USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Прокуратура перевірила, чи справді лучани, аби виїхати за кордон, «платять більше»

12 Лютого 2013 15:24
Прокуратура області відреагувала на повідомлення інформаційно-аналітичного порталу «Четверта влада» щодо сплати громадянами зайвих платежів при оформленні паспортів для виїзду за кордон.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Так, прокуратура перевірила додержання чинного законодавства України в діяльності Управління Державної міграційної служби в області під час оформлення паспортів громадянина України для виїзду за кордон.

Встановили, що оформлення паспортів громадянина України для виїзду за кордон службовими особами зазначеного Управління здійснюється всупереч Законам України «Про громадянство», «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України», «Про засади запобігання і протидії корупції» та Положенню про Державну міграційну службу України.

Зокрема, громадянам, які звертаються до Управління Державної міграційної служби в області, його службовими особами надається перелік банківських рахунків для сплати нібито обов’язкових платежів за послуги з оформлення паспорта для виїзду за кордон.

У переліку цих платежів є і не передбачені законом як обов’язкові платежі за послуги з інформаційного забезпечення Волинської філії ДП «Документ» вартістю 100 гривень та послуги страхової компанії «ВУСО» вартістю 75 гривень.
Такі платежі, мовляв, громадяни сплачують під впливом службових осіб Управління Державної міграційної служби, які своїми діями сприяють здійсненню господарської діяльності вищевказаних суб’єктів господарювання.

Окрім того, працівники ДМС в області допускають оплату наданих послуг з оформлення паспортних документів безпосередньо в місцях їх надання, а не шляхом перерахування замовником коштів через банківські установи.

Задля усунення виявлених порушень та притягнення винних осіб до відповідальності начальнику Управління Державної міграційної служби у Волинській області прокуратура Волині внесла подання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Руслана Показати IP 12 Лютого 2013 15:51
Щось сумніваюся, що після перевірки ці два платника зникнуть із папірців, які дають для сплати в паспортному столі...Люди бояться слово сказати і платять стільки скажуть, а їх грошики осідають в чиїхось кишенях. По лишніх 175 гривень з кожного - непогана сума виходить за день!!!
j,s Показати IP 12 Лютого 2013 16:00
нарешті
Факт Показати IP 12 Лютого 2013 16:00
"Задля усунення виявлених порушень та притягнення винних осіб до відповідальності начальнику Управління Державної міграційної служби у Волинській області прокуратура Волині внесла подання." це він що сам себе вадшмагати має?
Стасику Показати IP 12 Лютого 2013 16:08
А здаеться мені, це питання піднімалось раніше, але чомусь не було ніякої реакції http://www.volynnews.com/news/city/lutskiy_mihratsiyniy_sluzhbi_pidsoblyayut/
V.I.P. Показати IP 12 Лютого 2013 19:19
А чому всі мовчать про стягнення плати за оформлення довідки про несудимість, яка є у переліку документів. До речі, отримати таку довідку може лише заявник, тобто запитувач паспорту. Тому раджу, краще самому отримати таку двідку і не переплачувати за неї, а також проглянути чинне законодавство України щодо діяльності державної міграційної служби, стягнення ними оплат і надання платних послуг, незаконним також є стягнення націнки при оформленні документу (скасовано у 2012 році, а платежі стягуються і досі і вивішена нечинна постанова КМУ щодо цього питання). Кого цікавить юридичне підгрунтя захисту власного інтересу, запитуйте.
Лучанка Показати IP 12 Лютого 2013 19:42
В минулому році я здавала документи на оформлення закордонного паспорта, перед тим в інтернеті вичитала про те, що є обовязкові і не обовязкові платежі і при здачі документів я відмовилась оплачувати не обовязкові платежі, мене направили до начальника він без запитань мені викрислив зі списку два платежі ,я заплатила 395 гр( це разом з послугами банку) а повинна була платити 585гр паспорт я виробляла на вул Кравчука в паспортному столі.
ххх Показати IP 12 Лютого 2013 20:04
кіно і німці, в прокуратурі очі відкрились.Треба сірники в них вставити,щоб не закрились.
Прокуратор Показати IP 12 Лютого 2013 23:00
Ви всі нетямущі, шукаєм бабло до дня Валентина на 23 люте та на 8 березня, зараз всіх брийнем і святкувати будем гарно, як завжди. Шановні громадяни, пишіть скарги, заяви, відреагуємо миттєво - треба нові спонсори. Дякуємо за плідну співпрацю!
андрiй76 Показати IP 13 Лютого 2013 00:04
І як жити у такій країні де навіть Державні служби дивляться як би тебе наї...ати.
Сонька Золотая Ручка Показати IP 13 Лютого 2013 05:54
XXX- точно! Можу позичити навiть упаковку без воз мезд но, то есть- даром!
Гість Показати IP 13 Лютого 2013 11:34
Ще нехай зацікавляться, за що вимагають 50 грн (в зараз чув, що і 70) на рахунок "ДП Ресурси чи Документ" при отриманні довідки про проживання в 30км зоні на кордоні з Польщею. Ці довідки дають на Шевченка для консульства Польщі. Якщо хочеш отримати довідку в той же день - сума подвійна.
Струк В Показати IP 22 Лютого 2013 16:00
Підняли питання одне з найкорумпованих. Хай перевірять ще суму, яку здирають з людей у розмірі 207.15, адже в законі стоїть 87.15 за їхні послуги, а те що вони доплюсовують ніби то бланк то він згідно постанови Кабінетів Міністрів України № 292 від 11.04.2012 відмінений і загальна вартість паспорту не повина перевищувати 257 грн. 15 коп. Але про що може йти мова, коли навіть міліція за довідку про несудимість требує від 30 гривень і вище "добровільний внесок "провопорядок"", а якщо відмовляєшся, то відразу забирають і дають інший за "консультацію" "Інфоресурс" такіж суми.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus