USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

П’ятьох луцьких медиків судитимуть за лікарську недбалість?

3 Жовтня 2013 15:18
П’ятьох лікарів Луцької міської клінічної лікарні підозрюють у службовій недбалості, внаслідок чого помер чоловік. Про це повідомляє «Під прицілом».

Зокрема, пацієнт лікарні помер ще у липні минулого року, однак тільки зараз правоохоронці знайшли підстави для порушення кримінальної справи за статтею 140 частина 1 ККУ - неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником.

Як виявилось, у приймальне відділення Луцької міської клінічної лікарні доставили чоловіка, який отримав тілесні ушкодження внаслідок дорожньо-транспортної пригоди. Лікарі швидкої допомоги, оглянувши його на місці ДТП, в супровідному листку виставили попередній діагноз - «політравма, закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, забійні рани обличчя, забійна травма грудної клітки, забій лівого кульшового суглоба».

Таким чином, у приймальному відділенні ЛМКЛ потерпілого оглянули терапевт, ургентний хірург, нейрохірург та травматолог. Однак будь-яких дій, спрямованих на підтвердження чи спростування виставленого діагнозу, як от «забійна травма грудної клітки» вони не зробили.

Невдовзі чоловік помер. Як встановили медики під час судово-медичної експертизи, причиною смерті чоловіка стала посттравматична гіпостатична пневмонія, що розвинулася на фоні закритої травми грудної клітки із двобічними зламами ребер, зламом грудини та забоєм легень, і в своєму клінічному перебігу призвела до розвитку гострої серцево-легеневої недостатності.

Згідно з висновками експертів, під час своєчасного обстеження, з метою встановлення травми грудної клітки, та адекватної терапії - настання смерті можна було б запобігти.
За чоловіком у медзакладі стежили декілька днів поспіль, надаючи йому необхідну медичну допомогу. Однак ніхто з 5 лікуючих його лікарів так і не звернув уваги на цю травму, яка в подальшому призвела до смерті пацієнта, - йдеться у повідомленні.

Таким чином, зараз слідчі, врешті-решт, порушили кримінальну справу та намагаються отримати доступ до особових справ цих лікарів і їхніх посадових інструкцій, які затверджувалися головним лікарем Луцької міської клінічної лікарні.

Разом з тим, правоохоронці побоюються, що у лікарні є загроза зміни або знищення цих документів, тому вони намагаються якнайшвидше отримати цю інформації
Тож суд вирішив їм не відмовляти у цьому і надав тимчасовий доступ до документів цих лікарів з можливістю їх вилучення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 27
Квітка Показати IP 3 Жовтня 2013 15:58
Лікарі не боги.Можна померти коли їсиш борщ.
Реаліст Показати IP 3 Жовтня 2013 16:04
Коли засудять, тоді і буде про що говорити. Зараз всі писати вміють, а правоохоронці зобов'язані все розглядати.
Сергіо Показати IP 3 Жовтня 2013 16:13
Дуже важко довести вину лікаря в смерті пацієнта. В Україні поки що мало таких випадків, щоб засудили лікарів.
тверезий Показати IP 3 Жовтня 2013 16:37
саме так але якби їм бабла відвісили ...тоді смерті можна було б запобігти
Baton до тверезий Показати IP 3 Жовтня 2013 23:50
Цікаво, а ви погодилисяб рятувати НІКЧЕМНІ ЖИТТЯ за таку зарплату як в наших лікарів???
Хірург до Baton Показати IP 5 Жовтня 2013 10:44
Це ти про своє життя???
Роксі до Baton Показати IP 10 Жовтня 2013 19:27
якщо не влаштовує зарплата, то нехай змінять професію, де платять білше. Давши КЛЯТВУ ГІПОКРАТА знехтувати життями людей це не професфйно, кримінально і не по-божому.
старший санітар Показати IP 3 Жовтня 2013 17:10
В державах з передовою медициною з помилки лікаря помирає 25% пацієнтів. В Україні ця цифра сягає за 50%. Моторошно! Замість гонореї ставлять діарею. Лікувати людей не можуть "лікарі", які за гроші закінчили медвуз, прийшли в поліклініку, показали диплом і сказали: "Давай роботу, я - врач". Хто сидить усе життя на виписці рецептів і стукає молоточком по коліну, то не є лікар.
Любопитний Показати IP 3 Жовтня 2013 21:22
А як загиблого звали?
Лап Показати IP 3 Жовтня 2013 21:23
Більшості ескулапів - аби грошенята з пацієнтів стригти. Пацієнт заплатив, а там уже як повезе...
777 Показати IP 3 Жовтня 2013 22:36
Хочеш виликікуватись-лягай в Обласну лікарню,хочеш відпочити - їдь в Боголюби, а як померти - іди у 2-гу
Знаючий до 777 Показати IP 4 Жовтня 2013 02:39
Шановний, перед тим як таке писати, проведіть експеримент - пролежіть тиждень в обласній та потім в міській лікарні з тим самим діагнозом. Я думаю ваші вислови будуть різко протилежні. Окрім того в міську лікарню везуть всіх без розбору, а в обласній іде великий перебір. По темі - в обласній лікарні цей пацієнт не прожив би і доби і все б "грамотно замяли". Проте дуже хочеться щоб в разі доказу їх вини вони були б покарані, т.я. від подібних випадків ніхто не застрахований і хочеться отримати ще й кваліфіковану і якісну допомогу, а не тільки просто вижити.
Тарас Показати IP 3 Жовтня 2013 23:51
в мількій лікарні є там тіпок зав гастроентерології коноплянюк, то товариша маму він тиждень промаринував і виписав у важкому стані зовсім не лікуючи, бо місце потрібне було, добре що син і ряд порядних медиків врятували життя жінці, а знаючи її сина цей лєкарь дуже погано б кінчив. тоді суці повезло.
бугагуєв до Тарас Показати IP 4 Жовтня 2013 20:00
а чо йому повезло? прощати нікому нічого не можна. лєнтяй твій товариш.
Тарас Бугагуєву до бугагуєв Показати IP 5 Жовтня 2013 00:54
його дуже попросили колеги того айболіта щоб нероздувати скандал, тільки через це. сказали самі розберуться. а він людина слова.
Тарасам з Бугаями до Тарас Бугагуєву Показати IP 5 Жовтня 2013 10:50
Знаю особисто Конопельнюка і хочу сказати, що це один з найкращих лікарів в гастроентерології Луцької другої лікарні. Він чудовий лікар який вилікував багатьох моїх знайомих , та і янеодноразово до нього звертався за допомогою за що йому велике СПАСИБІ.. І немає чого на людину зводити наклеп.
Лучанин Показати IP 4 Жовтня 2013 09:21
Шановний автор статті,ви,будь-ласка,дайте достовірну інформацію про перебування пострадалого в ДТП в інших лікарняних закладах,ще й обласного значення,як в обласному наркодиспансері і "славнозвісній" обласній лікарні,а згодом робіть висновки,чому пацієнт помер.
борхес Показати IP 4 Жовтня 2013 10:35
а навіщо? набагато простіше зляпати щось в і-ті, на кшталт кинути собакам палицю - і вони будуть гавкати. наших співвітчизників хлібом не годуй - дай когось мордою в гівно запхати.
пацієнт Показати IP 4 Жовтня 2013 11:56
В іншій газеті.де розміщена дана стаття-Волинь-інфо,-був дуже достойний коментар під іменем "юрист",-встиг прочитати,бо вже видалено.Видно автор коментаря орієнтується в даній ситуації,але комусь це не подобається.Респект!!!лікарям,в міській лікарні не могли пропустити такої патології після ДТП,як травма грудної клітки ще й з переломом ребер.-рентген би показав!
василина Показати IP 4 Жовтня 2013 13:51
ніхто не напише статті скільки лікарі спасли людей.За їхню каторжну працю платять копійки. Сидіть дома і не ходіть до поганих лікарів. А є дуже хороші!!!!
лучанка Показати IP 4 Жовтня 2013 16:59
Якраз лікарі міської лікарні порядні і знаючі, переконалась на прикладі лікування свого тата. В обласній лікарні,коли ми туди звернулись,спитали чи є гроші, якщо є, то платіть три тисячі шістсот гривень в благодійну касу, а тоді ми будемо думати, що з вами робити. В лікарню покладемо тільки піспя сплати грошей,а діагноз поставимо пізніше. Як ви вважаєте, це нормально. В міській лікарні тата зразу ж госпіталізували і ще в приймальному відділенні поставили діагноз. Хочу сказати, операція і лікування в міській лікарні коштувало дві тисячі гривень.
паціентка Показати IP 4 Жовтня 2013 18:01
Як вже набридло це чути! А хворих в ці лікарні з інших країн завозять чи що?! В більшості хворих і зарплати мізерні, і хабарі, як ці ж лікарі вони не отримують! Назвіть хоч одного безкоштовного лікаря в Луцьку!
бугагайко до паціентка Показати IP 4 Жовтня 2013 20:01
ніколи не чув шоб в патанатомії з когось шось брали
Знаючий до бугагайко Показати IP 4 Жовтня 2013 20:54
Так Ви, мабуть, туди ще не попали. Спробуйте...
паралель Показати IP 5 Жовтня 2013 10:36
важко судити,але подумайте про себе -мабуть кожен з нас дозволяв собі зхалтурити на роботі-тільки от різниця в тому,що одні можуть виправити ситуацію,але не у випадку з життям людини.Тому лікарем може бути сумлінна,професійна людина,або не йти туди взагалі,це ж не завод де браковані роботи відсортовують.З життя власного -на прийомі лікар сказала:був у мене пацієнт з таким симптомом -рак виявився
Марія Показати IP 14 Жовтня 2013 13:03
Згідна зі знаючим і лучанкою. В обласній лікарні покладаються на Божу волю:може й виживе. Діагностика-платна. А в районах теж люди жити хочуть, хоч і роботи не мають і хабарів їм не носять. ЛОР-відділення окупувала сімейна династія.Призначення напишуть і тиждень в палаті не появляються, а потім кажуть, що зробили все можливе.А чи допомагають хворому ліки чи може щось треба би було замінити нікого не хвилює. До медсестер взагалі не підступитись. Сичать... Та все залежить від керівництва лікарні.А в міській лікарні від хабарів,може,і не відмовляються, але тоді це називається словом-подяка, але і не вимагають ні від кого. Медсестрички чуйні, уважні, доброзичливі.Обслуговування там на дуже високому рівні що в поліклініці, що в стаціонарі. Багато разів там лікуватись довелось і в різних відділеннях-ніхто нічого ніколи не вимагав.Особливо низький уклін працівникам хірургії та неврологічного відділення.Хоч медики теж люди. У них існують свої проблеми. На кожній роботі є своя змія.
борхес Показати IP 1 Листопада 2013 13:27
"...Вы не сберегли поколение хороших врачей, люди. Вам его подарило время, как компенсацию за ошибки социалистического прошлого, одно из немного ценного, что вы могли иметь даром. Вы сгноили этот подарок - жалобами, кляузами, оскорблениями, недовольством, молчанием, равнодушием, ненавистью к тем, кто из последних сил, за нищенскую зарплату, имея огромные обязанности и не имея никаких прав, пытался бороться за ваше здоровье. А теперь это поколение, воспитанное в духе альтруизма, гуманизма и бессеребреничества, благополучно вымерло. Остались лишь крохи. Новые врачи уже не будут такими - они растут в другой эпохе, где в порядке вещей то, что человек человеку волк, что без денег нет работы, что если не ты - то тебя. И, как дети своей эпохи, они не смогут вести себя как то, уходящее во тьму поколение, которое вы добиваете. Вы молчали, когда врачи жили на нищенскую зарплату. Вы хором осуждали, когда врач, спасший тысячу, не спасал одного. Вы доносили, когда врач, дошедший до нервного срыва, ругал вас за необоснованный вызов. Вы не обращали внимания, что люди, спасающие ваши жизни, живут без социальных льгот, без привилегий, без достойного уважения к своему труду. Вы предали врачей, люди. Куда уходят врачи? Подальше от вас, верьте слову. Умирая в нищете, от инфарктов, инсультов и онкологии, забытые всеми спасенными и исцеленными, они уходят в лучший мир, где не будет таких, как вы...».

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus