USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Сьогодні з Непалу евакуйовують українців

3 Травня 2015 09:36
Сьогодні, 3-го травня, українців евакуюватимуть з Катманду. Спецлітак, який вилетів по них і приземлився в Делі, отримав дозвіл на посадку у столиці Непалу. Наразі у списках МЗС на евакуацію 80 наших громадян. Але їх може бути і більше, йдеться у сюжеті ТСН.

Нагадаємо, попередньо МЗС України встановив зв'язок з 50 зі 120 громадян України в Непалі, інформації про загиблих не зафіксували. Про це повідомив речник МЗС України Євген Перебийніс.

Так, 25 квітня у Непалі через руйнівний землетрус загинули більше тисячі людей. Новий потужний землетрус трапився 26 квітня.

Консульство у Непалі і Міністерство закордоних справ звертаються до українців, які нині перебувають у Непалі, повідомити про себе.
Сьогодні о другій годині дня всіх чекають біля будівлі консульства.
Згідно з уточненими даними, у Непалі перебуває 203 українці, 40 із них досі не вийшли на зв'язок. За інформацією рятувальників, літак може забрати щонайбільше півтори сотні людей.

Кореспондент Ганна Бока з Катманду розповідає, що якщо ще трохи затримається наш літак у Делі, то рятувати буде нікого. Люди поступово, хто має можливість і в кого після відпочинку залишилися гроші, самостійно вилітають з Непалу. Так уже виїхало 12 чоловік російським літаком, 5 - з поляками, і 17 осіб - самостійно. Утім понад сотня ще чекають. Вчора до групи приєдналися ще пятеро туристів. Майже тиждень вони пішки добиралися до українського консульства в Непалі. В останні три дні, кажуть, аж бігли - дуже хотіли встигнути на український літак.

Однак виявилося, що літак ще треба чекати і сьогодні вони з усіма іншими ночуватимуть у консульстві.

Ситуація у Катманду потроху налагоджується. Тут працює багато медиків з інших краін. Місцева молодь гуртується, аби працювати у лікарнях. Для тих, хто не дуже постраждав, розгорнули госпіталі прямо на стадіонах. Там же розмістили і намети для всіх, хто втратив житло. Хоча під відкритим небом тут досі сплять більшість людей, адже ночувати в будинках більшість з них ще боїться. Розрухи в історичних будівлях потроху розгрібають військові. На центральних вулицях більшість торгових яток ще зачинена, а туристів майже немає. Хоча до землетрусу тут важко було розминутися. Нині зустріти на цих вуличках можна переважно пошуковців. Загалом у Катманду відносно спокійно. Підземні поштовхи сьогодні відчували хіба що на околицях міста.

Нагадаємо, землетрус у Непалі забрав майже 7 тисяч життів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
пр Показати IP 3 Травня 2015 09:39
Скажите правду, что наших эвакуируют на Российских самолётах. ПОЗОР!
Анонім до пр Показати IP 3 Травня 2015 11:01
Украинский полетел, но сломался. А вот из Йемена только россияне эвакуировали и своих и украинцев и американцев, так как только Россия смогла договориться с обоими сторонами о предоставлении коридора.
123 до Анонім Показати IP 3 Травня 2015 12:33
То,что россияне помогают при всех катаклизмах всему миру,как-то в расчет никем не берется.Даже не смотря на то,что кроме как "москаляку на гиляку ",или "москалей на ножи"от украинского народа ничего положительного в свой адрес не слышат,
ВОВК Показати IP 3 Травня 2015 12:29
Непал закрив свій єдиний аеропорт для важких літаків. Український – саме такий. Інформація УП
123 до ВОВК Показати IP 3 Травня 2015 12:34
Плохому танцору всегда что-то мешает.
правдива Показати IP 3 Травня 2015 14:23
ЗМІ, а особливо ТСН, спотворюють всю інформацію!!! Літак хоч і отримав дозвіл на приземлення у Катманду але зламаний стоїть у Делі, а сьогодні (3 травня) взагалі заборонені приземлення важких літаків у аєропорту Непалу! Українців, здебільшого, євакуюють російські рятівники і літакі, а українські повітряні сили ще жодної людини не вивезли! Це правда яку приховують або спотворюють!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus