "хероичной" статьи не принципиально важно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus