USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Поліція відновила розслідування самогубств волинських школярок

21 Лютого 2017 18:19
Досудове розслідування проваджень щодо самогубства двох школярок в селі Баїв Волинської області, яке трапилося в жовтні 2015 року, відновили.

Про це стало відомо під час брифінгу правоохоронців з приводу діяльності спільнот у соцмережах, які спонукають підлітків до суїциду, 21 лютого.

Начальник відділу ювенальної юстиції прокуратури Волинської області Сергій Самчук повідомив, що протягом 2015-2016 років на Волині було 9 випадків суїциду і 16 випадків спроб суїциду неповнолітніми. З його слів, під час досудових розслідувань встановили, що основні причини таких вчинків дітей - соціально-побутові негаразди, проблеми в сім’ї, проблеми у спілкуванні з однолітками. У 4 випадках в ході досудових розслідувань таких причин не встановили.

Два з них – самогубство школярок в селі Баїв, де достовірних причин самогубства не встановили. Як відомо, журналісти з проекту «Українські сенсації» знайшли зв’язок цих подій з «групами смерті». Мовляв, одна з дівчат незадовго до самогубства зізналася, що захопилася книгою, яка могла її спонукати до такого вчинку і була учасницею депресивних груп у соцмережах.

ЧИТАТИ ЩЕ: «ГРУПИ СМЕРТІ» У СОЦМЕРЕЖАХ: ПОРАДИ БАТЬКАМ ВІД ВОЛИНСЬКОГО ПСИХОЛОГА

«На даний час в цих кримінальних провадженнях відновлено досудове розслідування, ретельно вивчимо причини, що спонукало дівчат до таких дій», - повідомив він.

Разом з тим, Сергій Самчук зазначив, що на Волині немає доведених фактів самогубства неповнолітніх через небезпечні ігри в інтернет-спільнотах. Проте, додамо, 20 лютого ГУ Нацполіції у Волинській області зареєструвало кримінальне провадження за ч.3 ст. 120 ККУ «Доведення до самогубства», оскільки днями правоохоронці врятували від суїциду луцького підлітка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus